آرشیو تیر ماه 1403

انواع مشاوره حقوقی

رجیستری گوشی چیست ؟ | آموزش ریجیستری گوشی همراه

۸ بازديد

رجیستری گوشی چیست؟ مقصود از رجیستری یک گوشی ثبت آن با یک شماره موبایل و به نام یک شخص است. گوشی‌های موبایل در ایران وارداتی هستند. بنابراین تنها گوشی‌هایی که قانونی وارد ایران می‌شوند قابل رجیستری هستند. از آنجا که عدم انجام رجیستری گوشی محدودیت‌هایی را برای دارنده گوشی ایجاد می‌کند. بنابراین این عمل به نحوی مانع از خریدوفروش کالای قاچاق نیز می‌شود. در ادامه این مطلب به معرفی کامل رجیستری گوشی خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  رجیستری گوشی چیست ؟

عملیات رجیستری گوشی

رجیستری گوشی درواقع به معنی ثبت اصالت گوشی می‌باشد. و این عملیات ثبت به این صورت است که کد IMEI گوشی موبایل خود را که معمولاً روی جعبه آن درج شده است. در سامانه همتا به نام خود و به یک شماره تلفن ثبت نمایید. از آنجا که اغلب گوشی‌های موبایل در ایران وارداتی هستند. قابل ذکر است که تنها گوشی‌هایی را می‌توانیم رجیستری کنیم که به صورت قانونی وارد شده باشند.

راه‌اندازی طرح رجیستری در ایران با هدف جلوگیری از قاچاق و محدود کردن دست دلالان در بازار موبایل به اجرا درآمد. بنابراین رجیستری موبایل در ایران اجباری است. وقتی برای اولین بار تلفن همراه خود را روشن کردید. دستگاه شما در سیستم شناسایی می‌گردد. پس از شناسایی شما حدود یک ماه فرصت دارید تا اصلت گوشی را در سامانه همتا ثبت نمایید. معمولاً سامانه همتا به شماره فعال در گوشی موبایل با ارسال پیامک، شناسایی دستگاه و الزام شما به ثبت اصالت را اعلام می‌نمایند. درصورت عدم انجام رجیستری محدودیت‌هایی برای استفاده از سیم‌کارت ایجاد می‌شود.

کد IMEI چیست ؟

برای تعریف کد IMEI باید گفت. برای تمامی گوشی‌های موبایل به صورت اختصاصی یک کد عددی 15 رقمی ایجاد می‌شود. این کد همان شناسه گوشی است که هر کد مخصوص به یک گوشی است. یعنی هیچ گوشی در جهان دارای کد یکسان با دیگری نیست. واژه IMEI مخفف عبارت انگلیسی International Mobile Equipment Identity می‌باشد. با توجه به اینکه کد اختصاصی برای یک گوشی است. از این جهت امکان ردیابی و دسترسی به برخی اطلاعات مربوط به همان گوشی آسان است.

جهت اطلاع از میزان جریمه کالای قاچاق کلیک کنید.

عدم رجیستری چه محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند ؟

پیش‌تر اشاره کردیم با توجه به الزام رجیستری در ایران، عدم رجیستری موبایل موجب ایجاد محدودیت‌های در سیم‌کارت شما می‌شود. به عبارت بهتر در صورت عدم رجیستری‌گوشی شما همچنان قابل استفاده است. اما دیگر نمی‌توانید از خدمات سیم‌کارت در آن گوشی استفاده کنید. یعنی امکانات ارتباطی تماس، ارسال پیام، اینترنت سیم‌کارت از دسترس خارج خواهد شد. و به‌جز موارد نامبرده سایر امکانات و بخش‌های گوشی قابل دسترس و استفاده خواهند بود.

شما می‌توانید گوشی رجیستر نشده را به وای فای متصل نمایید. و با اتصال به وای فای برنامه‌ها، بازی‌ها را نصب و از اپ‌های مختلف استفاده کنید. اما دیگر امکان دریافت سیگنال‌های مخابراتی را ندارید. بنابراین شما می‌توانید از گوشی رجیستری استفاده نمایید و برای برقراری تماس و دریافت سیگنال‌های مخابراتی یک گوشی دیگر تهیه نمایید.

نحوه انجام عملیات رجیستری گوشی

پس از مهر سال 1396 که وزارت صمت اعلام نمود جهت جلوگیری از قاچاق گوشی‌های موبایل نامعتبر واردات غیرقانونی طرح رجیستری را راه‌اندازی نمود. یک سامانه به نام سامانه همتا به مردم معرفی شد. که از آن پس همه گوشی‌های موبایل باید در این سامانه ثبت بشوند. در صورتی که گوشی موبایل قانونی وارد شده امکان ثبت در این سامانه را دارد. و گوشی‌های تقلبی و غیرقانونی در این سامانه ثبت نمی‌شوند.

برای انجام رجیستری گوشی موبایلتان ابتدا هنگام خرید دقت نمایید تا گوشی معتبر و قانونی از فرد قابل اعتمادی خریداری نمایید. سپس زمانی که سیم‌کارت خود را وارد کردید و برای اولین بار گوشی موبایل را روشن نمودید. کافی است با همان گوشی وارد سامانه همتا شوید و کد IMEI آن را در سامانه ثبت نمایید. توجه داشته باشید گوشی‌هایی روش‌های ورود به سامانه همتا و ثبت کد گوشی در آن متعدد است. که در ادامه این روش‌ها را معرفی خواهیم کرد.

برای انجام رجیستری گوشی های خود می توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

روش کد دستوری

ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای انجام عملیات رجیستری گوشی موبایل شماره‌گیری کد دستوری سامانه همتا است. این کد عبارت است از #7777* . پس از شماره‌گیری این کد دسترسی گزینه فعال‌سازی (شماره 2) را انتخاب نمایید. سپس شناسه IMEI، شماره سیم‌کارت وارد شده در گوشی موبایل و در نهایت کد فعال‌سازی که برای شما ارسال می‌گردد را به ترتیب مراحل وارد نمایید. بعد از اتمام این سه مرحله سامانه همتا یک پیامک برای شما ارسال می‌کند. حاکی از آن است که گوشی موبایل شما در سامانه ثبت شد. کد IMEI روی جعبه گوشی موبایل و یا روی کارت گارانتی آن درج و قابل رؤیت است.

روش اپلیکیشن

سامانه همتا یک اپلیکیشن طراحی و منتشر نموده که هم برای اندروید و هم برای iOS قابل دسترسی است. شما می‌توانید این اپلیکیشن را دانلود و روی گوشی نصب کنید. سپس وارد آن شوید و در چند مرحله ساده عملیات رجیستری گوشی خود را از طریق این اپلیکیشن انجام دهید. در گام اول گزینه فعال‌سازی تلفن همراه را در این اپلیکیشن پیدا و انتخاب کنید. سپس در قسمت‌های مربوط به شناسه IMEI، شماره سیم‌کارت و کد فعال‌سازی اطلاعات مربوطه را وارد نمایید. پس از طی این مراحل گوشی موبایل شما در سامانه همتا ثبت می‌شود.

روش وب‌سایت

آخرین روش قابل انجام برای رجیستری گوشی ورود به وب‌سایت سامانه همتا است. مراحل عملیات رجیستری در وب‌سایت سامانه همتا مانند مراحل موجود در اپلیکیشن است. یعنی ابتدا باید وارد بخش فعال‌سازی شوید. سپس اطلاعات مورد نیاز شامل کد 15 رقمی IMEI، شماره سیم‌کارت و کد فعال‌سازی را در جای مناسب آن وارد نمایید. پس از طی این مراحل رجیستری‌گوشی شما انجام می‌شود. از ابتدا تا انتهای مراحل عملیات رجیستری‌گوشی نهایتاً در یک دقیقه انجام ‌می‌شود.

رجیستری گوشی های مسافرتی

تاکنون از روش‌های رجیستری گوشی‌های همراه نام بردیم. اما همه این روش‌ها برای تلفن‌های همراهی است که در داخل ایران آن را خریداری می‌کنید. اگر گوشی همراه خود را خارج از ایران خریداری کردید و قصد استفاده از آن، بیش از یک ماه در ایران را دارید. انجام مراحل رجیستری‌برای شما متفاوت خواهد بود. توجه داشته باشید شما برای رجیستری گوشی مسافرتی خود تنها 30 روز بعد از ورود به کشور مهلت دارید. برای رجیستری گوشی‌های خریداری‌شده از خارج ایران می‌توانید از طریق دفترها یا سایت گمرک اقدام نمایید.

دفترهای گمرکی

برای اقدام از طریق دفترهای گمرکی جهت ثبت و رجیستری موبایل باید بدانید. که این دفترها در فرودگاه‌ها و اکثر محل‌های ورود به کشور قرار دارند. شما می‌توانید به محض ورود به کشور با مراجعه به یکی از این دفاتر عوارض گمرکی گوشی موبایل خود را پرداخت نمایید. و سپس گوشی موبایل خود را رجیستر نمایید.

لازم به ذکر است علاوه بر پرداخت هزینه گمرک باید اطلاعات کالا را نیز ارائه نمایید. پس از آن که در محل دفاتر گمرکی عوارض را پرداخت و سایر مراحل را طی نمودید. یک مجوز دریافت خواهید کرد. این مجوز را تا زمان ثبت نهایی گوشی موبایل خود نگه دارید. بعد از گذشت چند روز از زمان پرداخت عوارض و سایر مراحل در دفاتر گمرکی، شما قادر خواهید بود با مراجعه به سامانه همتا با روش‌هایی که پیش‌تر شرح دادیم گوشی موبایل خود را رجیستری نمایید.

برای آشنایی با مراحل ترخیص از گمرک کلیک کنید.

سایت گمرک

با اینکه توصیه می‌شود برای آسانی کار بلافاصله بعد از ورود به کشور با مراجعه به دفاتر گمرک اقدام به انجام مراحل مربوط به رجیستری گوشی نمایید. گاهی ممکن است بلافاصله بعد از ورود به کشور به دلایل متعدد امکان دسترسی به دفاتر گمرک برای شما وجود نداشته باشد. از این رو روش دیگر برای انجام مراحل لازم جهت رجیستری گوشی مسافرتی اقدام از طریق سایت گمرک است.

شما اجازه دارید تا حداکثر 30 روز بعد از ورود به کشور اقدام به رجیستری گوشی مسافرتی خود نمایید. برای انجام مراحل‌رجیستری از طریق سایت گمرک ابتدا وارد این سایت شوید و گزینه خدمات را انتخاب نمایید. در بخش خدمات یک گزینه تحت عنوان ثبت گوشی‌های مسافرتی مشاهده خواهید کرد. این گزینه را انتخاب نمایید و شناسه 15 رقمی IMEI، گوشی موبایل را وارد نمایید. در ادامه پس از انجام مراحل مربوطه باید هزینه گمرکی را پرداخت نمایید. قبل از پرداخت لازم است که مشخصات موبایل مثل برند و سایر مشخصات فنی را به طور کامل درج نمایید.

برای تکمیل فرایند رجیستری گوشی مسافرتی در سایت گمرکی شما به یک شماره سیم‌کارت، شماره ملی و شماره گذرنامه نیازمندید. در نهایت با درج اطلاعات خواسته‌شده یک کد امنیتی به شماره تلفنی که در سایت وارد کردید پیامک می‌شود. این کد برای تکمیل و اتمام فرایند رجیستری لازم است. کد را در کادر مربوط به آن در سایت وارد نمایید. حال پس از پرداخت عوارض گمرک مجوز لازم جهت رجیستری‌گوشی در سامانه همتا برای شما صادر می‌شود. و شما می‌توانید به راحتی با روش‌های که در مطالب بالا شرح شد در سامانه همتا اقدام به رجیستری گوشی موبایل خود نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

رجیستری گوشی چیست ؟

رجیستری گوشی درواقع به معنی ثبت اصالت گوشی می‌باشد. به این صورت است که کد IMEI گوشی موبایل را در سامانه همتا به نام خود و به یک شماره تلفن ثبت نمایید.

روش‌های ثبت رجیستری در سامانه همتا چیست ؟

ثبت اصالت و رجیستری گوشی در سامانه همتا در ایران از مهر سال 1396 الزامی شد. و از سه روش کد دستوری، اپلیکیشن وب‌سایت قابل انجام است.

رجیستری گوشی مسافرتی به چه صورت است ؟

اگر گوشی همراه خود را خارج از ایران خریداری کردید و قصد استفاده از آن، بیش از یک ماه در ایران را دارید 30 روز بعد از ورود به کشور مهلت دارید تا از طریق دفترها یا سایت گمرک با پرداخت هزینه گمرک و انجام سایر مراحل اقدام به رجیستری نمایید.

اعتبار سند رسمی در مقابل سایر اسناد

۱۱ بازديد

اعتبار سند رسمی چقدر است؟ امروزه در تمامی دادگاه‌ها شکایاتی مطرح می‌شود که برای اثبات آن‌‌ها و صدور حکم در خصوص این شکایات می‌بایست از برخی اسناد کمک گرفت. اسناد به دو دسته کلی رسمی و عادی تقسیم بندی می‌شوند و هرکدام می‌توانند در موارد مختلف کاربرد داشته باشند. اسناد رسمی که یکی از انواع سند‌ها در قوانین کشور ما به حساب می‌آیند دارای توان اجرایی و اثباتی می‌باشند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص توان اجرایی و اثباتی سند رسمی و به طور کلی اعتبار آن توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  اعتبار سند رسمی در مقابل سایر اسناد

سند رسمی چه نوع سندی است‌‌‌‌ ؟

سند رسمی به سندی گفته می‌شود که توسط مامور رسمی و در مراکز ثبت اسناد رسمی تنظیم گردیده باشد. به طور کلی در قانون ‌دو نوع سند با نام‌های سند رسمی و سند عادی تعریف شده است که به بیان ساده‌‌‌تر می‌توان‌ گفت سند رسمی از اعتبار بالاتری برخوردار است. سند رسمی از جمله سند‌هایی است که می‌توان با استناد به آن برخی جرائم و… را نیز اثبات نمود. این نوع سند امروزه از اعتبار بسیار زیادی در مراجع قضایی برخوردار است و هر فردی که بخواهد از انجام معامله‌اش با فرد دیگر مطمئن شود اقدام به تنظیم سند رسمی در خصوص آن معامله خواهد کرد.

توان اجرایی سند رسمی | میزان اعتبار

سند رسمی یک سند لازم الاجرا به حساب می‌آید و دارای توان اجرایی است. توان اجرایی سند رسمی به این معناست که اگر فردی به دلیل انجام‌ معامله‌‌ای اقدام به تنظیم سند رسمی کند و فرد مقابل را ملزم به پرداخت مالی به خود نماید، چنانچه فرد از پرداخت مال خودداری کند چون سند رسمی توان اجرایی دارد دیگر نیاز نیست که فرد برای دریافت آن مال از شخص مقابلش در دادگاه شکایت کند و می‌بایست مراحل دیگری را طی کند.

با استناد به اینکه سند رسمی توان اجرایی دارد فرد برای مطالبه حقش و وادار کردن شخص مقابل به انجام تعهداتش می‌بایست به مراکز اجرای ثبت مراجعه نماید و از مامورین اجرای ثبت بخواهد که فرد مقابل را ملزم به انجام تعهدش نمایند. در این صورت مامورین اجرا حقوق فرد را از طرف مقابلش مطالبه کرده و به او پرداخت خواهند کرد. اما توجه داشته باشید که توان اجرایی سند رسمی در همه موارد صدق نکرده و گاهی با وجود این نوع سند بازهم نیاز است که فرد دعوا را در دادگاه اقامه کند.

توان اثباتی سند رسمی | میزان اعتبار

سند رسمی علاوه بر اینکه دارای توان اجرایی است توان اثباتی نیز دارد. توان اثباتی سند رسمی به این معنا می‌باشد که اگر فردی علیه دیگری در دادگاه طرح دعوا نمود می‌تواند برای اثبات ادعای خود سند رسمی تنظیم ‌شده را به دادگاه ارائه دهد. ارائه سند رسمی به دادگاه می‌تواند باعث اثبات ادعای مطرح شده شود که به این مورد توان اثباتی سند رسمی گفته می‌شود. با وجود اینکه موارد دیگری مثل اقرار، شهادت و… نیز برای اثبات ادعا در دادگاه‌ها وجود دارند اما در برخی موارد برای اثبات ادعا می‌بایست حتما از سند رسمی استفاده کرد. برای مثال اگر فردی بخواهد در خصوص معامله ملک خود دعوایی را در دادگاه طرح کند می‌بایست آن ملک حتما با سند رسمی معامله شده باشد تا بتواند در دعوا پیروز گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ا‌عتبار سند رسمی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ا‌عتبار سند رسمی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آیا سند رسمی دارای اعتبار می‌باشد‌‌‌‌ ؟

بله سند رسمی یکی از معتبرترین اسناد در قانون کشور ما می‌باشد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

توان اجرایی سند رسمی در همه موارد صدق می‌کند‌‌‌‌ ؟

خیر گاهی ممکن است برای دریافت مال فرد در دادگاه اقامه دعوا کند.

قرار ابطال دادخواست

۱۱ بازديد

آثار قرار ابطال دادخواست چیست؟ همه افراد برای اینکه بتوانند دعوایی‌ را اقامه کنند ویا خواستار انجام‌ عملی توسط دادگاه شوند ‌می‌بایست دادخواستی مبنی بر خواسته خود تهیه نموده و آن را به دادگاه مربوطه ارائه دهند. دادگاه دادخواست افراد را بررسی ‌می‌کند و اگر ادعای آن‌‌ها صحیح باشد به موضوع دادخواست خواهد پرداخت. اما گاهی دیده ‌می‌شود که قرار ابطال دادخواست صادر شده و دادخواستی که توسط شخص ارائه شده است باطل ‌می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص قرار ابطال دادخواست توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  قرار ابطال دادخواست

قرار ابطال دادخواست

قرار‌‌های صادره از طرف دادگاه‌‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و در خصوص موارد زیادی صادر ‌می‌شوند. این قرار توسط دادگاه صادر‌ ‌می‌شود. هرگاه دادگاه بخواهد در خصوص پرونده‌‌‌ای حکم صادر کند خواهان ‌می‌بایست برخی اقدامات را به انجام‌ برساند تا حکم مربوطه صادر گردد. چنانچه خواهان از انجام این اقدامات امتناع کند قرار ابطا‌ل دادخواست صادر شده و دادخواست باطل ‌می‌گردد. در برخی موارد نیز خواهان‌ از ارائه دادخواست و یا طرح دعوای خود پشیمان ‌می‌شود که در این صورت نیز دادخواست با صدور قرار ابطا‌ل دادخواست از طرف دادگاه باطل خواهد گردید.

موارد صدور قرار ابطال دادخواست

قرار ابطا‌ل دادخواست در برخی موارد خاص صادر ‌می‌شود و در صورت صدور این قرار دادخواست باطل ‌می‌شود. موارد صدور قرار ابطا‌ل دادخواست به شرح زیر ‌می‌باشند:

  • چنانچه برای صدور حکم نیاز به ارائه توضیحاتی از طرف خواهان باشد و خواهان در دادگاه حاضر نشود و همچنین توضیحات خوانده نیز کافی نباشد قرار ابطا‌ل دادخواست صادر خواهد شد.
  • در صورتی که خواهان نخواهد و یا اینکه نتواند در دادگاه حاضر شود ‌می‌بایست اصل اسناد خود را برای دادگاه ارسال کند. اگر اسناد خواهان سند عادی باشند و این اسناد با انکار و تردید از شمار دلایل خارج شوند و دلیل دیگری نیز موجود نباشد دادخواست باطل ‌می‌شود.
  • در صورتی که برای صدور حکم نیاز به صادر نمودن قرار معاینه باشد اما وسیله آن تهیه نشود و نتوان این قرار را اجرا کرد دادخواست باطل خواهد گردید.

برای آشنایی با نحوه اعتراض به قرار ابطال دادخواست کلیک کنید.

آثار صادر شدن قرار ابطال دادخواست چیست ؟

اگر به هر دلیلی قرار ابطا‌ل دادخواست صادر شود برخی آثار حقوقی را به همراه خواهد داشت. چنانچه قرار ابطا‌ل دادخواست صادر گردد دعوا رد خواهد گردید و خواهان ‌می‌تواند آن دعوا را مجددا نزد دادگاه ببرد، این به این معناست که خواهان باید دادخواست را دوباره تهیه و برای دادگاه ارسال کند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابطال دادخواست، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ابطال دادخواست پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

اگر خواهان برای ارائه توضیحات در دادگاه حاضر نشود دادخواست او باطل ‌می‌شود ؟

بله اگر دادگاه برای صدور حکم ‌به توضیحات خواهان نیاز داشته باشد در صورت غایب بودن دادخواست باطل ‌می‌شود.

اگر قرار ابطا‌ل دادخواست صادر گردد تکلیف چیست ؟

‌می‌بایست خواهان دوباره دادخواستی را تهیه و برای دادگاه ارسال کند که توضیحات کامل‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

مرجع فرجام خواهی

۹ بازديد

مرجع فرجام خواهی کجاست؟ همانطور که ‌‌‌‌می‌دانید همه افراد این حق را دارند که در صورت نادیده گرفته شدن حقوقشان از فردی که باعث و بانی این مسئله شده است شکایت کنند. هرگاه شکایتی در دادگاه مطرح ‌‌‌‌می‌شود قاضی با کمک کارشناس و… سعی ‌‌‌‌می‌کند در خصوص آن تحقیق کند و سپس حکمی‌ را در مورد آن صادر کند. اما گاهی ممکن است حکم صادره با قوانین تعیین شده توسط قانونگذاران مغایرت داشته باشد که در این صورت ‌‌‌‌می‌توان به آن اعتراض نمود‌. فرجام خواهی یکی از انوع اعتراض نسبت به احکام صادره از طرف دادگاه ‌‌‌‌می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در مورد فرجام خواهی و مرجع تقدیم دادخواست آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  مرجع فرجام خواهی

فرجام خواهی چیست ؟

فرجام خواهی یکی از انواع روش‌‌‌‌‌های اعتراض به احکام صادره از طرف دادگاه ‌‌‌‌می‌باشد. هرگاه دادگاه حکمی را صادر کند که با قوانین کشور دارای مغایرت باشد طرفین دعوا ‌‌‌‌می‌توانند با تقدیم دادخواست فرجام خواهی نسبت به آن حکم اعتراض کنند. چنانچه فردی نسبت به حکم فرجام خواهی نماید حکم مورد نظر دوباره مورد بررسی قرار ‌‌‌‌می‌گیرد تا اگر اشکالی دارد برطرف شود. اما اگر حکم دارای اشکال نباشد دادخواست فرجام خواهی فرد رد ‌‌‌‌می‌شود.

برای آشنایی با آرا قابل فرجام کلیک کنید.

مهلت فرجام خواهی

برای هر نوع اعتراضی نسبت به احکام دادگاه قانونگذار مهلتی را در نظر گرفته است و ‌‌‌‌می‌بایست افراد در این مدت زمان تعیین شده اعتراض خود را اعلام کنند، در غیر این صورت با دادخواست آن‌‌‌‌‌ها موافقت نخواهد شد. مهلت تقدیم دادخواست فرجام خواهی برای افرادی که ساکن‌ ایران هستند با افراد مقیم خارج از کشور تفاوت دارد.

چنانچه فردی که در داخل کشور ساکن است بخواهد دادخواست فرجام خواهی نماید ‌‌‌‌می‌بایست آن را تا مدت زمان بیست روز پس از صدور حکم قطعی‌ مورد نظر به دادگاه مربوطه ارائه نماید. اما‌ اگر فرد خارج از کشور ساکن ‌باشد تا دو ماه پس از صدور حکم قطعی برای تقدیم دادخواست فرجام خواهی مهلت خواهد داشت.

مرجع تقدیم دادخواست فرجام خواهی کجاست ؟

با توجه به توضیحاتی که در بالا خدمتتان‌‌‌‌ ارائه شد شاید برایتان سوال شود که مرجع تقدیم دادخواست فرجام خواهی کجاست؟ که در پاسخ باید بگوییم مرجع تقدیم این نوع دادخواست دیوان عالی کشور‌‌‌‌ ‌‌‌‌می‌باشد. فرد ‌‌‌‌می‌بایست دادخواست فرجام خواهی خود را به این مرکز ارائه کند و سپس منتظر اعلام نتیجه شود. دیوان عالی کشور دادخواست را بررسی کرده و اگر حکم با قوانین مغایرت نداشته باشد آن را تایید و در غیر این صورت آن‌ را نقض خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرجع فرجام خواهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مرجع فرجام خواهی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

مهلت فرجام خواهی برای افراد داخل کشور چقدر است ؟

مهلت فرجام‌خواهی برای افراد داخل کشور بیست روز است.

مهلت فرجام خواهی برای افراد خارج از کشور چقدر است ؟

مهلت فرجام خواهی برای افراد خارج از کشور دو ماه خواهد بود.

مرجع تقدیم دادخواست فرجام خواهی کجاست ؟

دیوان عالی کشور.

اثبات وکالت

۹ بازديد

اثبات وکالت یعنی چه؟ قانونگذاران‌‌ از سال‌‌‌ها پیش تا کنون قوانین زیادی را برای نظم دهی به جامعه وضع نموده‌‌‌‌‌‌اند و هر فرد وظیفه دارد که به این قوانین احترام بگذارد و آن‌ها ‌را رعایت کند. وکالت نیز یکی از مسائلی است که قوانین زیادی در خصوص آن وضع گردیده است. اثبات وکالت وکیل در دادگاه یکی از قوانینی ‌‌می‌باشد که قانونگذار در خصوص وکالت وکیل تعیین کرده است و در تمامی مراجع قضایی انجام ‌‌می‌گیرد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص اثبات وکالت وکیل در دادگاه توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  اثبات وکالت

وکیل به چه کسی گفته ‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌ ؟

وکیل به شخصی گفته ‌‌می‌شود که در زمینه حقوقی تحصیل نموده است و اطلاعات بسیار زیادی در این حوزه دارد. وکلای دادگستری پروانه وکالت دارند که از کانون وکلا یا مرکز مشاوران قوه قضاییه آن را اخذ نموده‌اند. وکلا دارای علم بسیار زیادی بوده و به ما در حل پرونده‌‌‌های حقوقی خود کمک ‌‌می‌کنند. استفاده از یک وکیل کاردان و مجرب ‌‌می‌تواند مزیت‌‌‌های زیادی را برای فرد به همراه بیاورد. طبق قانون هردو طرف دعوا یعنی هم خواهان و هم خوانده ‌‌می‌توانند برای دفاع از حقوق خود از وکیل کمک بگیرند.

شما عزیزان می‌توانید برای مشاوره حقوقی و اقامه دعاوی خود از وکلای مجرب وکیل دات کام کمک بگیرید.

اثبات وکالت چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که ‌‌می‌دانید همه افراد ‌‌می‌توانند در دعاوی خود از وکیل استفاده کنند و از مزایای آن بهره مند شوند. اما سمت وکیل ‌‌می‌بایست قبل از هرکاری برای دادگاه مشخص شود و ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت او به اثبات برسد. از آنجایی که وکیل به عنوان یک شخص ثالث قصد مشارکت در دعوای خوانده و خواهان‌‌ را دارد ‌‌می‌بایست اثبات کند که وکیل یکی از آن‌ها است تا دادگاه بداند که او دارای چه اختیاراتی است. پس ‌‌می‌توان نتیجه گیری کرد که اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت یعنی اینکه فرد وکیل به دادگاه اثبات کند که وکیل یکی از طرفین دعوا است و خود را احراز سمت کند. اثبات شدن ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل یکی از موضوعات مهمی است که ‌‌می‌بایست حتما انجام گیرد و در غیر این صورت ممکن است فرد وکیل نتواند در دعوا مشارکت کند و از موکل خود دفاع نماید.

برای آشنایی با نحوه احراز سمت در دادگاه کلیک کنید.

نحوه اثبات وکالت وکیل در دادگاه

اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل در دادگاه به دو صورت انجام ‌‌می‌شود. اگر ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت خارج از دادگاهی که دعوا در آن طرح شده است و در ایران تنظیم شود ‌‌می‌بایست به امضای موکل برسد و سپس به دادگاه ارائه شود تا ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل برای دادگاه به اثبات برسد. در مورد دوم نیز اگر ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت نامه خارج از ایران تنظیم شود ‌‌می‌بایست یکی از ماموران کنسولی جمهوری اسلامی آن را تائید کند و سپس ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت نامه به دادگاه ارائه شود تا ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل به اثبات برسد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اثبات وکالت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اثبات وکالت پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل الزامی است‌‌‌‌‌‌ ؟

بله الزامی بوده و ‌‌می‌بایست حتما انجام شود که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا همه افراد ‌‌می‌توانند از وکیل استفاده کنند‌‌‌‌‌‌ ؟

بله همه افراد این حق را دارند و توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

برای اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت نامه نیاز به ارائه ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت نامه نیز ‌‌می‌باشد‌‌‌‌‌‌ ؟

بله برای اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت وکیل پس از تنظیم ‌‌‌‌‌‌‌و‌کالت نامه ‌‌می‌بایست آن را برای دادگاه ارسال کرد.

فراموشی کد پیگیری لاتاری | بازیابی کد پیگیری لاتاری

۱۱ بازديد

فراموشی کد پیگیری لاتاری برای شرکت در قرعه کشی آمریکا بسیار رایج است. برای بازیابی رمز عبور و اطلاع از نتیجه راهکارهایی ارائه شده است که در ادامه شرح داده ایم. برای اطلاع از زمان و چگونگی ثبت نام در لاتاری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه ارث و انحصار وراثت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  فراموشی کد پیگیری لاتاری

فراموشی کد پیگیری لاتاری و بازیابی آن

اگر شما قصد مهاجرت به آمریکا را دارید باید بدانید که راحت‌ترین روش برای مهاجرت به آمریکا شرکت در قرعه‌کشی لاتاری است. شما برای شرکت در لاتاری باید فرم ثبت‌نام برگ برنده لاتاری را از سایت رسمی لاتاری دریافت و تکمیل کنید. سپس با درج اطلاعات و بارگذاری عکس سایت در صورتی که ثبت‌نام موفقیت‌آمیز باشد؛ برای شما یک کد پیگیری 16 حرفی صادر می‌کند. دریافت و حفظ این کد بسیار مهم است. چرا که با فراموشی این کد شرکت‌کننده قادر به دریافت نتیجه قرعه‌کشی نخواهد بود و امکان دارد شانس پیروزی در لاتاری را از دست دهد.

حال اگر شما در لاتاری ثبت‌نام کردید و در زمان مشاهده نتیجه متوجه شدید که کد پیگیری‌تان را فراموش کردید یا در دسترس ندارید. می‌توانید از طریق سایت رسمی لاتاری، اطلاعات خواسته‌شده را وارد نمایید تا کد پیگیری لاتاری شما بازیابی شود. در ادامه مراجعه به سایت رسمی لاتاری و دریافت نتیجه قرعه‌کشی به وسیله کد پیگیری و همچنین نحوه بازیابی کد پیگیری لاتاری را توضیح می‌دهیم.

برای اطلاع از سایر روش های مهاجرت به آمریکا کلیک کنید.

دریافت نتیجه لاتاری با کد پیگیری

سایت رسمی قرعه‌کشی لاتاری آمریکا چند ماه بعد از اینکه اطلاعات ثبت‌نام کنندگان را جمع‌آوری نمود. قرعه‌کشی را برگزار کرده و از این طریق تعدادی از شرکت‌کنندگان به عنوان برنده لاتاری گرین کارت آمریکا معرفی می‌شوند. شرکت‌کننده در لاتاری برای اینکه وضعیت خود را در قرعه‌کشی لاتاری مشاهده کند باید کد پیگیری که قبلاً در مورد آن توضیح دادیم را دارا باشد.

سپس در زمان اعلام نتایج به سایت رسمی لاتاری مراجعه نموده و در این سایت گزینه check status را انتخاب کند. در این مرحله باید کد پیگیری، نام و نام خانوادگی به انگلیسی، سال تولد به میلادی را وارد نماید تا نتایج قرعه‌کشی به او نشان داده شود.

نحوه بازیابی کد پیگیری با مراجعه به سایت رسمی لاتاری

اگر شما در قرعه‌کشی لاتاری شرکت کردید و حالا زمان اجرای قرعه‌کشی و اعلام برنده فرارسیده است. اما شما کد پیگیری‌تان را که برای مشاهده نتیجه قرعه‌کشی خود لازم دارید را فراموش کردید. می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی قرعه‌کشی لاتاری اقدام به بازیابی کد پیگیری خود یا به انگلیسی confirmation number، نمایید.

به این صورت که شما باید وارد سایت رسمی لاتاری شوید. سپس طبق مراحل ذکرشده گزینه check status را انتخاب کنید. در صفحه جدید پیام خوشامدگویی به شما نشان داده می‌شود که باید در این صفحه تنها روی گزینه continue کلیک کنید. حال شما به صفحه دیگری انتقال داده می‌شوید که در این صفحه باید کد پیگیری وارد نمایید. اما از آنجا که شما کد را فراموش کردید. پس در اینجا گزینه forget confirmation number یعنی فراموشی کد پیگیری را انتخاب نمایید. تا سایت شما را به صفحه‌ای انتقال دهد. در این صفحه اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید. تا کد پیگیری شما توسط سایت بازیابی گردد.

اطلاعات لازم برای بازیابی کد پیگیری لاتاری

همان‌طور که اشاره کردیم شما برای بازیابی کد پیگیری لاتاری در سایت رسمی لاتاری باید مراحل ذکرشده را طی کنید. و در مرحله آخر پس از انتخاب گزینه forget confirmation number سایت از شما اطلاعاتی را جهت بازیابی کد پیگیری مطالبه می‌کند. با تکمیل درست این اطلاعات کد شما بازیابی خواهد شد. اما این اطلاعات چیست‌اند؟

اطلاعات لازم برای بازیابی کد پیگیری شامل سال لاتاری که در قرعه‌کشی آن شرکت کردید. نام و نام خانوادگی شما، روز، ماه و سال تولدتان البته به میلادی و در آخر آدرس ایمیل شما می‌شود. توجه داشته باشید در صورتی سایت کد پیگیری شما را بازیابی می‌کند که اطلاعات مذکور را به درستی و مطابق با زمان ثبت‌نام وارد کنید. بنابراین اگر در هنگام ثبت‌نام اطلاعاتی را غلط وارد کرده باشید. در این شرایط امکان بازیابی کد پیگیری را نیز نخواهید داشت.

بعد از بازیابی کد پیگیری لاتاری چه باید کرد ؟

هنگامی که کد پیگیری لاتاری خود را بازیابی کردید می‌توانید برای مشاهده نتیجه قرعه‌کشی مجدداً به سایت رسمی لاتاری مراجعه نمایید. حال شما با کد پیگیری خود می‌توانید مراحل دریافت نتیجه را که در مطالب بالا تشریح کردیم انجام دهید تا نتیجه قرعه‌کشی به شما نشان داده شود. این بار بعد از درج کد پیگیری در سایت و باقی اطلاعات درخواستی یعنی نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد میلادی نتایج لاتاری آمریکا به شما نشان داده می‌‌شود.

اگر به عنوان برنده اعلام‌شده بودید. باید مدارک لازم و مورد درخواست سایت رسمی لاتاری که به صورت یک ایمیل برای شما ارسال می‌شود را آماده کنید. و سپس به سفارتخانه آمریکا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه نمایید. تا سایر مراحل مربوط به دریافت ویزا را به انجام برسانید. لازم به ذکر است در این مرحله ضروری است تا تمامی اطلاعات واردشده در فرم ثبت‌نام لاتاری با مدارک ارائه‌شده همخوانی داشته باشد. همچنین فرد برنده نباید منعی برای دریافت ویزا یا خروج از کشور داشته باشد. در این صورت امکان دریافت ویزا را نخواهد داشت.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه ارث و انحصار وراثت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

فراموشی کد پیگیری لاتاری چه مشکلی ایجاد می‌کند ؟

با فراموشی این کد شرکت‌کننده قادر به دریافت نتیجه قرعه‌کشی نخواهد بود و امکان دارد شانس پیروزی در لاتاری را از دست دهد.

آیا امکان بازیابی کد پیگیری فراموش شده لاتاری وجود دارد ؟

بله، شما می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی لاتاری به شیوه‌ای که در مطلب بالا ذکر کردیم اقدام به بازیابی کد پیگیری خود نمایید.

عدم همکاری یکی از وراث در تقسیم و انحصار وراثت

۱۴ بازديد

عدم همکاری یکی از وراث در فرایند انحصار وراثت یکی از موضوعاتی است که می‌تواند این فرایند را با مشکل روبه رو کند ما در این مقاله سعی داریم موقعیتی را بررسی کنیم که در آن یکی از ورثه حاضر به همکاری با سایر وراث نمی‌باشد. همچنین به بررسی موقعیتی می‌پردازیم که به دلیل عدم حضور یکی از وراث سایرین دچار مشکل می‌شوند. به عنوان مثال همه ما املاک بلا استفاده را مشاهده کرده‌ایم که به علت اختلاف وراث با یکدیگر رها شده‌اند. پاسخ این که چگونه باید این مشکل را حل کنیم و املاک را بلا استفاده شده رها نکنیم در قانون مطرح شده است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. توصیه می‌کنیم مقالات وصیت چیست و وارث مفقود الاثر را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه ارث و انحصار وراثت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  عدم همکاری یکی از وراث در تقسیم و انحصار وراثت

1-راه حل اول| عدم همکاری یکی از وراث

اولین راه حل  برای راضی کردن شخصی که از حضور و همکاری با سایر وراث خودداری می کند این است که به روش منطقی با او صحبت کنیم یا اینکه از روش کدخدامنشی استفاده کنیم و در صورتی که موفق به کسب رضایت او نشدیم راه حل دوم در پیش می‌گیریم.

2-راه حل دوم| عدم همکاری یکی از وراث

راه حل دوم این است که وراث دعوای خلع ید مشاعی را مطرح کنند از طریق این دعوا ملک مورد نظر پلمب می‌شود و وراث می‌توانند در خصوص سرنوشت ملک مورد نظر با توافق یکدیگر تصمیم‌گیری کنند شاید برای شما سوألی مطرح شود تحت این عنوان که چرا وراث باید ملکی را که به ارث می‌برند پلمب کنند پاسخ این است که گاهی اوقات بعضی از ورثه از ملکی که به آن‌ها ارث رسیده است بهره بیشتری نسبت به سایر وراث می‌برند و در این حالت حاضر به حضور و همکاری با سایر وراث در خصوص فروش آن مال نیستند و از طریق پلمب کردن ملکی که به ارث می‌رسد سایر وراث که بهره کمتر یا حتی هیچ بهره‌ای نمی‌برند در وضعیت برابر با وراثی که بهره بیشتری می‌برند قرار می‌گیرند.

3-راه حل سوم| عدم همکاری یکی از وراث

اگر استفاده از دو راه حلی که پیشتر به آن اشاره شد نتیجه نداد از راه حل سوم استفاده می‌شود در ماده ۹۵ قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است که: (عدم حضور هریک از اصحاب دعوا و یا وکیل آنان در جلسه دادرسی مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم نیست.) بنابراین اگر یکی از وراث در جلسه دادگاه حاضر نشود و همکاری نکند دادگاه موظف است که جلسه رسیدگی به دادخواست را بدون حضور و همکاری او برگزار نماید و در آخر دادگاه حکم غیابی صادر می‌کند و سهم هر یک از وراث را تعیین می‌نماید.

توصیه می‌کنیم مقاله انحصار وراثت را مطالعه نمایید.

نکات

۱-تا زمانی که فرایند انحصار وراثت به پایان برسد هیچ کدام از وراث نمی‌توانند در اموال متوفی تصرف داشته باشند.
۲-هزینه انحصار وراثت توسط تمام وراث پرداخت می‌گردد. به این صورت که این هزینه بین آن‌ها تقسیم می‌شود.
۳-تنها اشخاصی می‌توانند درخواست گواهی انحصار وراثت کنند که یا وارث باشند یا ذی نفع. منظور از ذی نفع اشخاصی هستند که به طور مثال از متوفی طلب دارند.

در گواهی انحصار وراثت سهم الارث ورثه تعیین می‌شود و وظیفه صدور آن با شورای حل اختلاف آخرین محلی است که متوفی در آن اقامت داشته است. حال اگر یکی از وراث حضور نداشته باشد و یا همکاری لازم را انجام ندهد شورای حل اختلاف می‌تواند از اداره ثبت احوال استعلام کند و با ارائه مدارک لازم گواهی انحصار وراثت دریافت می‌شود این مدارک عبارتند از گواهی فوت متوفی، شناسنامه متوفی، شناسنامه وراث و استشهادیه محضری اگر موجود باشد. قانون برای ورثه‌ای که در مراحل انحصار وراثت حضور و یا همکاری نداشته‌اند فرصتی را قائل شده است که تا قبل از صدور گواهی انحصار وراثت می‌توانند اعتراض خود را بیان کنند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه ارث و انحصار وراثت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارث و انحصار وراثت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارث و انحصار وراثت پاسخ دهند .

جنون قاتل | تاثیر جنون قاتل در مجازات کیفری

۹ بازديد

جنون قاتل در ارتکاب قتل از موضوعات بحث برانگیز به شمار ‌‌‌‌می‌رود. یکی از جرائمی که حساسیت بالای قانونی در خصوص آن وجود دارد و مواد بسیاری در قانون به آن پرداخته است، قتل ‌‌‌‌می‌باشد در یک تقسیم بندی کلی ‌‌‌‌می‌توان قتل را به دو گروه تقسیم کرد قتل عمد و قتل غیر عمد در ماده 289 قانون مجازات اسلامی آمده است که (جنایت بر نفس، عضو و منفعت بر سه قسم عمدی، شبه عمدی و خطای محض است.) مطابق این ماده در ‌‌‌‌می‌یابیم که قتل‌‌‌‌ تقسیم بندی دیگری نیز دارد که عبارت است از قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطای محض که در ادامه به توضیح آن‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه قتل می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  جنون قاتل

1-‏ قتل عمد | جنون قاتل

در ماده 290 قانون مجازات اسلامی بیان شده است که جنایت در موارد زیر عمدی محسوب ‌‌‌‌می‌شود:
الف- هرگاه مرتکب با انجام کاری قصد ایراد جنایت بر فرد یا افرادی معین یا فرد یا افرادی غیرمعین از یک جمع را داشته باشد و در عمل نیز جنایت مقصود یا نظیر آن واقع شود، خواه کار ارتکابی نوعاً موجب وقوع آن جنایت یا نظیر آن بشود، خواه نشود.
ب- هرگاه مرتکب، عمداً کاری انجام دهد که نوعاً موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن، ‌‌‌‌می‌گردد، هرچند قصد ارتکاب آن جنایت و نظیر آن را نداشته باشد ولی آگاه و متوجه بوده که آن کار نوعاً موجب آن جنایت یا نظیر آن ‌‌‌‌می‌شود.

پ- هرگاه مرتکب قصد ارتکاب جنایت واقع شده یا نظیر آن را نداشته و کاری را هم که انجام داده است، نسبت به افراد متعارف نوعاً موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن، ‌‌‌‌نمی‌شود لکن درخصوص مجنیٌ علیه، به علت بیماری، ضعف، پیری یا هر وضعیت دیگر و یا به علت وضعیت خاص مکانی یا زمانی نوعاً موجب آن جنایت یا نظیر آن ‌‌‌‌می‌شود مشروط بر آنکه مرتکب به وضعیت نامتعارف مجنیٌ علیه یا وضعیت خاص مکانی یا زمانی آگاه و متوجه باشد.
ت- هرگاه مرتکب قصد ایراد جنایت واقع شده یا نظیر آن را داشته باشد، بدون آنکه فرد یا جمع معینی مقصود وی باشد، و در عمل نیز جنایت مقصود یا نظیر آن، واقع شود، مانند اینکه در اماکن عمومی بمب گذاری کند.

تبصره

تبصره 1- در بند(ب) عدم آگاهی و توجه مرتکب باید اثبات گردد و در صورت عدم اثبات، جنایت عمدی است مگر جنایت واقع شده فقط به علت حساسیت زیاد موضع آسیب، واقع شده باشد و حساسیت زیاد موضع آسیب نیز غالباً شناخته شده نباشد که در این صورت آگاهی و توجه مرتکب باید اثبات شود و در صورت عدم اثبات، جنایت عمدی ثابت ‌‌‌‌نمی‌شود.
تبصره 2- در بند(پ) باید آگاهی و توجه مرتکب به اینکه کار نوعاً نسبت به مجنیٌ علیه ، موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن ‌‌‌‌می‌شود ثابت گردد و درصورت عدم اثبات، جنایت عمدی ثابت ‌‌‌‌نمی‌شود.

برای دریافت خدمات از مجرب ترین وکیل کیفری کلیک کنید.

2-قتل شبه عمد| جنون قاتل

ماده 291 قانون مجازات اسلامی به جنایات شبه عمد اشاره کرده است. به این شرح که:

الف- هرگاه مرتکب نسبت به مجنیٌ علیه قصد رفتاری را داشته لکن قصد جنایت واقع شده یا نظیر آن را نداشته باشد و از مواردی که مشمول تعریف جنایات عمدی ‌‌‌‌می‌گردد، نباشد.
ب- هرگاه مرتکب، جهل به موضوع داشته باشد مانند آنکه جنایتی را با اعتقاد به اینکه موضوع رفتار وی شیء یا حیوان و یا افراد مشمول ماده(302) این قانون است به مجنیٌ علیه وارد کند، سپس خلاف آن معلوم گردد.
پ- هرگاه جنایت به سبب تقصیر مرتکب واقع شود، مشروط بر اینکه جنایت واقع شده یا نظیر آن مشمول تعریف جنایت عمدی نباشد.

3-قتل خطای محض| جنون قاتل

ماده 292 قانون مجازات اسلامی به بیان جنایات خطای محض پرداخته است:
الف- در حال خواب و بیهوشی و مانند آن‌‌‌‌‌ها واقع شود.
ب- به وسیله صغیر و مجنون ارتکاب یابد.
پ- جنایتی که در آن مرتکب نه قصد جنایت بر مجنیٌ علیه را داشته باشد و نه قصد ایراد فعل واقع شده بر او را، مانند آنکه تیری به قصد شکار رها کند و به فردی برخورد نماید.
تبصره- در مورد بندهای (الف) و (پ) هرگاه مرتکب آگاه و متوجه باشد که اقدام او نوعاً موجب جنایت بر دیگری ‌‌‌‌می‌گردد، جنایت عمدی محسوب ‌‌‌‌می‌شود.

4-مفهوم مجنون در قانون| جنون قاتل

مجنون شخصی است که دارای اختلال در قوه دماغی باشد و همچنین نتواند خوب را از بد تشخیص دهد. در ماده 1217 قانون مدنی بیان شده است که، (اداره اموال صغار و مجانین و اشخاص غیر رشید به عهده ولی یا قیم آنان است.)‌‌‌‌ به این ترتیب مجانین برای اداره اموال خود قیم دارند و خودشان ‌‌‌‌نمی‌توانند اموالشان را اداره کنند همچنین در ماده 1207 قانون مدنی به این نکته اشاره شده است که (اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند:
1- صغار
2- اشخاص غیر رشید
3-مجانین

در این ماده هم می‌توان مشاهده کرد که مجانین جزو افرادی هستند از مداخله در حقوق مالی خود ممنوع ‌‌‌‌می‌باشند.
اما موضوع بحث ما در خصوص جرم قتل است در صورتی که شخص مرتکب یعنی قاتل‌‌‌‌ مجنون باشد؛ لازم است اشاره کنیم که جنون دو دسته است جنون ادواری و جنون دائمی شخصی که مبتلا به جنون دائمی است در تمام مدت عمرش مجنون است اما شخصی که مبتلا به جنون ادواری است مدتی از عمرش مجنون است و مدت دیگری از عمرش در سلامت عقل به سر ‌‌‌‌می‌برد. در ادامه بررسی جنون در قتل ‌‌‌‌می‌پردازیم.

5-مجنون بودن قاتل| جنون قاتل

یک نکته بسیار مهم که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که آیا قاتل هنگام ارتکاب قتل در حالت جنون ادواری بوده است یا جنون دائم، اگر در حالت جنون دائم بوده است در این صورت مسئولیت کیفری از او رفع ‌‌‌‌می‌شود و باید در بیمارستان مربوطه نگهداری شود اما اگر فرد دچار جنون ادواری باشد در صورتی مسئولیت کیفری بر او مترتب ‌‌‌‌نمی‌باشد که در هنگام وقوع قتل شخص دچار جنون شده باشد اما در حالتی که شخص در هنگام انجام قتل در سلامت عقلی باشد فاقد مسئولیت کیفری ‌‌‌‌نمی‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله عوامل رافع مسئولیت کیفری را در این راستا مطالعه نمایید.

نکته مهم

آن چیزی که در خصوص جنون ادواری اهمیت دارد بار اثبات آن است و باید حالت سابق بر ارتکاب جرم بررسی شود اگر حالت سابق بر ارتکاب جرم سلامت عقلی متهم باشد کسی که باید جنون خود را در لحظه ارتکاب قتل اثبات کند متهم است ولی اگر حالت سابق بر ارتکاب جرم جنون باشد این اولیای دم هستند که باید اثبات کنند که قاتل در هنگام وقوع و ارتکاب قتل دارای سلامت عقل بوده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه قتل می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جنون قاتل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قتل پاسخ دهند .

توقیف اموال برای مهریه | راهنمای کامل با جزئیات

۱۵ بازديد

توقیف اموال برای مهریه از مسائلی است که ابهامات بسیاری دارد در این مقاله سعی داریم تا پاسخ روشنی به این ابهامات بدهیم. بعد از انعقاد عقد ازدواج میان زوج و زوجه، آن‌ها نسبت به یکدیگر از حقوق و تکالیفی برخوردار هستند. از این حقوق و تکالیف می‌‌‌توان به ‌‌پرداخت مهریه اشاره کرد که از حقوق زوجه و تکالیف زوج به شمار می‌‌‌رود در تعریف مهریه می‌‌‌توان بیان کرد که آن میزان از مال است که بعد از انعقاد عقد ازدواج، زوج باید به زوجه بپردازد.

همچنین در ماده 1082 قانون مدنی بیان شده است که (به مجرد عقد زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.) همچنین در بحث توقیف اموال برای مهریه باید به تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه بپردازیم در این خصوص باید بیان کرد منظور از مهریه عندالمطالبه مهریه است که به محض انعقاد عقد ازدواج می‌‌‌تواند آن را مطالبه کند اما در خصوص مهریه عندالاستطاعه زوجه یعنی زن باید بتواند اثبات کند که مرد استطاعت مالی پرداخت مهریه را دارد سپس می‌‌‌تواند آن را مطالبه کند. توصیه می‌‌‌کنیم مقاله طلاق در صورت بخشیدن مهریه را مطالعه نمایید. برای کسب اطلاع در خصوص مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه کلیک فرمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه طلاق و مهریه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  توقیف اموال برای مهریه

1-دادخواست تأمین خواسته| توقیف اموال برای مهریه

قبل از اینکه زوجه دادخواست مبنی بر مطالبه مهریه را تسلیم کند، می‌تواند برای دادخواست تأمین خواسته از دفاتر خدمات قضایی پیگیری‌ها‌‌ی لازم را انجام دهد مطابق این دادخواست اموال زوج یعنی مرد توقیف می‌‌‌شود که زوج نتواند این اموال را چه منقول باشد چه غیر منقول از مالکیت خودش خارج کند و یا ادعا کند که استطاعت مالی پرداخت مهریه را ندارد. اموال توقیف شده نباید جزء مستثنیات دین باشد.

ماده ۵۲۴ قانون آیین دادرسی مدنی مستثنیات دین را به این شکل بیان کرده است. (مستثنیات دین عبارت است از:
‌الف – مسکن مورد نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی با رعایت شوون عرفی.
ب – وسیله نقلیه مورد نیاز و متناسب با شأن محکوم علیه.
ج – اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم علیه، خانواده و افراد تحت تکفل وی لازم است.
‌د – آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.
ه – کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنان.
‌و – وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاصی که وسیله امرار معاش محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی می‌باشد.)

برای آگاهی از راه‌های به اجرا گذاشتن مهریه کلیک نمایید.

توصیه می‌‌‌کنیم تقیسم اموال بعد از طلاق را مطالعه نمایید.

2-اعسار زوج| توقیف اموال برای مهریه

اگر زوج در دادگاه بتواند اعسار یعنی عدم توانایی پرداخت مهریه را ثابت کند حکمی که دادگاه در این خصوص صادر می‌نماید یک حکم موقت است به این معنی که هرگاه زوج اموالی داشته باشد که از طریق آن اموال بتواند مهریه زوجه را بپردازد زوجه می‌‌‌تواند این اموال را به دادگاه معرفی کند و آن را توقیف نماید و مهریه خود را از آن کسر کند ‌‌این نکته حائز اهمیت است که مهریه از دیون ممتاز محسوب می‌‌‌شود و معنای آن این است که طلب زوجه به عنوان مهریه او مقدم است بر سایر طلبکاران.

5-معامله به قصد فرار از دین| توقیف اموال برای مهریه

تعریف معامله به قصد فرار از دین مطابق ماده 218 قانون مدنی به این شرح است: (هر گاه معلوم شود که معامله با قصد فرار از دین به طور صوری انجام شده آن معامله باطل است.)
باید به این نکته اشاره کرد که اثبات اینکه شخصی به قصد فرار از دین اموال خود را معامله کرده است در صورتی که زوج در شرایطی باشد که زوجه مهریه خود را مطالبه کرده است به مراتب آسان‌‌‌تر قابل اثبات است ولی به هر حال اثبات چنین امری، کار بسیار سختی می‌‌‌باشد. برای جلوگیری از راه های فرار از مهریه کلیک کنید.

ضمانت اجرای معامله به قصد فرار از دین

ماده ۴ قانون نحوه اجرای محکومیت‌ها‌‌ی مالی به نکته‌ای اشاره می‌‌‌کند که در بحث توقیف اموال برای مهریه اهمیت به سزایی دارد به این شرح که (هرکس با قصد فرار از ادای دین و تعهدات مالی موضوع اسناد لازم‌الاجراء وکلیه محکومیت‌های مالی، مال خود را به دیگری انتقال دهد به‌نحوی که باقی مانده اموالش برای پرداخت بدهی او کافی نباشد عمل او جرم تلقی و مرتکب به چهار ماه تا دو سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد و‌در صورتی که انتقال گیرنده نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد شریک جرم محسوب می‌گردد و در این صورت اگر مال در ملکیت انتقال گیرنده باشد‌ عین آن و در غیر این صورت قیمت یا مثل آن از اموال انتقال گیرنده بابت تأدیه دین استیفاء خواهد شد.)

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه طلاق و مهریه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص توقیف اموال برای مهریه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه پاسخ دهند .

نفقه فرزند | نحوه پرداخت، ترک و تعیین میزان نفقه فرزند مشترک

۱۳ بازديد

نفقه فرزند از آن دسته مسائلی است که بسیار جای بحث دارد و ما در این مقاله قصد داریم تا به سوالات شما در این خصوص پاسخ دهیم اما برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر درباره این موضوع بهتر است از مشاوره‌های حقوقی استفاده کنید؛ تشکیل خانواده از مهم‌ترین تصمیمات زندگی هر شخصی محسوب می‌شود. در مقابل آن، تصمیم به طلاق و جدایی، تصمیمی به مراتب مهم‌تر است. از این منظر که به موجب ازدواج، زوجین مسئولیت‌هایی را نسبت به یک دیگر و در مواردی نسبت به فرزند حاصل از آن ازدواج بر عهده می‌گیرند و زمانی که از یک دیگر جدا می‌شوند هر یک از آن‌ها باید مطمئن باشد که این مسئولیت‌ها به درستی انجام شده است. یکی از این مسئولیت‌ها بحث نفقه فرزند می‌باشد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. توصیه می کنیم مقاله مشاوره طلاق و حضانت فرزند را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه نفقه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  نفقه فرزند

1-نفقه فرزند| پرداخت نفقه فرزند برعهده چه کسی است؟

ماده 1199 قانون مدنی: نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدری است، با رعایت الاقرب‌ فالاقرب؛ در صورت ‌نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن‌ها نفقه بر عهده مادر است. هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از ‌اجداد و جدات مزبور، از حیث درجه اقربیت مساوی باشند، نفقه را باید به حصه متساوی تادیه کنند.

به زبان ساده‌تر مسئولیت پرداخت نفقه فرزند با رعایت ترتیبی که در قانون آمده است بر عهده چهار گروه قرار گرفته می‌شود، در ابتدا پدر مسئول است و اگر پدر در قید حیات نباشد یا اینکه از نظر مالی شرایط پرداخت نفقه را نداشته باشد؛ اجداد پدری ( پدربزرگ پدری و پدر پدر بزرگ پدری) باید نفقه را بپردازند ودر صورتی که ایشان نیز به دلایلی نتوانند نفقه را بپردازند پرداخت آن بر عهده مادر قرار می‌گیرد و اگر مادر قادر به پرداخت نبود مسئولیت نفقه با مادر بزرگ پدری و مادر بزرگ مادری و پدر بزرگ مادری است.

توصیه می‌کنیم مقاله شکایت از پدر به دلیل عدم پرداخت نفقه را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله مطالبه نفقه از پدربزرگ و مادربزرگ را مطالعه نمایید.

2- چه کسی می تواند نفقه فرزند را مطالبه کند؟

در پاسخ به این سوال باید به ماده 6 قانون حمایت از خانواده اشاره کنیم متن ماده از این قرار است که، (مادر یا هر شخصی که حضانت طفل یا نگهداری شخص محجور را به اقتضای ضرورت بر عهده دارد، حق اقامه دعوی برای مطالبه نفقه طفل یا محجور را نیز دارد. در این صورت، دادگاه باید در ابتدا ادعای ضرورت را بررسی کند.) این نکته حائز اهمیت است که این ماده برای زمانی است که فرزند پسر کم تر از 15 سال و فرزند دختر کم تر از 9 سال داشته باشد از این سنین تا پایان 18 سالگی اگر فرزندان توانستند از دادگاه حکم رشد بگیرند می‌توانند نفقه را شخصا از فردی که مسئول پرداخت آن است مطالبه کنند و اگر نتوانند حکم رشد بگیرند باید تا آغاز 19 سالگی برای اینکه بتوانند شخصاً اقامه دعوی کنند، صبر کنند. برای اطلاع از روند مطالبه نفقه از طرف مادر کلیک کنید.

3- نفقه فرزند تا چه زمانی قابل دریافت است؟

در پاسخ به این سوال باید به ماده 1197 قانون مدنی اشاره کنیم. متن ماده از این قرار است  که، ( کسی مستحق دریافت نفقه است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال به شغلی وسایل معیشت خود را فراهم سازد.) بنابراین باید بررسی شود که آیا فرزند شغلی دارد که از طریق درآمد آن شغل بتواند زندگی خود را تأمین کند یا خیر.

به طور معمول فرزند پسر بعد از پایان 18 سالگی و گذراندن خدمت سربازی باید شغلی برای تأمین هزینه‌های زندگی خودش داشته باشد ولی در خصوص فرزند دختر شرایط متفاوت است و به این دلیل اگر فرزند دختر شغلی برای تأمین هزینه‌های زندگی‌اش نداشته باشد نفقه او نه تنها قطع نمی‌شود بلکه تا زمانی که او ازدواج کند همچنان پرداخت می‌شود. در خصوص هزینه‌های تحصیل فرزند باید به این نکته اشاره کرد که تا زمانی که تحصیل ضروری است هزینه تحصیل باید پرداخت شود ولی شخصی که نفقه را می‌پردازد می‌تواند هزینه‌های مربوط به دانشگاه فرزند را بر عهده نگیرد.

4-نفقه فرزند  چقدر است؟

در خصوص تعیین میزان نفقه کارشناس مربوطه با بررسی وضعیت و موقعیت فرزند میزان نفقه را تعیین می‌کند. توجه کنید که اگر مادر وضعیت مالی مناسبی داشته باشد پدر نمی‌تواند با استناد به این امر میزان نفقه کم‌تری را به فرزند اختصاص دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه نفقه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نفقه فرزند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نفقه فرزند پاسخ دهند .