آرشیو اسفند ماه 1402

انواع مشاوره حقوقی

استراق سمع

۲۸ بازديد

استراق سمع در چه زمان هایی جرم محسوب می‌شود؟ همه ما ‌انسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دارای حریم خصوصی هستیم و افراد موظفند که به حریم خصوصی ما احترام بگذارند و در عوض ما نیز نباید به حریم خصوصی هیچ فردی تعرض نکنیم. حریم خصوصی هر فرد جزو مواردی است که در قانون نیز به رسمیت شناخته شده است و قوانینی در خصوص آن وضع گردیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. ‌اما در برخی موارد دیده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که افراد به حریم خصوصی دیگران احترام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌گذارند که در این صورت قانونگذار مجازاتی را برای اینگونه افراد در نظر خواهد گرفت. در ادامه قصد داریم در مورد جرم شنود و استراق سمع توضیحات مفصلی را در اختیارتان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: استراق سمع

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرم شنود و استراق سمع چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که در بالا گفته شد همه انسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دارای حریم خصوصی بوده و ما موظف هستیم به حریم خصوصی یکدیگر احترام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بگذاریم. با وجود اینکه احترام به حریم خصوصی افراد دارای جایگاه قانونی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد اما بازهم برخی از افراد به این مورد توجه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌کنند. شنود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و استراق سمع یکی از همین موارد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که جرم محسوب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

جرم شنود به معنای گوش سپردن پنهانی به سخنان افراد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که نه‌ تنها جرم محسوب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود بلکه دارای مجازات قانونی نیز ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد. برای مثال فردی گوشی تلفن دیگری را هک ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و به پیام‌های او دسترسی پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و یا اینکه مکالمات تلفنی او را گوش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌دهد یا به داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سری او دسترسی پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند که در این‌ صورت جرم استراق سمع اتفاق افتاده و فردی که به حریم شخصی او تعرض شده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند از مجرم شکایت کند و خواهان مجازات او شود.

برای اطلاع از اعتبار وویس در دادگاه کلیک کنید.

شنود قانونی و غیر قانونی

شنود و استراق سمع دو نوع قانونی و غیر قانونی دارد. با وجود اینکه شنود پنهانی سخنان دیگران جرم است اما قانونگذار شرایطی را مطرح نموده که در آن صورت شنود و استراق سمع قانونی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید و جرم تلقی نخواهد شد.

در صورتی که استراق سمع برای احقاق حقوق افراد و به دستور قاضی صورت بگیرد جرم به حساب نخواهد آمد. همچنین اگر وقوع این جرم به امنیت کشور مربوط شود و فرد برای حفظ امنیت کشور این عمل را مرتکب شود استراق سمع او جرم نبوده و مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌شود.

استراق سمع غیر قانونی نیز به معنای گوش سپردن پنهانی به سخنان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دیگران ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که بارز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین نمود آن ‌کنترل تلفن فرد و گوش سپردن به مکالمات او و رسانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مورد استفاده او از طریق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مخابراتی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که در این صورت جرم محسوب شده و فرد مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود زیرا او هیچ کدام از دو دلیل موجه و قانونی بالا را برای انجام این کار نداشته است.

برای آشنایی با پیامدهای جرم نصب ردیاب در ماشین کلیک کنید.

مجازات جرم استراق سمع چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

از آنجایی که استراق سمع یا شنود جرم تلقی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود قانونگذار مجازات ویژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را برای آن در نظر گرفته است که شامل حال مجرمین شده و به شرح زیر است:

  • شنیدن محتوا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سری در حال انتقال افراد، تحصیل داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مذکور، دسترسی به داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مذکور مثل کنترل داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مخابراتی تلفن فرد و گوش سپردن به مکالمات او جرم تلقی شده و مجازات آن نیز حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا شصت میلیون ریال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد و حتی ممکن‌ است مجرم هم به حبس و هم پرداخت جزای نقدی محکوم شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استر‌اق سمع، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استر‌اق سمع پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

شنیدن مکالمات تلفنی افراد به صورت پنهانی جرم است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم بوده و استراق سمع نام دارد و همچنین مجازات در پی خواهد داشت.

مجازات حبس جرم شنود چقدر است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات حبس جرم شنود از یک تا سه سال خواهد بود.

 

منبع: استراق سمع

فرار متهم

۱۸ بازديد

فرار متهم چه پیامدهایی داره؟ هرگاه فردی در جامعه بر خلاف قوانین عمل کند مجرم است و طبق قانون ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست مجازات شود. افرادی که مرتکب جرم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند اغلب تمام تلاش خود را ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کنند تا مجازات نشوند و یا اینکه در مجازات آن‌ها تخفیف داده شود. حتی در برخی موارد فرد سعی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند فرار کند یا مخفی شود تا از بند محاکمه و مجازات رهایی یابد. در ادامه قصد داریم در مورد مجازات مخفی کردن ‌یا فرار متهم و مجرم توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: فرار متهم

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرم مخفی کردن یا کمک به فرار مجرم یا متهم

مخفی کردن یا کمک به فرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مجرم و متهم جرم به حساب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید و هر فردی که مرتکب این جرم‌ شود با توجه به نوع جرم متهم یا مجرم مجازات خواهد شد. مخفی کردن یا کمک به فرار مجرم و متهم به این معناست که فرد به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مجرمی که‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حکم محکومیت او صادر شده و دستگیر شده است و یا اینکه فرار نموده کمک کند تا مخفی شود یا موجب فرار او شود و یا اینکه به فردی که متهم به ارتکاب جرم است و دستور دستگیری او صادر شده است‌ کمک کند که مخفی شود و یا فرار نماید. لازم به ذکر است‌ که تهیه کردن وسایل فرار مجرم و متهم نیز جرم است و مرتکب طبق قانون مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

برای آشنایی با پیامدهای فرار نیروی انتظامی کلیک کنید.

مجازات عامل فرار متهم

همانطور که در بالا گفته شد مجازات فردی که به فراری دادن یا مخفی کردن متهم کمک ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند با توجه به نوع جرم و مجازات فرد متهم معین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. مجازات فراری دادن یا مخفی کردن متهم به شرح زیر است:

  • اگر مرتکب محکوم به اعدام یا حبس دائم باشد فردی که به ‌او کمک نموده یا او را مخفی کرده به حبس از یک‌ تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • اگر مجازات مرتکب حبس دائم یا متهم به ارتکاب جرمی باشد که مجازات آن اعدام است فردی که در فرار و مخفی شدن به او کمک نموده است به حبس تادیبی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از شش ماه تا دو سال محکوم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.
  • در دیگر موارد نیز مجازات فردی که به فراری دادن متهم کمک کرده است از سه ماه تا یک ‌سال حبس تادیبی خواهد بود.

مجازات کمک به فرار و مخفی کردن مجرم چیست ؟

مجرم کسی است که مرتکب جر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌ شده و حکم محکومیت او نیز توسط دادگاه صادر گردیده است.‌ هرکس که برای مخفی نمودن مجرم منزلش را در اختیار او بگذارد و با عالم بودن بر اینکه او مجرم است برای رهایی از بند محاکمه به او کمک کند، دلایل اثبات جرم او را مخفی کند، برای آزادی او دلایلی را در دادگاه ارائه کند که خود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌داند جعلی بوده و صحت ندارند و وسایل فرار او را تهیه کند مجرم است و مجازات او به شرح زیر خواهد بود:

  • چنانچه فرد فراری محکوم به اعدام، رجم و قطع ید باشد فردی که در فرار و مخفی شدن به او کمک کرده است به حبس تادیبی از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • افرادی که در فرار یا اخفای محکومان به حبس دائمی، یا متهمان به جرایمی که مجازات اعدام دارد، مساعدت می‌نمایند به شش ماه الی دو سال حبس محکوم می‌گردند.
  • در دیگر موارد فردی که به فرار و مخفی شدن مجرم کمک کند به حبس تادیبی از یک ماه تا یک سال محکوم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

برای اطلاع از نحوه دریافت تخفیف در دادگاه نظامی کلیک کنید.

آیا مجازات فراری دادن و مخفی کردن مجرم و متهم شامل همه افراد می‌شود ؟

با وجود اینکه فراری دادن و مخفی کردن مجرم و متهم جرم به شمار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید اما بازهم قانونگذار شرایطی را مطرح نموده که طبق این شرایط برخی افراد برای فراری دادن و مخفی کردن مجرم مجازات می‌شوند اما مقدار مجازات ایشان از نصف حداکثر مجازات تعیین شده تجاوز نخواهد کرد. این افراد به شرح زیر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشند:

  • زن و شوهر حتی اگر از یکدیگر جدا شده و مطلقه باشند.
  • پدر و مادر مجرم یا متهم و اجداد او.
  • فرزندان مجرم و متهم.
  • تمامی افرادی که مرتکب از اقارب درجه اول ایشان است.
  • خواهران و برادران مجرم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فرار متهم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون فرار متهم پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا فراهم کردن وسایل فرار برای مجرم جرم است ؟

بله زیرا در این صورت به فرار مجرم کمک شده است.

خواهران و برادران مجرم نیز برای فراری دادن یا مخفی کردن ‌او مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند ؟

بله ولی میزان مجازاتشان کمتر خواهد بود که در متن مقاله توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر آمده است.

 

منبع: فرار متهم

زنای محصنه

۲۲ بازديد

زنای محصنه یعنی چه؟ در تمام کشور‌های جهان برای ایجاد رابطه میان زنان و مردان قوانین‌ به خصوصی وضع گردیده‌اند. زنان و مردان برای برقراری ارتباط می‌بایست برخی قوانین را رعایت کنند. رابطه جنسی میان زن و مرد یکی از مواردی است که قانونگذار قوانین به خصوصی را برای آن وضع کرده است و جزو موارد حساس در جامعه و قانون کشور ما به حساب می‌آید. در ادامه قصد داریم در خصوص زنای محصنه توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: زنای محصنه

زنای محصنه چیست‌ ؟

همانطور که در بالا گفته شد رابطه میان زن و مرد می‌بایست در چارچوب خاص خود شکل بگیرد. برخی از زنان و مردان مرتکب جرم زنا می‌شوند. زنا به معنای برقراری رابطه جنسی میان زن و مردی است که میان آن‌ها عقله زوجیت وجود ندارد. زنا انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها ز‌نای محصنه می‌باشد. ز‌نای محصنه به معنای ایجاد رابطه جنسی میان‌ زن و مردی است که هردو یا یکی از آن‌ها دارای همسر‌ بوده و متاهل باشند.‌ اگر‌ زنی که دارای شوهر است اقدام به برقراری رابطه جنسی با مرد‌ دیگری کند می‌توان گفت که مرتکب ز‌نای محصنه شده است.

همچنین اگر مردی که همسر دارد با زن دیگری رابطه جنسی برقرار کند مرتکب جرم ز‌نای محصنه ‌شده است. قانونگذار برای این جرم مجازات سختی را در نظر گرفته است زیرا ز‌نای محصنه در صورتی رخ داده که فرد مجرم می‌توانسته با همسر خود اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید اما با این وجود مرتکب ز‌نای محصنه شده است.

برای آشنایی با انواع زنا کلیک کنید.

در چه مواردی رابطه جنسی میان زن و مرد متاهل زنای محصنه نیست‌ ؟

با وجود اینکه ز‌نای میان زن و مرد متاهل ز‌نای محصنه نام گرفته است اما در برخی موارد ممکن است به ارتکاب این جرم ز‌نای محصنه گفته نشود.‌ در صورتی که زنا میان زن و مردی انجام شود که به هر دلیلی قادر به برقراری رابطه جنسی با همسر خود نباشند‌ ز‌نای آن‌ها محصنه نخواهد بود.

مجازات زنای محصنه

مطابق قانون هر فردی که مرتکب جرم ز‌نای محصنه شده باشد دچار مجازات سختی خواهد شد. مجازات ز‌نای محصنه به سه حالت زیر می‌باشد.

برای آشنایی با شرایط و مجازات زنای غیر محصنه کلیک کنید.

  • در ابتدا مرتکبین ز‌نای محصنه می‌بایست رجم شوند. رجم به معنای سنگسار کردن می‌باشد. مرتکبین در صورتی سنگسار می‌شوند که جرم آن‌ها اثبات شده باشد.
  • چنانچه به دلایلی که قاضی تشخیص دهد امکان سنگسار وجود نداشته باشد مجرمین ز‌نای‌ محصنه به اعدام محکوم خواهند شد.
  • در حالت سوم قانونگذار پیش بینی کرده است که اگر دو مجازات بالا برای مجرمین قابل اجرا نبودند مجازات مجرمین صد ضربه شلاق خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص زنا‌ی محصنه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون زنا‌ی محصنه پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

مجازات اولیه در خصوص ز‌نای محصنه چیست‌ ؟

اولین مجازاتی که شامل حال مجرمین ز‌نای‌ محصنه می‌شوند سنگسار می‌باشد.

اگر زن و مرد مجرم‌ قادر به برقراری رابطه با همسر خود نبوده باشند تکلیف چیست‌ ؟

در این صورت ز‌نای آن‌ها محصنه نخواهد بود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

کمترین میزان مجازات برای ز‌نای محصنه چیست‌ ؟

کمترین میزان مجازات برای ز‌نای محصنه صد ضربه شلاق می‌باشد که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: زنای محصنه

جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

۱۶ بازديد

جعل هویت در فضا مجازی چه پیامدهایی دارد؟ این روزها در میان مردم جامعه استفاده از فضای مجازی برای انجام امور روزمره، بسیار عادی شده است. اما اگر حضور در فضای مجازی بدون مراقب و با سهل‌انگاری باشد. برای کاربران فضای مجازی و اینترنت پیامدهای ناگواری را به دنبال می‌آورد. یکی از پیامدهای مخرب در صورت استفاده سهل‌انگارانه و بدون مراقبت از فضای مجازی؛ جعل هویت کاربران اینترنتی است. در ادامه این مطلب قصد داریم به مسئله سوءاستفاده از نام افراد و جعل هویت در فضای مجازی بپردازیم.

منبع: جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جعل هویت در فضای مجازی چیست ؟

مقصود از جعل هویت در فضای مجازی این است. که فردی خود را جای شخص حقیقی دیگری جا بزند و از نام و اطلاعات شخصی وی استفاده کند. اطلاعات شخصی یک فرد شامل نام و نام خانوادگی، اثرانگشت و کلیه مواردی می‌شود که یک فرد را از دیگری متمایز می‌نماید. این اطلاعات و ویژگی‌ها هویت یک فرد را می‌سازند. به این ترتیب اگر فردی در فضای مجازی با هویت یک کاربر دیگر، فعالیت نماید درواقع هویت کاربر اینترنتی را جعل نموده است.

به این نکته توجه داشته باشید که تعداد زیادی از افراد در فضای مجازی با اسم مستعار یا جعلی فعالیت می‌نمایند. این عمل جعل هویت محسوب نمی‌شود. تنها زمانی که یک فرد از نام و نام خانوادگی یا تصویر یک شخص دیگر بدون اجازه او استفاده نماید و وانمود کند که آن شخص است.

در این صورت جعل هویت در فضای مجازی رخ می‌دهد که جرم محسوب می‌شود. البته جعل به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. جعل هویت می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی انجام شود. به هر صورت اگر جعل هویت به موقع تشخیص داده نشود. پیامدهای ناگواری برای صاحب اصلی هویت به دنبال می‌آورد.

برای پیگیری شکایت از طریق پلیس فتا کلیک کنید.

جرم و مجازات جعل هویت در فضای مجازی

عمل جعل هویت در فضای مجازی مطابق قانون ایران جرم به‌حساب می‌آید و مجازات دارد. همان‌طور که گفتیم جعل هویت یعنی فردی خودش را فرد دیگری جا بزند و از اطلاعات هویتی وی استفاده کند. هنگامی که با استفاده از هویت دیگران مطالبی را به‌جای آن‌ها در فضای مجازی به انتشار بگذارند. و به این طریق با آبرو و حیثیت افراد بازی کنند یا اخبار و شایعه‌های جعلی پخش نمایند. یا اینکه با استفاده از هویت دیگران در فضای مجازی اقدام اخاذی از آَشنایان و دوستان فرد اصلی نمایند. اقدام مجرمانه انجام دادند و این عمل ایشان پیگرد قضایی دارد.

مسئله جعل هویت در فضای مجازی در قانون جرائم رایانه‌ای و در مواد متعددی ذکر و تعریف شده است. انواع مختلفی از جعل هویت در فضای مجازی وجود دارد که هر یک از آن‌ها قابل پیگرد قانونی است. و مرتکب محکوم به مجازات می‌شود.

قانون جرائم رایانه و جعل هویت در فضای مجازی

در قانون جرائم رایانه‌ای در موارد متعددی به مسئله جعل هویت در فضای مجازی و اینترنت اشاره می‌شود. مطابق ماده 744 قانون جرائم رایانه افرادی که از عنوان و مقام شخص دیگری استفاده کنند. و بدین ترتیب با ساخت تصاویر قلابی آبرو و حیثیت فرد را ببرند. محکوم به حبس به مدت 91 روز تا 2 سال می‌شوند. و یا به پرداخت 5 میلیون تا 40 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم می‌گردند. همچنین در مواردی که جرم به شکل شدیدتری رخ دهد و آثار آن بیشتر باشد مرتکب به هر دو نوع مجازات محکوم خواهد شد.

علاوه بر ماده 744 در ماده 745 همین قانون آمده است. که اگر فردی تصاویر خصوصی یا خانوادگی شخص دیگر را بدون اخذ رضایت صاحب آن منتشر نماید. و این تصاویر را در دسترس افراد دیگر قرار دهد. به طوری که صاحب اصلی تصویر راضی نباشد و آبروی او به خطر بیافتد. آنگاه مجازات مرتکب حبس از 91 روز تا 2 سال می‌باشد. یا جریمه نقدی  از 5 میلیون تا 40 میلیون تومان خواهد بود. و همانند ماده قبل در برخی شرایط نیز هر دو مجازات برای مجرم تعیین می‌شود.

جعل هویت در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی چیست ؟

عمل جعل هویت در اینستاگرام یا دیگر شبکه‌های اجتماعی یعنی یک فرد با اطلاعات هویتی و تصاویر یک شخص دیگر حساب کاربری بسازد. و از این طریق اقدام به اخاذی، سوءاستفاده یا انتشار اطلاعات خصوصی فرد نماید. همچنین ممکن است افرادی سوءاستفاده گر خود را به‌جای افراد مشهور بزنند. و از طریق به اعتبار و آبروی آن فرد خدشه وارد نمایند یا به این وسیله از دیگران اخاذی کنند. به هر صورت باید بدانید که جعل هویت در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی جرم محسوب می‌شود.

بر اساس ماده 13 قانون جرائم رایانه‌ای اگر فردی حساب کاربری شخص دیگری را هک نماید. یا در شبکه‌های اجتماعی خودش را جای فرد دیگر بزند. و اقدام به اخاذی و دریافت پول از دیگران نماید. باید پول را به صاحبان آن برگرداند. و همچنین به حبس از 1 تا 5 سال محکوم می‌شود. و همچنین محکوم به پرداخت جریمه نقدی از 2 تا 10 میلیون تومان می‌گردد.

جلوگیری از جعل هویت در فضای مجازی

برای اینکه از جعل هویت خود توسط افراد سودجو پیشگیری نمایید بهتر است به این نکات توجه کنید:

اول؛ کلیک بر روی ایمیل‌هایی حاوی لینک ناشناس، ممنوع است. مگر زمانی که از هویت فرستنده یا صحت اطلاعات مطمئن باشید.

دوم؛ در مواقع خرید اینترنتی و انتقال پول به درگاه پرداخت دقت کنید و از صحت آن مطمئن شوید.

سوم؛ اطلاعات شخصی خود را تا حد ممکن در سایت‌ها و پیج‌های ناشناس وارد نکنید.

چهارم؛ برای حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی و اطلاعات شخصی خود رمز عبور مناسب انتخاب کنید. سعی کنید از رمز متفاوت برای هر یک از حساب‌های کاربری خود استفاده کنید.

پنجم؛ در صورتی که هرگونه پیام تهدیدآمیز دریافت نمودید بلافاصله آن را گزارش دهید.

ششم؛ با افرادی که در فضای مجازی با آن‌ها آشنا شدید. به راحتی صمیمی نشوید و به آن‌ها اعتماد نکنید. و اطلاعات خصوصی خود را در دسترس آن‌ها قرار ندهید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

جعل هویت در فضای مجازی چیست ؟

اگر فردی خود را جای شخص حقیقی دیگری جا بزند و از نام و اطلاعات شخصی وی استفاده کند. به این ترتیب در فضای مجازی با هویت یک کاربر دیگر، فعالیت نماید درواقع هویت کاربر اینترنتی را جعل نموده است.

آیا جعل هویت در فضای مجازی جرم است و مجازات دارد ؟

بله جعل هویت در فضای مجازی انواع مختلفی دارد که جرم محسوب می‌شوند و متناسب با شدت جرم، مرتکب به مجازات‌های حبس یا جریمه نقدی و یا هردو محکوم می‌شود.

 

منبع: جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

پیگیری با شماره پرونده

۱۹ بازديد

پیگیری با شماره پرونده از کدام سامانه انجام می‌شود؟ امروزه میزان شکایات و تشکیل پرونده‌های قضایی در دادگاه‌ها بسیار بیشتر از سال‌های قبل شده است. با افزایش تعداد پرونده‌های قضایی رسیدگی به این پرونده‌ها بسیار سخت و زمان بر شده است. اما با تاسیس سامانه خدمات الکترونیک قضایی این مشکل به خوبی رفع گردیده است. در ادامه قصد داریم در مورد پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی توضیحات کامل‌‌‌تری را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: پیگیری با شماره پرونده

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

پیگیری پرونده‌های قضایی به صورت غیر حضوری

همانطور که گفتیم بررسی پرونده‌های قضایی و همچنین پیگیری آن‌ها کاری سخت و زمان بر است. به همین علت سامانه خدمات الکترونیک قضایی توسط دستگاه قضا تاسیس گردیده است تا افراد بتوانند امور حقوقی خود را از طریق همین سامانه به صورت غیر حضوری انجام دهند. پیگیری پرونده‌های قضایی نیز از جمله اموری است که می‌توان آن را به صورت غیر حضوری و از طریق همین سامانه به انجام رساند.

برخی از افراد تصور می‌کنند که ‌این سامانه تنها برای ثبت دادخواست، ارائه ابلاغیه و… مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در این خصوص می‌بایست بگوییم هر فرد می‌تواند برای پیگیری پرونده قضایی خود نیز از این سامانه ‌کمک بگیرد و با طی کردن چندین مرحله می‌تواند در کوتاه‌‌‌ترین زمان ممکن پرونده قضایی خود را با استفاده از شماره پرونده‌اش پیگیری کند.

برای پیگیری پرونده قضایی با کد ملی کلیک کنید.

مراحل پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده

برای اینکه افراد بتوانند به صورت غیر حضوری پرونده قضایی خود را پیگیری کنند می‌بایست مراحل زیر را به انجام برسانند:

  • در ابتدا می‌بایست عبارت سامانه خدمات الکترونیک قضایی را در مرورگر خود سرچ کنید. عکس سپس وارد سامانه شوید و روی گزینه اطلاع رسانی با رمز پرونده کلیک نمایید.عکس
  • در مرحله بعدی دو کادر خالی وجود دارد که باید در آن‌ها کد ملی، رمز شخصی و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.عکس
  • در مرحله سوم برای شما پیامکی مبنی بر رمز شش رقمی موقت ارسال می‌شود که باید آن را داخل کادر خالی نمایش داده شده روی صفحه وارد کنید و روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید.عکس
  • حالا صفحه جدیدی نمایش داده می‌شود که می‌بایست در کادر‌های خالی آن شماره پرونده، ردیف پرونده و رمز ۱۶ رقمی شخصی پرونده خود را وارد کنید، حالا گزینه روند کار پرونده را فعال کنید و پرونده خود را پیگیری کنید.عکس

دریافت شماره، ردیف و رمز پرونده

چنانچه برای پیگیری پرونده قضایی خود به ردیف، شماره و رمز پرونده خود نیاز داشتید می‌بایست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرتان به صورت حضوری مراجعه کنید. در این دفتر شما احراز هویت خواهید شد و نیاز یه ارائه برخی مدارک مانند کارت ملی، شناسنامه و… خواهد بود. پس از احراز هویت تمام اطلاعات پرونده در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیگیری با شمار‌ه پرونده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری با شمار‌ه پرونده پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا می‌توان پرونده‌های قضایی را به صورت غیر حضوری پیگیری کرد‌‌‌‌ ؟

بله این کار از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی امکانپذیر خواهد بود که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

چگونه می‌توان رمز پرونده را دریافت کرد‌‌‌‌ ؟

برای این کار می‌بایست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: پیگیری با شماره پرونده

شکایت کیفری

۱۷ بازديد

مراحل شکایت کیفری به چه صورت است؟ کسی که مرتکب عملی شده که عمل او طبق قانون جرم است و در قانون هم برای آن عمل مجازات تعیین شده است به دادگاه کیفری ارجاع می‌گردد. همچنین کسی که این عمل یا جرم باعث ایجاد ضرر و زیانی به آن فرد ( علیه تمامیت جسمانی، علیه اموال و علیه امنیت ) شده است می‌تواند از شخص مرتکب شکایت کند که به این نوع شکایت، شکایت کیفری گفته می‌شود. ما در ادامه به بررسی شکایت کیفری و تفاوت آن با شکایت حقوقی می‌پردازیم.

منبع: شکایت کیفری

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شکایت کیفر‌ی و شکایت حقوقی

همانطور که از نام این دو پیداست شکایت کیفری و شکایت حقوقی با هم تفاوت‌هایی دارند. به شکایت کیفری، شکوائیه یا شکایت‌نامه می‌گویند اما شکایت حقوقی با دادخواست آغاز می‌شود.

توصیه می‌کنیم برای آشنایی با نحوه نگارش دادخواست و شرایط شکلی آن کلیک نمایید.

نکته: برای نوشتن شکوائیه احتیاج به فرم خاصی نیست ولی برای نوشتن شکایت حقوقی حتماً باید در فرم مخصوصی به نام دادخواست نوشته شود.

همان طور که در بالا توضیح دادیم شکایت کیفری مخصوص اعمالی است که در قانون به عنوان جرم تلقی شده و قانونگذار هم برای آن جرم مجازات تعیین کرده است. پس در دعوای کیفری قاضی برای شخص مجرم مجازات تعیین می‌کند ولی در دعوای حقوقی این گونه نیست یعنی دادگاه برای فرد مجازاتی در نظر نمی‌گیرد.

در شکایت حقوقی به کسی که شکایت می‌کند خواهان و به طرف شکایت خوانده می‌گویند ولی در شکایت‌های کیفری به کسی که شکایت می‌کند شاکی و به کسی که از او شکایت شده است متهم می‌گویند.

برای آشنایی با حقوق متهم کلیک نمایید.

بسیاری از پرونده‌های کیفری با پس گرفتن شکایت شاکی بسته نمی‌شود. مثل پرونده‌های قتل، ولی پرونده‌های حقوقی با پس گرفتن دعوا از طرف خواهان خاتمه می‌یابد.

طرح شکایت کیفری

برای طرح شکایت کیفری ابتدا شاکی باید اقدام به نوشتن شکوائیه یا همان شکایت‌نامه نماید. برای نوشتن شکوائیه باید چند نکته و شرط رعایت شود:

داشتن اهلیت: یعنی فرد برای شکایت کردن از فردی که مرتکب جرمی شده باید اهلیت داشته باشد که برای دختران ۹ سال و برای پسران ۱۵ سال است ولی رویه عملی دادگاه ۱۸ سال است.

توصیه می‌کنیم برای آشنایی با مفهوم اهلیت کلیک نمایید.

شکایت شاکی: برخی از جرم‌ها فقط با شکایت شاکی قابل پیگیری هستند مانند جرم توهین.

مراحل شکایت کیفری

در قانون ایران انواع شکایت به دودسته تقسیم می‌گردد. این دودسته شامل شکایت‌های حقوقی و شکایت‌های کیفری می‌شود. که در ثبت هر یک از این دو نوع شکایت و مراحل انجام آن‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. مثلاً در شکایت حقوقی که مربوط به امور مدنی است بعد از ارائه دادخواست و با تائید دفتر دادگاه به دادگاه تقدیم می‌گردد. اما در شکایت کیفری که مربوط به امور کیفری و جرائم می‌باشد مرجع رسیدگی دادسرا است. که بعد از انجام تحقیقات مقدماتی پرونده را به دادگاه ارسال می‌نماید.

بنابراین برای ثبت شکایت کیفری و رسیدگی به آن باید مراحلی قانونی آن طی شود. مراحل ثبت و رسیدگی شکایت کیفری را به 5 دسته زیر تقسیم کرده‌ایم.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل کیفری را در همین راستا مطالعه نمایید.

گام اول؛ نگارش شکوائیه

گام اول برای شکایت کیفری تنظیم و نگارش شکوائیه است. برگه‌ای که در آن شکایت‌نامه تنظیم می‌شود شکوائیه نامیده می‌شود. در تنظیم شکایت‌های حقوقی که به آن دادخواست می‌گویند نیازمند به برگه‌های مخصوص قوه قضاییه برای نگارش دادخواست هستیم. اما در شکایت کیفری چنین الزامی وجود ندارد و نگارش شکایت بر روی برگه معمولی نیز کافی است. اما باید توجه داشت درج برخی موارد در برگه شکایت‌نامه الزامی است.

توجه داشته باشید طرح شکایت کیفری باید از طرف شخص ذی‌نفع صورت پذیرد. دادسرا پیش از بررسی شکایت هویت شاکی را احراز می‌نماید. و اگر شخصی که طرح شکایت می‌کند ذی‌نفع نباشد رسیدگی به شکایت انجام نمی‌گیرد. مثلاً فرض کنید در جرائم قابل گذشتی مثل ترک نفقه به‌جای دوستش شکایت نماید. در این صورت چون شاکی فاقد سمت در موضوع شکایت و غیر ذی‌نفع است. به شکایت مطروحه رسیدگی نمی‌شود.

نکات مهم در نگارش شکوائیه

گفتیم که هنگام نگارش شکوائیه باید موارد مهمی را در آن درج نماییم. که این موارد و نکات مهم عبارت‌اند از:

اول؛ نام کامل و اطلاعات شخص شاکی یعنی سن، شغل، نام پدر، تحصیلات، تأهل یا تجرد، مذهب و تابعیت، شماره شناسنامه و کد ملی، نشانی محل سکونت، شماره تلفن و…

دوم؛ درج موضوع شکایت همچنین محل وقوع جرم و تاریخ آن.

سوم؛ شرح خسارت وارده به شاکی و مورد مطالبه او از متشاکی.

چهارم؛ دلایل شاکی برای وقوع جرم و معرفی شهود و درج مشخصات و نشانی شهود و مطلعین ماجرا.

پنجم؛ در صورت امکان مشخصات و نشانی مظنون یا متشاکی نیز نگارش شود.

ششم؛ پس از نگارش کامل شکوائیه به شرح فوق، شخص شاکی باید آن را امضا نماید و به دادسرا و دادگاه صالح ارائه نماید.

گام دوم؛ مراجعه به دادسرا

جهت ثبت شکایت کیفری پس از تنظیم شکایت‌نامه مرحله تقدیم آن به دادسرا می‌باشد. زمانی که شما به عنوان شاکی، در دادسرا شکایتی را مطرح کنید. دادسرا ملزم خواهد شد به آن شکایت رسیدگی نماید. یعنی دادسرا حق امتناع از رسیدگی به شکایت شما را ندارد. اما باید به این توجه داشته باشید که جهت تقدیم شکوائیه باید به دادسرایی مراجعه نمایید. که جرم در حوزه قضایی آن دادسرا رخ داده باشد. مثلاً اگر جرمی در حوزه قضایی شهر تبریز انجام‌شده است. طبعاً دادسرای شهر شیراز صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد و شکایت شما را رد می‌کند.

ثبت شکوائیه به صورت الکترونیکی

امروزه قوه قضاییه جهت تسهیل و تسریع این امور، سامانه ثبت الکترونیک را راه‌اندازی کرد. تا به این واسطه مسیر اینترنتی برای ثبت شکایت‌نامه توسط شاکی‌ها و وکلا ارائه شود. به‌این‌ترتیب که افراد با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک  قضایی اقدام به ثبت شکوائیه خود به صورت الکترونیکی می‌نمایند.

گام سوم؛ تحقیقات مقدماتی پس از ثبت شکایت کیفری

مرحله بعد از طرح و ثبت شکایت، شروع رسیدگی به پرونده و تحقیقات مقدماتی است. دادسرا در این مرحله توسط ضابطان دادگستری پرونده موردنظر را موردبررسی قرار می‌دهد. و به تحقیق در خصوص جرم و تعقیب متهم خواهد پرداخت.  نکته قابل‌توجه مرحله تحقیقات دادسرا، این است که لزوماً جلسه مشترک تشکیل نمی‌شود. و ممکن است دادستان و دادیار و بازپرس به صورت جداگانه طرفین را دعوت و اقدام به جمع‌آوری مدرک می‌نمایند. و درنهایت رأی خود را صادر می‌نمایند.

در مرحله تحقیقات مقدماتی در صورتی که ادله ارائه‌شده مقام رسیدگی‌کننده را قانع نماید که جرمی رخ داده است. آنگاه از طرف دادستان کیفرخواست صادر می‌شود و این کیفرخواست به دادگاه صالح فرستاده می‌شود. تا بعد ازاین  پرونده به دست قاضی مورد رسیدگی  قرار می‌گیرد. و متهم نیز احضار و دستگیرشده و دلایل اتهام به او تفهیم می‌گردد. باید توجه داشته باشید که سرنوشت شکایت در مرحله دادسرا مشخص نیست. و دادگاه باید در خصوص وقوع جرم یا عدم وقوع آن نظر دهد.

گام چهارم؛ رسیدگی نخستین

در مرحله قبلی اشاره کردیم که کیفرخواست صادره از جانب دادستان به دادگاه ارسال می‌شود. حال در این مرحله دادگاه به رسیدگی نخستین در خصوص پرونده می‌پردازد. در این مرحله با حضور طرفین یا وکیل آن‌ها جلسه دادرسی تشکیل می‌گردد. قاضی در رسیدگی به تحقیقات دادسرا  و گزارش ضابطین دادگستری همچنین اقرار طرفین و شهود توجه می‌نماید. و درنهایت رسیدگی صدور رأی توسط دادگاه انجام می‌شود. رأی صادره از جانب دادگاه به طرفین یا وکلای ایشان ابلاغ می‌گردد.

گام پنجم؛ رسیدگی تجدیدنظر

پس از صدور رأی دادگاه نخستین امکان درخواست تجدیدنظر برای طرفین وجود دارد. مرجع صالح جهت رسیدگی به اعتراض در مرحله تجدیدنظر دادگاه تجدیدنظر استان می‌باشد. البته در مواردی نیز رسیدگی در صلاحیت دیوان عالی کشور است.

توجه داشته باشید که حکم صادرشده از دادگاه نخستین در صورتی که غیابی باشد 20 روز مهلت واخواهی دارد. و در صورتی که حکم حضوری باشد 20 روز مهلت تجدیدنظر دارد. با گذشت مهلت قانونی 20 روزه، حکم دادگاه نخستین قطعی می‌گردد. و امکان اعتراض و تجدیدنظر با قطعیت حکم از طرفین و وکلای آن سلب خواهد شد.

نکات

شکایت کیفری ابتدا در دادسرا مطرح می‌شود. شاکی باید برای اثبات ادعای خود دلایلی مورد قبول قانون ارائه دهد. در این صورت قاضی می‌تواند با توجه به دلایل شاکی برای متهم قرار مناسبی صادر کند و پس از دفاعیاتی که متهم از خود ارائه می‌دهد، نظر خود را راجع به این شکایت بدهد. اما اگر شاکی دلایل کافی برای اثبات ادعای خود نداشت، قاضی از ضابطین قضایی تحقیقات بیشتری را می‌خواهد و دستورات لازم را به آن‌ها می‌دهد. اما اگر قاضی به مجرم بودن متهم گمان و ظنی نداشت قرار منع تعقیب متهم را صادر می‌کند که البته این قرار قابل اعتراض می‌باشد‌.

توصیه می‌کنیم مقاله نظام دادرسی کیفری را مطالعه نمایید.

قرار: وقتی رای دادگاه در مورد ماهیت و اصل دعوا باشد و دعوا را به طور جزیی یا کلی خاتمه بخشد، حکم است. اگر تصمیم اتخاذی دادگاه هیچ کدام از موارد فوق نباشد قرار است. پس هرگاه دادگاه تصمیمی بگیرد که مربوط به ماهیت دعوا نباشد یا قاطع دعوا نباشد آن تصمیم قرار خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت کیفری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت کیفری پاسخ دهند.

 

 

سؤالات متداول

شکایت کیفری چیست ؟

در شکایت کیفری که مربوط به امور کیفری و جرائم می‌باشد مرجع رسیدگی دادسرا است. که بعد از انجام تحقیقات مقدماتی پرونده را به دادگاه ارسال می‌نماید.

مراحل شکایت کیفری چیست ؟

مراحل ثبت و رسیدگی شکایت کیفری را می‌توانیم به 5 دسته تقسیم نماییم.این پنج دسته عبارت‌اند از: اول؛ نگارش شکوائیه، دوم؛ مراجعه به دادسرا، سوم؛ تحقیقات مقدماتی، چهارم؛ رسیدگی در مرحله نخستین یا بدوی، پنجم؛ رسیدگی در مرحله تجدیدنظر.

 

منبع: شکایت کیفری

سردستگی گروه مجرمانه

۱۸ بازديد

سردستگی گروه مجرمانه چه مجازات هایی در پی دارد؟ حتما شما هم در فیلم و سریال‌ها دیده‌‌اید که فردی به عنوان رئیس یک گروه خلافکار برگزیده می‌شود و وظایف مختلفی را به عهده می‌گیرد. اما تشکیل گروه مجرمانه‌ای که‌ اقدام به کارهای خلاف قانون‌ می‌نماید در عالم واقعیت نه تنها جرم بزرگی به شمار می‌رود بلکه سردسته‌ یا رئیس آن‌ گروه مجرمانه مجازات شدید‌‌‌‌تری نسبت به دیگر اعضای گروه خواهد داشت. در واقع فردی که به عنوان سردسته گروه مجرمانه فعالیت می‌کند نقشه اجرای جرم را برای آن گروه طراحی کرده است و به همین خاطر قانونگذاران مجازات نسبتا سخت‌‌‌‌تری را برای اینگونه افراد در نظر گرفته‌‌‌اند. در ادامه قصد داریم در خصوص سردستگی گروه مجرمانه و مجازات تعیین شده برای آن توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: سردستگی گروه مجرمان

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

گروه مجرمانه چیست‌‌‌‌‌ ؟

گروه مجرمانه در واقع تیم منسجمی است که اقدام به ارتکاب جرم می‌نماید. این گروه از سه نفر یا بیشتر تشکیل می‌شود و معمولا به قصد ارتکاب جرم دورهم جمع می‌گردند، حتی در برخی موارد علت تشکیل گروه ارتکاب جرم نبوده اما بعد‌ها با فراهم ‌شدن زمینه اعضای گروه مرتکب جرم شده‌‌‌اند. گروه مجرمانه با همفکری یک دیگر سعی می‌کنند برای انجام جرائم مختلف برنامه ریزی کنند.

برای اشنایی با پیامدهای اخلال در نظم عمومی کلیک کنید.

مفهوم سردستگی گروه مجرمانه

سردستگی یک گروه مجرمانه معنی و مفهوم پیچیده‌‌ای ندارد و به سه حالت کلی تشکیل، طراحی و اداره گروه مجرمانه تقسیم می‌شود. به این ترتیب می‌توان گفت هر فردی که گروه مجرمانه‌ای را تشکیل دهد، آن‌ را طراحی کند و یا اینکه به اداره چنین گروهی بپردازد‌ به عنوان سردسته گروه مجرمانه شناخته می‌شود و طبق قانون مجازات سختی در انتظار او خواهد بود.

در واقع کسی که به عنوان سردسته این گروه انتخاب می‌شود معمولا جرم بزرگتری را انجام داده است زیرا او زمینه ارتکاب جرم را برای همه افراد گروه خود فراهم نموده و آن‌ها را اداره کرده تا جرمی را مرتکب شوند و به همین علت است که‌ قانونگذاران مجازات نسبتا سخت‌‌‌‌تری را برای سردسته گروه در نظر گرفته‌‌‌اند.

مجازات سردستگی گروه مجرمانه چیست‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که گفتیم مجازات سردسته گروه مجرمانه معمولا شدید‌‌‌‌تر از افراد دیگر آن گروه خواهد بود. مجازات سردسته گروه شامل سه حالت زیر می‌باشد:

  • سردسته گروه مجرمانه طبق نظر قاضی به حداکثر مجازات شدیدترین جرمی که توسط گروهش انجام شده محکوم خواهد شد.
  • اگر جرم ارتکاب شده توسط گروه مجرمانه شامل مجازات حدود، دیه و قصاص باشد سردسته گروه به حداکثر مجازاتی که ‌قانونگذار برای معاونت در جرم تعیین کرده است محکوم می‌شود.
  • چنانچه سردسته گروه یکی از جرائم زیر مجموعه محاربه و افساد فی الارض را مرتکب شده باشد به مجازات همین جرائم محکوم می‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سردستگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سردستگی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

سردستگی گروه مجرمانه به چند حالت تقسیم می‌شود‌‌‌‌‌ ؟

سردستگی گروه مجرمانه به سه حالت تشکیل، طراحی و اداره گروه مجرمانه تقسیم می‌شود، برای دریافت توضیحات کامل‌‌‌‌تر به متن مقاله مراجعه کنید.

مجازات سردستگی گروه مجرمانه چیست‌‌‌‌‌ ؟

مجازات سردستگی گروه مجرمانه معمولا شدیدتر از اعضای دیگر خواهد بود که توضیحات کامل‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

حداقل تعداد نفرات برای تشکیل گروه مجرمانه چقدر است‌‌‌‌‌ ؟

حداقل تعداد نفرات برای تشکیل گروه مجرمانه سه نفر است که توضیحات کامل‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: سردستگی گروه مجرمانه 

هزینه انتقال سند ملک

۲۲ بازديد

هزینه انتقال سند ملک چقدر است؟ امروزه خرید ملک یکی از مسائل مهم در جامعه به شمار ‌‌‌‌می‌رود. برای خرید ملک فرد ‌‌‌‌می‌بایست سال‌‌‌‌‌ها زمان صرف کند تا بتواند با پس انداز اموال خود خانه مورد نظرش را خریداری کند. اما خرید خانه نیز دارای برخی قوانین حقوقی‌‌‌‌ ‌‌‌‌می‌باشد که ‌‌‌‌می‌بایست بسیار به آن‌‌‌‌‌ها توجه نمود. یکی از این قوانین انتقال سند ملک ‌‌‌‌می‌باشد. در ادامه قصد داریم در خصوص هزینه انتقال سند ملک توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: هزینه انتقال سند ملک

 

همانطور که‌ گفته شد هر فرد برای خرید ملک مثل زمین و خانه ‌‌‌‌می‌بایست مدت زمانی را صرف کند و هزینه زیادی را بپردازد. هر ملک ‌دارای سندی ‌‌‌‌می‌باشد که به نام‌ فروشنده‌‌‌‌ آن است. هرگاه خریدار ملک را از فروشنده خریداری کرد فروشنده موظف است که سند آن را به نام ‌او انتقال دهد. این به این معناست که فروشنده به طور رسمی ملک خود را به خریدار واگذار ‌‌‌‌می‌کند و در قبال آن مبلغ ملک را دریافت خواهد کرد. برای انجام این‌کار هردو طرف خریدار و فروشنده ‌‌‌‌می‌بایست به دفتر ثبت اسناد مراجعه کنند و با ارائه برخی مدارک‌ سند را به نام خریدار انتقال دهند.

برای آشنایی با پیامدهای خرید بدون سند کلیک کنید.

هزینه انتقال سند ملک چقدر است ؟

برای انتقال سند ملک به نام خریدار ‌‌‌‌می‌بایست هزینه‌‌‌‌‌هایی پرداخت شود که ‌برخی از آن‌ها مربوط به فروشنده است و برخی دیگر نیز مابین فروشنده و خریدار تقسیم خواهد شد. در مرحله اول برای فروش ملک ‌‌‌‌می‌بایست خریدار و فروشنده مبلغ پنج درصد از کل ملک را به املاک بپردازند. برای انتقال سند در دفتر رسمی نیز تمام هزینه‌‌‌‌‌های خلافی، نوسازی، پسماند و… از فروشنده دریافت ‌‌‌‌می‌شود. اما اصلی‌ترین هزینه‌‌‌‌‌‌ای که باید برای انتقال سند ملک پرداخت شود حق التحریر ‌‌‌‌می‌باشد. به هزینه‌‌‌‌ انتقال ملک که توسط فروشنده و خریدار به دفترخانه پرداخت ‌‌‌‌می‌شود حق التحریر می‌گویند. حال شاید برایتان سوال شود مبلغ حق التحریر چقدر است؟ که در این باره باید بگوییم‌‌‌‌ هزینه حق التحریر با توجه به نوع ملک و عوامل مختلفی‌‌‌‌ تعیین ‌‌‌‌می‌شود اما به طور کلی این هزینه مابین ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان خواهد بود.

برای آشنایی با هزینه ها و شرایط گرفتن سند با قولنامه کلیک کنید.

عوامل تعیین کننده هزینه انتقال سند زمین و‌‌‌‌ خانه

همانطور که گفتیم هزینه انتقال زمین و خانه با توجه به عوامل مختلفی معین ‌‌‌‌می‌شود. به عنوان مثال هزینه انتقال‌‌‌‌ سند خانه بالاتر از زمین خواهد بود. همچنین‌‌‌‌ عواملی مثل بزرگ‌ یا کوچک بودن خانه، نوساز بودن و… نیز در تعیین هزینه‌‌‌‌ انتقال بند آن‌‌‌‌‌ها تاثیر گذار خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه ا‌نتقال سند ملک، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه ا‌نتقال سند ملک پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

چرا فروشنده ملک را به نام خریدار انتقال ‌‌‌‌می‌دهد ؟

زیرا پس از فروش‌‌‌‌ خریدار مالک آن خواهد بود و ‌‌‌‌می‌بایست سند نیز به نام او انتقال داده شود، که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

هزینه حق التحریر چقدر است ؟

هزینه حق التحریر چیزی مابین ۲۰۰ هزار تومان الی ۲ میلیون تومان خواهد بود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

هزینه انتقال سند ملک ‌با توجه به چه چیزی تعیین ‌‌‌‌می‌شود ؟

هزینه انتقال سند ملک با توجه به عوامل مختلفی تعیین ‌‌‌‌می‌شود که در متن مقاله آمده است.

 

منبع: هزینه انتقال سند ملک

تدلیس در ازدواج

۲۱ بازديد

فریب یا تدلیس در ازدواجچه زمانی رخ می دهد؟ ازدواج یک امر پسندیده می‌باشد که علمای دینی ما بسیار به انجام آن توصیه نموده‌‌‌اند. از آنجایی که ازدواج برای افراد مزیت‌های زیادی را به همراه دارد همواره به جوانان توصیه می‌شود که هرچه سریع‌تر این امر مقدس الهی را انجام دهند. اما ازدواج کردن همیشه هم نمی‌تواند باعث خوشبختی و سعادتمندی افراد شود و حتی گاهی افراد در انجام این امر فریب خورده و دچار آسیب می‌شوند. فریب در ازدواج یکی از مواردی است که امروزه شاهد آن هستیم. در ادامه قصد داریم در خصوص تدلیس در ازدواج توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

منبع: تدلیس در ازدواج

برای دریافتمشاوره حقوقیمی توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره02166419012تماس بگیرید.

تدلیس در ازدواج چیست ؟

فریب در ازدواج به معنای گول خوردن فرد می‌باشد که نام دیگر آن نیز تدلیس در ازدواج می‌باشد. هرگاه زن و شوهر اقدام به انعقاد نکاح با یگدیگر می‌کنند نباید هیچ مسئله‌ای را از هم مخفی کنند و باعث فریب همدیگر شوند.

فریب در ازدواج در واقع به معنای کتمان کردن حقیقت و دروغ گفتن به فرد مقابل می‌باشد تا بتوان در نظر او فرد مطلوبی به نظر آمد و در نهایت با او ازدواج کرد. برای مثال مردی از یک خانواده معمولی می‌باشد و اقدام به ازدواج با دختری می‌کند، مرد در حین ازدواج به دروغ می‌گوید که از یک خانواده معروف و سرشناس است ولی در واقعیت چنین نباشد که در این صورت فریب در ازدواج صورت گرفته است.

مثال دوم به این شرح است که زنی قصد ازدواج با مردی را دارد اما قبلا یک بار ازدواج کرده است و باکره نیست اما این موضوع را از مرد مخفی می‌کند و درصورت ازدواج با او می‌توان گفت که فریب در ازدواج صورت گرفته است و زن مرد را فریب داده است. به طور کلی فریب در ازدواج نه تنها امر درستی نیست بلکه جرم محسوب شده و شامل مجازات نیز خواهد شد.

پیامد‌های فریب در ازدواج

همانطور که گفتیم فریب در ازدواج جرم محسوب شده و مجازات در پی دارد. این کار در واقع یک‌ عمل ناشایست است و مهم‌‌ترین پیامد آن ایجاد حق فسخ برای طرف مقابل می‌باشد.

چنانچه فردی متوجه شود که طرف مقابل در حین ازدواج او را فریب داده است و فریب در ازدواج صورت گرفته برای فرد فریب خورده حق فسخ ایجاد خواهد شد. فرد می‌تواند با ارائه این دلیل در دادگاه و اعلام اینکه فریب در ازدواج انجام گرفته است به راحتی نکاح خود را با طرف مقابل فسخ نماید.

مجازات فریب در ازدواج چیست ؟

فریب در ازدواج جرم تلقی شده و فرد مرتکب به مجازات معین شده در قانون محکوم خواهد شد. مجازات فردی که مرتکب جرم فریب در ازدواج شده است به شرح زیر می‌باشد:

فرد مرتکب جرم فریب در ازدواج به حبس تعزیری از شش ماه الی دو سال محکوم خواهد گردید. همچنین جرم فریب در ازدواج از جمله جرائم غیر قابل گذشت است و اگر شاکی از مجرم گذشت کند دادگاه در مجازات او تخفیف خواهد داد.

برای دریافتنمونه دادخواست فسخ نکاحکلیک کنید.

تکلیف مهریه در صورت فریب در ازدواج

چنانچه فرد فریب دهنده در ازدواج مرد باشد زن می‌تواند نسبت به مطالبه مهریه خود اقدام کند و تحت شرایطی مهریه به او تعلق می‌گیرد. چنانچه فسخ نکاح به علت ناتوانی مرد در برقراری رابطه جنسی صورت بگیرد زن مستحق دریافت نصف مهریه است. در برخی موارد که زن مرد را فریب داده است اگر پس از وقوع رابطه زناشویی مرد بخواهد نکاح را فسخ کند زن مستحق دریافت تمام مهریه خواهد بود.

تدلیس در ازدواج توسط شخص ثالث

در برخی موارد دیده می‌شود که فرد توسط همسر خود فریب نخورده است و فرد فریب دهنده شخص ثالث می‌باشد. برای مثال فرد توسط مادر همسرش فریب خورده است و مادر همسرش به او گفته که فرزندم دارای تحصیلات عالیه می‌باشد ولی چنین نباشد که در این صورت فریب خورده می‌تواند از فرد ثالث فریب دهنده شکایت کند و خواهان مجازات او شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی ازوکیل پایه یک دادگستریمی توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره02166419012تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تدلیس در ازدواج، بهکانال تلگرام حقوقی وکیل دات کاممراجعه نمایید. کارشناسان مرکزمشاوره حقوقی وکیل دات کامنیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینهمشاوره حقوقی تلفنیوکیل دات کامبه سوالات شما عزیزان پیرامون تدلیس در ازدواجپاسخ دهند.

 

سوالات متداول

نام دیگر فریب در ازدواج چیست ؟

نام دیگر فریب در ازدواج تدلیس در ازدواج می‌باشد.

آیا باکره نبودن زن می‌تواند فریب در ازدواج به شمار رود ؟

بله چنانچه این مسئله را از همسرش مخفی نموده باشد فریب در ازدواج صورت گرفته است که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

مجازات فریب در ازدواج چیست ؟

مجازات این جرم حبس تعزیری از شش ماه الی دو سال خواهد بود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: تدلیس در ازدواج

ماده 100 مالیات چیست

۱۷ بازديد

ماده 100 قانون مالیات چیست؟ سازمان امور مالیاتی کشور همان‌طور که برای متخلفان مالیاتی، جریمه‌ تعیین می‌کند. مشوق‌های مالیاتی نیز برای برخی از مشمولین تعیین کرده است. یکی از این مشوق‌های مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم است. بهره‌مندی از مزایای مالیاتی نیازمند وجود شرایط قانونی و همچنین ثبت‌نام اظهارنامه مخصوص خود است. بنابراین در ادامه این مطلب به شرح ماده صد مالیات و شرایط مشمولین آن می‌پردازیم.

منبع: ماده 100 مالیات چیست

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ماده 100 قانون مالیات چیست ؟

در سال 1366 قانون مالیات‌های مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد. و به‌تدریج در سال‌های بعدی اصلاحاتی در این قانون انجام شد. هدف این قانون گسترش فرهنگ مالیات به‌وسیله تشویق یا وادارسازی مؤدیان است. بنابراین مواد قانون مالیات برای مشمولین مالیات جرائم و مشوق‌های مالیاتی متعددی را تعیین کرده است.

یکی از مشوق‌های مالیاتی در قانون مالیات‌های مستقیم در ماده 100 مالیات و تبصره آن آمده است. ماده صد مالیات بیان می‌دارد که صاحبان مشاغل که در گروه‌بندی‌های سه‌گانه مشاغل دارای مالیات قرار می‌گیرند. هرسال تا پایان ماه خرداد موظف هستند. که جهت ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی برای روشن‌سازی عملکرد خود در سال گذشته و همچنین تحویل مدارک مالی و دفاتر تجاری به اداره مالیات اقدام کنند. اما در سال 1394 یک تبصره به ماده 100 مالیاتی اضافه شد که از مهم‌ترین مشوق‌های مالیاتی به شمار می‌رود.

بر اساس تبصره ماده 100 مالیات اگر مجموع فروش یا خدمات سالانه صاحبان مشاغل، تا ده برابر سقف معافیت مالیاتی تعیین‌شده از جانب سازمان شود. قادر هستند از تبصره ماده 100 بهره ببرند و از ارائه مدارک مالی و دفاتر تجاری و ثبت‌نام اظهارنامه مالیات معاف گردند. البته در حال حاضر به موجب بند (ل) تبصره 6 قانون بودجه کل کشور که در سال 1402 تصویب شد. قید ده برابر مذکور در تبصره ماده صد مالیات به قید 100 برابر افزایش یافت.

اظهارنامه و محاسبه مالیات مخصوص تبصره ماده صد قانون مالیات

تمام مؤدیانی که قصد دارند از تبصره ماده 100 قانون مالیات استفاده کنند. ابتدا باید برای اظهارنامه مالیاتی ثبت‌نام نمایند. البته شرایط مشخص‌شده در اظهارنامه مالیاتی مربوط به تبصره ماده 100 مالیات از شرایط اظهارنامه‌های مالیاتی عادی متفاوت است. همچنین ثبت اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده صد مالیات آسان‌تر از موارد معمولی است.

همچنین روش محاسبه مالیات مؤدیانی که برای اظهارنامه تبصره ماده 100 مالیات ثبت‌نام نمودند. این‌گونه است که به مالیات مقطوع سال گذشته این مؤدیان 8 درصد اضافه می‌گردد. و این مبلغ به‌عنوان مالیات مقطوع بر اساس موضوع تبصره ماده صد مالیات ازایشان دریافت می‌شود.

شرایط لازم جهت استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات

مؤدیان مالیاتی با استفاده از تبصره ماده 100 مالیات می‌توانند به صورت قانونی از معافیت مالیاتی بهره‌مند شده و میزان کمتری مالیات پرداخت نمایند. اما استفاده از این روش قانونی نیازمند وجود شرایطی برای ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی این تبصره است. که این شرایط به شرح زیر می‌باشد:

اول؛ مؤدی مالیاتی باید مجموع فروش کالا یا خدماتش تا حداکثر 100 برابر سقف معافیت مالیاتی شود. در این شرایط می‌تواند برای ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ماده 100 قانون مالیات اقدام نماید. در سال 1402 این میزان صد برابر عبارت از 6 میلیارد و 720 میلیون تومان است.

دوم؛ شرط دیگر استفاده از ماده صد مالیات این است که مالیات مؤدی در سال گذشته به شکل مقطوع تعیین‌شده باشد. و مؤدی آن را پرداخت کرده باشد. یا اینکه برگ تشخیصی که اداره مالیات صادر نمود. توسط مؤدی موردقبول باشد و نسبت به آن اعتراضی و از جانب مؤدی وجود نداشته باشد.

سوم؛ جهت استفاده از تبصره ماده صد مالیات، مؤدی باید تا پیش از پایان مهلت ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی. اقدام به ثبت‌نام در سامانه اینترنتی اظهارنامه مالیاتی نماید. سپس اظهارنامه مالیاتی ثبت‌شده در سامانه را برای اداره مالیات ارسال نماید.

چهارم؛ بر اساس قانون مالیات و دستورالعمل‌های سازمان مالیاتی استفاده از تبصره ماده صد قانون مالیات توسط اشخاص حقوقی امکان‌پذیر نمی‌باشد. یعنی بهره‌مندی از تبصره ماده صد مالیات تنها به اشخاص حقیقی اختصاص دارد. و اشخاص حقوقی مانند شرکت‌های تجاری امکان استفاده از این مشوق مالیاتی را ندارند.

مراحل ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ماده صد

گفتیم که یکی از شروط بهره‌مندی از تبصره ماده 100 مالیات ثبت‌نام اظهارنامه مخصوص ماده صد است. که با اظهارنامه‌های مالیاتی معمولی کمی متفاوت است و بسیار آسان‌تر انجام می‌شود. برای ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ماده 100 ابتدا سامانه درگاه ملی خدمات با نشانی  my.tax.gov.ir را در مرورگر خود جستجو نمایید. تا وارد صفحه اصلی ‌شوید. البته نشانی سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ntr.tax.gov.ir  است. اما با جستجوی آن به سایت درگاه ملی خدمات هدایت می‌شوید.

مراحل ثبت‌نام در سامانه

بعد از جستجوی نشانی my.tax.gov.ir به سایت درگاه ملی خدمات هدایت می‌شوید. این صفحه از شما کد ملی و رمز عبور می‌خواهد. در صورتی که قبلاً در این سایت ثبت‌نام کردید. کد ملی و رمز عبور خود را وارد کنید. در غیر این صورت گزینه ثبت‌نام را بزنید تا ابتدا در سایت حساب کاربری بسازید و رمز عبور دریافت کنید.

ماده صد مرحله 1

 

در ادامه مراحل ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی یک کد 6 رقمی به شماره تلفن شما ارسال می‌شود. این کد را باید در کادر وارد نماید. سپس دکمه ورود به سایت را بزنید.

ماده 100 مالیات 2

 

پس از ورود به سایت در بالای صفحه جمله «جهت ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد و توافق  تبصره ماده 100 کلیک کنید» را مشاهده می‌نمایید. روی این عبارت کلیک کنید تا به سامانه ثبت‌نام برای اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 هدایت شوید.

ماده 100 مالیات 3

 

حال می‌توانید پرونده مالیاتی موردنظر خود را انتخاب کنید. البته این در صورتی است که شما دو یا چند پرونده مالیاتی داشته باشید.

ماده 100 مالیات 4

 

مرحله بعدی تکمیل اطلاعات هویتی در سایت است. هنگامی‌که از صحت اطلاعات خود در سایت مطمئن شدید. گزینه «ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده 100» را انتخاب نمایید.

ماده 100 مالیات 5

 

حال باید سال و نوع فعالیت خود را مشخص کنید. سپس در قسمت نوع اظهارنامه، فرم تبصره 100 را انتخاب نمایید. درنهایت روی گزینه تائید کلیک نمایید.

ماده 100 مالیات 6

 

صفحه بعدی تمام اطلاعات هویتی شما نمایش داده می‌شود. در صورت صحت اطلاعات گزینه ذخیره و ادامه را انتخاب نمایید تا به مرحله بعد بروید.  صفحه بعدی جهت ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ماده 100 اطلاعات مربوط به مبالغ فروش خود را اضافه کنید.  و گزینه افزودن را انتخاب نمایید.

 

درنهایت اطلاعات قبض مالیاتی شما صادر  و در این صفحه نمایش داده می‌شود. اگر با میزان مالیات موافق بودید گزینه صدور قبض را انتخاب نمایید. بدین ترتیب ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی شما انجام می‌شود.

برای دریافت مشاوره مالیاتی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

تبصره ماده 100 قانون مالیات چیست ؟

بر اساس تبصره ماده 100 مالیات اگر مجموع فروش یا خدمات سالانه صاحبان مشاغل، تا صد برابر سقف معافیت مالیاتی تعیین‌شده از جانب سازمان شود. از ارائه مدارک مالی و دفاتر تجاری و ثبت‌نام اظهارنامه مالیات معاف می‌گردند.

آیا بهره‌مندی از تبصره ماده 100 قانون مالیات برای هر دو گروه اشخاص حقیقی و حقوقی امکان‌پذیر است ؟

خیر، بهره‌مندی از تبصره ماده 100 مالیات تنها به اشخاص حقیقی اختصاص دارد. و اشخاص حقوقی مانند شرکت‌های تجاری امکان استفاده از این مشوق مالیاتی را ندارند.

 

منبع: ماده 100 مالیات چیست