آرشیو آبان ماه 1403

انواع مشاوره حقوقی

ایراد عدم اهلیت به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

۲ بازديد

مهلت ایراد عدم اهلیت چقدر است؟ همه افراد دارای حق و حقوقی در جامعه ‌‌‌می‌باشند که هیچ کس ‌‌‌نمی‌تواند آن‌‌‌‌ها را از این حقوق محروم کند. یکی از حقوق افراد در جامعه طرح دعوا و درخواست دادرسی ‌‌‌می‌باشد. هرگاه فردی احساس کند فرد دیگر روی حقوق او پا گذاشته است ‌‌‌می‌تواند علیه او طرح دعوا نماید و به مراجع قضایی رجوع کند تا مشکل به وجود آمده حل گردد. اما گاهی این حق به دلیل وجود برخی شرایط از فرد سلب ‌‌‌می‌شود. عدم اهلیت یکی از مواردی است که ‌‌‌می‌تواند حق اقامه دعوا را از افراد سلب کند. برای آشنایی با سایر موانع رسیدگی به دعوا کلیک کنید و برای اطلاع از مهلت ایراد عدم اهلیت در ادامه همراه ما باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ایراد عدم اهلیت به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که همه ما ‌‌‌می‌دانیم در هر دعوا دو فرد با عنوان‌های خوانده و خواهان وجود دارند که در دادگاه در مقابل یکدیگر قرار خواهند گرفت. یکی از شروطی که قانونگذار برای اقامه دعوا و یا دفاع از خود در دعاوی مختلف تعیین کرده است اهلیت افراد ‌‌‌می‌باشد. فرد ‌‌‌می‌بایست برای اقامه دعوا و یا دفاع از خود در یک دعوا دارای اهلیت باشد. اهلیت به این معناست که فرد عاقل و بالغ باشد، مجنون نباشد، سفیه نباشد و بتواند امور مالی خود را به انجام برساند.

چنانچه فردی دارای اهلیت نباشد طرف مقابلش ‌‌‌می‌تواند به این مورد ایراد بگیرد تا دعوا متوقف گردد که به این ایراد، ایراد عدم اهلیت گفته ‌‌‌می‌شود. چنانچه خوانده دارای اهلیت نباشد خواهان ‌‌‌می‌تواند به‌‌‌‌ عدم اهلیت او ایراد بگیرد و همچنین برعکس این موضوع نیز ‌‌‌می‌تواند اتفاق بیفتد، یعنی خواهان نیز ‌‌‌می‌تواند به عدم اهلیت خوانده ایراد وارد بگیرد.

برای آشنایی با صدور عدم اهلیت خواهان و خوانده دعوا کلیک کنید.

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت

برای اینکه خوانده یا خواهان بتوانند به عدم اهلیت طرف مقابلشان ایراد وارد کنند ‌‌‌می‌بایست در مدت زمان مشخص شده توسط قانونگذار این کار را انجام دهند. این مدت زمان تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود و هرکدام از طرفین که مایل باشند ‌‌‌می‌توانند در این مدت زمان به عدم اهلیت طرف مقابل خود ایراد وارد کنند اما بعد از پایان جلسه اول دادرسی این کار امکانپذیر نخواهد بود.

برای آشنایی با سایر روش های جلوگیری از قرار عدم اهلیت کلیک کنید.

زمان طرح ایراد عدم اهلیت بعد از اولین جلسه دادرسی

با وجود اینکه ‌‌‌نمی‌توان بعد از اولین جلسه دادرسی ایراد عدم اهلیت را بیان نمود اما قانونگذار موردی را در نظر گرفته است که در صورت وجود آن فرد ‌‌‌می‌تواند بعد از پایان اولین جلسه دادرسی نیز این کار را انجام دهد. مطابق قانون چنانچه عدم اهلیت خوانده یا خواهان قبل از اولین جلسه دادرسی اتفاق نیفتاده باشد و بعد از اولین جلسه آن‌‌‌‌ها فاقد اهلیت شوند طرف مقابل ‌‌‌می‌تواند ایراد خود را وارد کند. به عنوان مثال فردی قبل از پایان اولین جلسه دادرسی مجنون نیست اما بعد از پایان آن دچار جنون ‌‌‌می‌شود که در این صورت طرف مقابل ‌‌‌می‌تواند پس از اولین جلسه دادرسی نیز ایراد عدم اهلیت خود را وارد کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت ا‌یراد عدم اهلیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت ا‌یراد عدم اهلیت پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اگر فرد دچار جنون باشد فاقد اهلیت است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جنون یکی از مواردی است که انسان را فاقد اهلیت خواهد کرد.

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

 

منبع: مهلت ایراد عدم اهلیت

راه ها و مهلت شکایت از وکیل

۲ بازديد

شکایت از وکیل چه مراتبی دارد؟ عقل حکم می‌کند که برای انجام هر امری به اهل فن و متخصص همان رشته رجوع کنیم. به‌خصوص در امور حقوقی بسیار توصیه می‌شود که حتماً به یک متخصص و وکیل خوب مراجعه کنید. البته مراجعه به وکیل و حضور او در پرونده به معنی برد در آن پرونده نمی‌باشد و امکان باخت در آن پرونده وجود دارد. گاهی نیز ممکن است از جانب یک وکیل تخلفی صورت پذیرد. یا وکیل کم‌کاری کند و باعث ورود ضرر به موکل گردد. هنگام وقوع چنین مواردی موکل چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟ در این زمان‌ها موکل می‌تواند مطابق قانون از وکیل خود شکایت نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

چگونه از وکیل شکایت کنیم ؟

شکایت از وکیل دو جنبه دارد. اول آنکه موکل خود از وکیلش به علت اهمال‌کاری یا تخلفات دیگر از وی شکایت داشته باشد. دوم آنکه افراد دیگری که در پرونده حقوقی در جریان حضور دارند. از وکیل طرف مقابل خود شکایت داشته باشند. البته ما در این بحث به شکایت موکل از وکیل خود می‌پردازیم.

پیش از طرح شکایت از وکیل در دادسرا ابتدا موضوع دعوا، روند رسیدگی و رأی صادره را با یک حقوقدان دیگر درمیان بگذارید. و از وی در خصوص رفتار و عملکرد وکیل خود نظرخواهی کنید. چراکه روند رسیدگی در دادسرا و دادگاه‌ها طولانی است. بنابراین لازم است پیش از شروع شکایت مدارک مستند و دلایل موجه داشته باشید. همچنین گاهی ممکن است موکل صرفاً از روی خشم یا اندوه به علت رأی صادره تصور کند وکیل اهمال‌کاری کرده است. با این تفاسیر مشورت با یک حقوقدان برای تشخیص صحت عملکرد وکیل یا اهمال‌کاری وی پیش از طرح شکایت لازم است.

درنهایت زمانی که عملکرد وکیل را اهمال‌کارانه تشخیص دادید. و با توجه به دلایل و مستندات عملکرد وی را موجب ضرر به خود دریافتید. می‌توانید با مراجعه به کانون وکلایی که وکیل مذکور در آن عضویت دارد به صورت کتبی یا شفاهی شکایت خود را ثبت نمایید. این شکایت را به امضای شما می‌رسانند و سپس آن را به دادسرای انتظامی وکلا ارسال می‌کنند.

برای آشنایی با راه های شکایت از قاضی کلیک کنید.

مرجع رسمی شکایت

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم اگر یک وکیل دچار تخلف در کارش شود این حق برای موکل وجود دارد تا از وکیل شکایت کند. اما هر نوع شکایتی باید در مرجع ذی‌صلاح خود مطرح شود تا تعقیب و مجازات متخلف در آن پیگیری گردد. شکایت از وکیل نیز باید در مرجع رسمی مربوط به آن مطرح گردد.

مرجع رسمی شکایت از وکیل، کانون وکلایی است که پروانه وکالت وکیل از آن کانون صادر شد. بنابراین تنها محل رسمی برای ثبت شکایت از وکیل کانون وکلا است. پس از ثبت شکایت است که کانون شکایت مطروحه را به دادسرای انتظامی ارسال می‌کند. بنابراین دادسرای انتظامی یا دادگاه انتظامی و .. مرجع شکایت از وکیل نمی‌باشد. بلکه پرونده شکایت از جانب کانون به این مراجع ارسال می‌گردد تا به آن رسیدگی شود. دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا در مرکز هر استان و غالباً در کانون وکلای دادگستری قرار دارد.البته رسیدگی به شکایات علیه وکلای مرکز امور مشاورین و کارشناسان قوه قضاییه. در دادسرا و دادگاه انتظامی مخصوص به خودشآن‌که در مرکز امور مشاوران قرار دارد انجام می‌شود.

مراحل شکایت از وکیل متخلف

اگر قصد دارید از وکیل خود شکایت کنید در گام اول باید شکایت خود را به صورت کتبی یا شفاهی. به کانون وکلایی که پروانه وکیل موردنظرتان از آن صادر شد، ارائه نمایید. شکایت اگر کتبی باشد در دفتر کانون ثبت می‌گردد. و اگر به صورت شفاهی شکایت نمایید در صورت مجلس نگاشته و به امضای شما به عنوان شاکی می‌رسد.

در مرحله بعدی شکایت شما به دادسرای انتظامی وکلا و برای دادستان انتظامی کانون وکلا ارسال خواهد شد. و بدین ترتیب رسیدگی به تخلفات وکیل در دادسرای انتظامی وکلا آغاز می‌شود. خوب است بدانید به غیر از شاکی، افراد دیگری نیز می‌توانند تخلفات وکیل را به دادسرای انتظامی وکلا اطلاع دهند. این افراد شامل رئیس کانون وکلا، رئیس شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان،رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر و درنهایت دادستان می‌شود.

دادسرای انتظامی با بررسی دلایل ارائه‌شده در صورتی که اتهام را وارد ندانست قرار منع تعقیب صادر می‌نماید و بی‌گناهی وکیل را اعلام می‌کند. این قرار منع تعقیب قابل اعتراض است و تا ده روز مهلت اعتراض وجود دارد. اگر دادسرا اتهام به وکیل را وارد دانست آنگاه کیفرخواست صادر می‌نماید. و پرونده وکیل متخلف را جهت رسیدگی کامل به دادگاه انتظامی ارسال می‌نماید.

به هر طریقی امکان دارد دادگاه انتظامی اقدام به بررسی و رسیدگی تخلفات وکیل نماید. سپس رونوشتی از ادعانامه یا تقاضا را برای وکیل مورد نظر ابلاغ می‌نماید. در مواردی توضیح وکیل لازم نیست پس دادگاه حکم خود را صادر می‌نماید. اما در موارد لزوم وکیل می‌تواند توضیحات خود را ارائه نماید. و دادگاه پس از دریافت توضیحات رأی صادر می‌نماید. در صورت اعتراض به رأی دادگاه انتظامی وکلا می‌توانید به مرجع تجدیدنظر آن یعنی دادگاه عالی انتظامی اعتراض نمایید.

نحوه رسیدگی به شکایت از وکیل

هنگامی که شما شکایت خود را ثبت نمودید و این شکایت به دادسرای انتظامی وکلا و نزد دادستان انتظامی ارسال شد. رسیدگی به این پرونده آغاز می‌شود. در ابتدا بررسی می‌شود که  دلایل ارائه‌شده توسط شما موجه است یا بلا وجه است. در صورتی که دادسرا با بررسی دلایل ارائه‌شده نتیجه بگیرد که این دلایل موجه نیست و یا کافی نمی‌باشد. آنگاه وکیل را بی‌گناه اعلام می‌نماید. سپس قرار منع تعقیب صادر می‌کند. به عبارت دیگر شکایت شاکی را مبنی بر اهمال‌کاری یا کم‌کاری وکیل رد می‌کند. و این یعنی عملکرد وکیل اشتباه نبود.

حال اگر دادسرا اتهام ادعایی شاکی نسبت به وکیل را وارد بداند. آنگاه کیفرخواست صادر می‌نماید. و پس‌ازآن پرونده جهت رسیدگی و تعیین تکلیف وکیل به دادگاه انتظامی وکلا ارسال می‌گردد. اما توجه داشته باشید که صدور کیفرخواست به معنی قطعیت تخلف وکیل نمی‌باشد. بلکه صرفاً امکان صحت اتهام تخلف وارده به وکیل را قابل بررسی و رسیدگی می‌داند.

پس‌ازآنکه پرونده به دادگاه انتظامی وکلا برسد. دادگاه یک رونوشت از ادعانامه را برای وکیلی که مورد اتهام قرار دارد ابلاغ می‌نماید. در این مرحله دو حالت وجود دارد. حالت اول آن‌که بررسی پرونده نیاز به حضور و توضیح وکیل دارد. در آن صورت دادگاه جلسه رسیدگی تشکیل می‌دهد و وکیل را احضار می‌کند. تا بعد از دریافت توضیحات لازم از جانب وکیل و دفاع وی از خود اقدام به صدور رأی نماید. اما در حالت دوم دادگاه در برخی موارد لزومی به حضور و توضیح وکیل نمی‌بیند. بنابراین بدون تشکیل جلسه رسیدگی به پرونده را انجام و رأی خود را صادر می‌کند. البته امکان اعتراض به قرار و آرا صادره از جانب دادسرا یا دادگاه انتظامی وجود دارد.

اعتراض به دادسرا و دادگاه انتظامی

گاهی ممکن است با صدور قرار منع تعقیب توسط دادسرا یا صدور رأی برائت وکیل توسط دادگاه انتظامی شاکی همچنان معتقد بر تخلف وکیل باشد و یا برعکس. به همین دلیل این امکان وجود دارد که نسبت به این آرا اعتراض انجام شود. شاکی و همچنین رئیس کانون وکلا می‌توانند طی ده روز از زمان ابلاغ قرار منع تعقیب توسط دادسرای انتظامی اعتراض نمایند. برای ثبت اعتراض به دادسرای انتظامی باید به دادگاه انتظامی مراجعه نمایند.

در اینجا اگر دادگاه قرار منع تعقیب را غلط تشخیص دهد. آنگاه خود وارد مرحله رسیدگی می‌شود و رأی صادر می‌نماید. حال اگر طرفین نسبت به رأی صادره از دادگاه انتظامی وکلا اعتراضی دارند. می‌توانند طی مدت ده روز از زمان ابلاغ رأی به دادگاه عالی انتظامی مراجعه نمایند و تقاضای تجدیدنظر کنند. لازم به ذکر است مسئله اعتراض برای شاکی به رسمیت شناخته می‌شود. و رئیس کانون یا وکیل در موارد محدودی امکان اعتراض و تقاضای تجدیدنظر دارند.

تخلفات قابل شکایت از وکیل

پیش‌تر اشاره کردیم که شکایت از وکیل دارای دو وجه است یکی آنکه طرف مقابل دعوا یا سایر افراد درگیر در یک پرونده حقوقی از وکیل شکایت داشته باشند. و دیگری آنکه موکل خود از وکیلش به علت اهمال‌کاری و ورود ضرر به خود شکایت کند. اما تخلفاتی که ممکن است از یک وکیل سر بزند. و موکل می‌تواند بابت انجام این تخلفات توسط وکیلش از او شکایت کند در این متن 8 دسته از تخلفات وکلا را شرح می‌دهیم. هرچند این موارد احصایی نمی‌باشند و تخلفات وکیل می‌تواند شامل موارد دیگری نیز شود. این چند دسته به عنوان تخلفات کلی و مشهور وکلا به شرح زیر است.

افشای اسرار موکل در غیر موارد قانونی

یکی از تخلفات وکلا عدم حفظ اسرار یا همان افشاری رازهای  موکل یا پرونده است. وقتی فردی به جهت جرمی که به او وارد گشت. وکیلی استخدام نماید تا از حق و حقوق خود دفاع کند. از وکیل این انتظار را دارد که اسرار او و پرونده را جز در موارد قانونی حفظ نماید و فاش نکند. بنابراین زمانی که یک وکیل اسرار موکل خود را در مواردی که قانونی محسوب نمی‌شود فاش کند و به نحوی موجب شود آبروی فرد از بین برود تخلف کرده است.

عدم پایبندی به قسم‌نامه

از دومین تخلفات وکلا می‌توانیم به عدم پابندی ایشان به قسم‌نامه اشاره کنیم. وکلا نیز مانند پزشکان در ابتدای کار خود قسم یاد می‌کنند. که بر اساس آن تعهد می‌نمایند در مسیر وکالت تمام تلاش و صداقت خود را به کار برند. بنابراین اگر وکیلی خلاف مفاد قسم‌نامه عمل نماید موکل حق شکایت از وی را دارد.

عدم ارائه نسخه وکالت‌نامه

وکیل موظف است پس از ایجاد عقد وکالت به حقوق اولیه موکل خود را بر اساس قانون و مفاد وکالت‌نامه پایبند باشد. مثلاً از حقوق اولیه موکل بعد از امضای وکالت‌نامه می‌توانیم به ارائه یک نسخه وکالت‌نامه به موکل اشاره کنیم. که وکیل موظف است یک نسخه از وکالت‌نامه منعقد‌شده بین خود و موکل را به او تحویل دهد. در غیر این صورت مرتکب تخلف می‌شود.

عدم شرکت در جلسات دادگاه و عدم ارسال لایحه دفاعیه

دیگر تخلف یک وکیل می‌توانیم به عدم حضور به موقع  وکیل و یا خودداری به شرکت در جلسه رسمی دادگاه، که وکالت در آن پرونده را بر عهده دارد. و یک پله بالاتر از آن عدم ارسال لایحه دفاعیه و عدم دفاع از موکل خود در دادگاه  اشاره نماییم. زمانی که وکیل، وکالت در پرونده‌ای را می‌پذیرد.

ممکن است برای آن پرونده چندین بار در دادگاه جلسه تشکیل شود. و هر بار دادگاه از وکیل بخواهد که در جلسه شرکت داشته باشد. و وکیل موظف است لایحه دفاعیه خود را برای موکلش ارسال و در این جلسات شرکت  و از موکل خود دفاع نماید. بنابراین اگر وکیل در این جلسات رسمی حضور نیابد مرتکب تخلف می‌شود.

سازش یا تبانی با طرف مقابل دعوا

گاهی ممکن است یک وکیل بدون اطلاع موکل خود با طرف دعوا سازش نماید. و یا با طرف دعوا تبانی کند و به موکل خود خیانت نماید. زمانی که یک وکیل احکام و دستورات ابلاغی را به موکل خود اطلاع ندهد یا بدون اطلاع سازش یا تبانی نماید مرتکب خیانت نسب به موکل خود و تخلف در کارش می‌شود.

شکایت از وکیل به خاطر دریافت حق‌الوکاله مازاد بر تعرفه

تعرفه حق‌الوکاله هرساله تعیین می‌گردد. بنابراین در حالت عادی وکیل تنها می‌تواند همان حق‌الوکاله مرسوم را دریافت نماید. البته این امکان وجود دارد که با توافق موکل حق‌الوکاله بیشتری با توجه به فعالیت‌هایش دریافت نماید. اما دریافت مازاد بر حق‌الوکاله مشخص‌شده بدون اینکه با موکل توافق نماید تخلف است. گاهی نیز ممکن است وکیل با بهانه‌های واهی مثل نفوذ در مقامات قضایی و وجود روابط او با مقامات دادگاه مورد نظر موکل اقدام به دریافت مبلغ اضافی از موکل نماید. در این موارد هم وکیل دچار تخلف در وکالت می‌شود.

اخذ وکالت با حیله و تقلب

دیگر تخلف مورد اشاره در خصوص وکلا استفاده از حیله و تقلب برای اخذ وکالت است. وکلایی که با وعده‌های پوچ یا بدون تخصص اقدام فریب موکل می‌نمایند تا وکالت او را دریافت نمایند. مرتکب تخلف می‌شوند. پیش‌تر اشاره کردیم که مطابق قسم‌نامه وکالت همه وکلا خود را موظف به صداقت در کار نمودند. لذا در صورت حیله و فریب موکل توسط وکیل جهت اخذ وکالت مرتکب تخلف می‌شوند.

استعفا بدون اطلاع

آخرین تخلف مورد اشاره در این متن استعفای وکیل از پرونده در زمانی است که موکل مهلت کافی برای جایگزینی ندارد. استعفای وکیل پس از قبول یک پرونده اتفاق عجیب و غیرقانونی نیست. و وکیل قادر است به هر دلیلی اقدام به استعفا از پرونده موکل خود نماید. اما باید توجه داشت که استعفای وکیل بدون اطلاع و در زمان نامناسب اتفاق نیافتد. وکیل موظف است در اسرع وقت تصمیم به استعفای خود را به گوش موکل برساند. تا موکل فرصت کافی برای جایگزینی داشته باشد. در صورت عدم اطلاع رسانی و استعفا در زمان نامناسب دچار تخلف در کار می‌شود.

مجازات‌های وکیل متخلف چیست ؟

در صورتی که دادگاه وکیل را بی‌گناه تشخیص دهد حکم برائت برای او صادر می‌نماید. اما اگر تخلفات وکیل برای دادگاه محرز گردد. برای وکیل مجازات در نظر می‌گیرد. مجازات‌هایی که برای وکلا در نظر می‌گیرند عبارت‌اند از؛ اول، اخطار کتبی. دوم، توبیخ وکیل همراه با درج در پرونده، سوم، توبیخ به‌علاوه درج در مجله و روزنامه کانون. چهارم، تنزل درجه وکیل، پنجم، ممنوعیت وکالت وکیل برای 3ماه تا 3 سال و ششم محرومیت دائم وکیل از وکالت.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

شکایت از وکیل چگونه است ؟

زمانی که عملکرد وکیل را اهمال‌کارانه تشخیص دادید. و با توجه به دلایل و مستندات عملکرد وی را موجب ضرر به خود دریافتید. می‌توانید با مراجعه به مرجع ذی‌صلاح به صورت کتبی یا شفاهی شکایت خود را ثبت نمایید.

مرجع رسمی شکایت از وکیل کجاست ؟

مرجع رسمی شکایت از وکیل، کانون وکلایی است که پروانه وکالت وکیل از آن کانون صادر شد.

تخلفات و مجازات وکیل چیست ؟

از تخلفات وکیل می‌توانیم به افشای اسرار موکل، عدم ارائه نسخه وکالت‌نامه، عدم شرکت در جلسات دادگاه، سازش یا تبانی با طرف مقابل دعوا، استعفا بدون اطلاع و … اشاره کنیم. و مجازات‌های وکلا به ترتیب شامل اخطار کتبی، توبیخ وکیل همراه با درج در پرونده، توبیخ به‌علاوه درج در مجله و روزنامه کانون. تنزل درجه وکیل، ممنوعیت وکالت وکیل برای 3ماه تا 3 سال و محرومیت دائم وکیل از وکالت می‌شود.

 

منبع: شکایت از وکیل

صیغه ۹۹ ساله چیست ؟

۲ بازديد

صیغه 99 ساله یعنی چه؟ در شرع اسلام دو نوع عقدازدواج وجود دارد. اولین نوع همان ازدواج دائم است و نوع دوم را به نام عقدموقت می‌شناسیم. عقدموقت نوعی از ازدواج است که برای آن مدت معین می‌شود. یعنی پس از اتمام مدت تعیین‌شده در عقد زن و مرد دیگر باهم زن و شوهر حساب نمی‌شوند. بدون آنکه صیغه طلاق جاری شود. اصطلاح صیغه ۹۹ ساله هم عقدموقت محسوب می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم به تعریف صیغه ۹۹ ساله و احکام و شرایط آن بپردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

صیغه ۹۹ ساله چیست ؟

قوانین اسلام در خصوص ازدواج به این ترتیب است که ازدواج را به دو نوع عقددائم و عقدموقت یا همان مدت معین تقسیم می‌کند. همان‌طور که از نام عقدموقت مشخص است این نوع از ازدواج برای مدت‌زمان معین و محدودی می‌باشد. در تعریف عقدموقت باید گفت زن و مردی که با صیغه موقت اقدام به ازدواج می‌نمایند. تنها تا زمان مشخص‌شده در عقد با یکدیگر زن و شوهر محسوب می‌شوند.

و پس از اتمام مدت عقد دیگر زن و شوهر نیستند. یعنی پس از اتمام مدت مشخص در عقدموقت بدون اجرای صیغه طلاق عقد خودبه‌خود باطل می‌گردد. به عنوان مثال اگر زن و مردی صیغه موقت عقد را برای ۱۰ روز بخوانند بعد از ۱۰ روز دیگر زن و شوهر محسوب نمی‌شوند. و برای اینکه مجدد زن و شوهر محسوب کردند. باید عقد کنند و مرد موظف است مجدداً مهریه پرداخت کند. در صیغه 99 ساله مرد باید مهریه را بلافاصله در زمان عقد بپردازد. صیغه ۹۹ ساله نیز به عنوان عقدموقت در نظر گرفته می‌شود. که برای آن چنین مدتی تعیین‌شده است.

برای اطلاع کامل درباره مهریه صیغه کلیک کنید.

صیغه ۹۹ ساله در قانون

قانون مدنی در ماده ۱۰۷۵ خود تعریفی از عقد موقت ارائه می‌دهد. در این ماده آمده است که :《 نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد.》بر اساس این ماده ذکر مدت‌زمان عقد هنگام اجرای صیغه عقد موقت الزامی می‌باشد. خواه این مدت برای چند ساعت باشد یا مدت عقد برای چندین سال تعیین شود.

ماده بعدی همین قانون یعنی ماده ۱۰۷۶ نیز بر ذکر صریح مدت در عقد موقت تأکید می‌کند. در این ماده آمده است که:《مدت نکاح منقطع باید کاملاً معین شود.》 بنابراین بیان مدت عقد موقت باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ ابهامی در آن وجود نداشته باشد. یعنی آغاز زمان و آخر زمان این ازدواج موقت کاملاً مشخص باشد. حتی اگر این مدت کم باشد مثلاً چند ساعت باشد یا مدت طولانی باشد مثلاً ۳۰ سال باشد.

لذا بر اساس این دو ماده در خصوص صیغه ۹۹ ساله در قانون مدنی هیچ منعی وجود ندارد. یعنی از متن قانون مدنی پیداست که برای صحت عقد موقت فقط باید مدت شروع و پایان ازدواج موقت کاملاً برای دو طرف ازدواج مشخص باشد. حال اگر در ازدواج موقت ۹۹ ساله مدت ذکر اما آغاز و پایان آن مشخص نگردد. یعنی اینکه مرد و زنی به عقد موقت یکدیگر درآیند و مدت آن را ۹۹ سال تعیین کند. اما آغاز این ۹۹ سال معین نکنند بنابراین ابتدای آن از زمان خواندن صیغه عقد موقت حساب می‌شود. و ۹۹ سال بعد در همان تاریخ عقد منقضی می‌گردد.

شرایط صیغه ۹۹ ساله

در مطالب پیش اشاره کردیم که قانون ایران در خصوص صیغه عقد موقت ذکر مدت در این نوع عقد را الزامی کرد. و بیان داشت که مدت این عقد باید معلوم و مشخص شود. یعنی آغاز پایان آن قابل تشخیص باشد و هنگام اجرای صیغه عقد بیان گردد. بنابراین صیغه ۹۹ ساله منعی در قانون ایران ندارد.

اما نکته این است که میان صیغه ۹۹ ساله با نکاح دائم با توجه به مدت طولانی آن شباهت‌هایی وجود دارد. و به همین دلیل برخی از فقها برای صیغه ۹۹ ساله نظری را مطرح می‌کنند که به این شرح می‌باشد. این دسته از فقها معتقدند که چنانچه مدت‌زمان نکاح موقت از طول عمر یک انسان بلندتر تعیین شود.

در این صورت ازدواج موقت به ازدواج دائم تبدیل می‌گردد. بنابراین شرایط و قوانینی که در ازدواج دائم وجود دارد در این ازدواج نیز اعمال می‌شود‌. مثل ارث و نفقه که در ازدواج موقت وجود ندارد اما در ازدواج دائم موجود است. یعنی زن می‌تواند از شوهر ارث ببرد. و بابت نفقه معوقه خود درخواست بدهد. تا از ماترک شوهر به او پرداخت گردد.

عقد موقت چه کوتاه‌مدت مثل عقد یک روزه و چه بلندمدت آن مثل صیغه ۹۹ ساله دارای شرایط و احکام عمومی دیگری نیز هست که به شرح زیر می‌باشد.

برای کسب اطلاع درباره میزان نفقه صیغه کلیک کنید.

امکان تمدید مدت، صرف‌نظر و تبدیل !

در نکاح موقت مثل صیغه ۹۹ ساله دو طرف عقد می‌توانند مدت عقد را تمدید نمایند. همین‌طور مرد قادر است از ادامه ازدواج موقت صرف‌نظر کند. یا در اصطلاح مدت باقیمانده از عقدموقت را بذل نماید. بدین ترتیب زوجیت به پایان برسد. لازم به ذکر است که طرفین ازدواج در عقدموقت می‌توانند بعد از آنکه مدت ازدواج موقت به پایان رسید آن را به ازدواج دائم تبدیل نمایند.

تعیین مهریه

یکی از شروط مهم عقدموقت و صیغه ۹۹ ساله تعیین مهریه زن در هنگام انعقاد عقد می‌باشد. تعیین مهریه در عقدموقت آن‌قدر مهم است که در صورت عدم تعیین آن عقدموقت باطل خواهد شد. مهریه عقدموقت باید بزن پرداخت شود. در غیر این صورت این عقدموقت درست نخواهد بود.

توجه کنید که اگر در عقدموقت یا صیغه ۹۹ ساله نزدیکی بین شوهر و زن واقع نگردد. بازهم پرداخت کل مهریه بر مرد واجب می‌باشد. حال اگر نزدیکی اتفاق نیفتاده باشد. و هنوز مدتی از زمان عقد باقی‌مانده باشد. و مرد این مدت باقی‌مانده را بذل کند آنگاه تنها باید نصف مهریه را پرداخت نماید.

جاری نمودن صیغه توسط طرفین

یک نکته مهم در عقدموقت این است. که در این نوع از نکاح ن و مرد یا همان طرفین عقد ازدواج می‌توانند خود صیغه عقد را بخوانند. البته باید توجه داشته باشند که مدت و مقدار مهریه را باید در هنگام اجرای صیغه عقد تعیین نموده و بیان نمایند.

عدم تعلق نفقه به زن

در عقدموقت و صیغه ۹۹ ساله نه فقط به زن تعلق نمی‌گیرد. البته طرفین ازدواج می‌توانند برای پرداخت نفقه به توافق برسد. یعنی می‌توانند تعیین نمایند که در عقد ازدواج موقت مرد موظف پرداخت نفقه به مقدار معین به زن باشد. اما در صورت توافق نیز با عدم پرداخت نفقه زن تنها می‌تواند از دادگاه الزام شوهرش را به پرداخت نفقه درخواست نماید.

یعنی برخلاف ازدواج دائم که زن می‌تواند دریافت نفقه‌های قبلی پرداخت‌نشده را هم درخواست نماید. در ازدواج موقت و با توافق بر سر پرداخت نفقه، زن نمی‌تواند نفقه‌های گذشته را درخواست کند. و تنها می‌تواند همسرش را ملزم به پرداخت نفقه آینده کند.

عدم رابطه توارث و ارث‌بری از یکدیگر

در ازدواج موقت مثل صیغه ۹۹ ساله رابطه توارث میان زن و مرد وجود ندارد یعنی زن مستحق دریافت ارث از شوهر و شوهر مستحضرت ارث از همسر خود نخواهد بود. اما نکته مهم این است که برخلاف نفقه که با شرط و توافق طرفین امکان دریافت نفقه توسط زن در عقدموقت وجود. در خصوص ارث حتی با شرط ضمن عقد نیز امکان دریافت ارث در عقدموقت وجود ندارد. البته اگر زن و مرد ر ازدواج موقت صاحب فرزند شوند این فرزند از پدر و مادر خود ارث می‌برد.

عدم وجود طلاق

در مطالب بالاتر اشاره کردیم که عقدموقت در پایان مدت مشخص‌شده هنگام عقد انحلال می‌یابد. در واقع در صیغه موقت یا صیغه ۹۹ ساله طلاق وجود ندارد بلکه انحلال یا انقضای نکاح موقت وجود دارد. انحلال نکاح موقت به این صورت است که یا مدت‌زمان تعیین‌شده در هنگام اجرای عقد تمام می‌شود یا مدت باقیمانده توسط مرد بذل می‌شود. البته زن می‌تواند هنگام اجرای عقدموقت وکالت در بذل مدت دریافت نماید. تا بتواند به وکالت از همسر خود مدت باقیمانده را خود بذل نماید و عقدموقت را پایان دهد.

آیا ثبت صیغه ۹۹ ساله الزامی است ؟

قانون مدنی ایران مشخص نموده که زن و مرد می‌توانند خودشان صیغه عقدموقت را برای یکدیگر بخوانند. با این اوصاف نتیجه می‌گیریم که نیازی نیست حتماً طرفین صیغه عقدموقت یا صیغه ۹۹ ساله خود را در دفاتر ازدواج ثبت کنند. و صیغه نامه دریافت کنند.

هرچند ثبت عقدموقت الزامی نیست اما در صیغه موقت به خصوص در صیغه بلندمدت اگر این عقد در دفترخانه ثبت شود. زن می‌تواند با آن دریافت صیغه نامه نسب فرزند خود را اثبات کند. یا برای دریافت مهریه و سایر موارد دیگر قانونی اقدام نماید و ادعای خود را اثبات کند. بنابراین توصیه ما این است که زنان حتماً عقدموقت را ثبت نمایند. تا بعدها در صورت بروز مشکل بتوانند به صورت قانونی آن را پیگیری نمایند.

البته در شرایطی قانون طرفین ازدواج را ملزم می‌دارد. که عقدموقت را ثبت نمایند. این شرایط عبارت‌اند از: اول؛ در صورتی که زن باردار شود. دوم؛ در صورتی که طرفین هنگام عقد توافق نمایند که عقدموقت باید ثبت گردد. و سوم؛ در صورتی که طرفین شروط ضمن عقد تعیین کرده باشند مثلاً شرط پرداخت نفقه به زن.

وضعیت حضانت فرزند متولدشده در صیغه 99 سال

یکی از پرسش‌های مهم در عقدموقت این است که اگر فرزندی از این ازدواج موقت حاصل گردد. با توجه به اینکه عقدموقت در نهایت موجب جدایی زن و مرد به شکل انحلال یا اتمام عقدموقت می‌شود. در این صورت سرپرستی این فرزند به عهده چه کسی است؟

بر اساس قانون به طور کلی یعنی چه بعد از عقدموقت و چه بعد از طلاق در ازدواج دائم سرپرست کودک تا ۷ سالگی با مادر می‌باشد‌. پس از هفت‌سالگی نیز سرپرست فرزند با پدر است. البته اگر بعد از ۷ سالگی پدر حاضر به قبول حضانت فرزند نشود مادر می‌تواند حضانت وی را قبول کند. در نهایت کودک می‌تواند بعد از بلوغ و رسیدن به سن قانونی تصمیم بگیرد با کدام یک از طرفین زندگی کند.

اما توجه داشته باشید که تمام این مدت مخارج فرزند و همان نفقه فرزند بر عهده پدر است. بر پدر واجب است و موظف است که کلیه هزینه‌های فرزند خود را پرداخت نماید. خواه این فرزند نزد مادر زندگی کند یا نزد پدر زندگی کند. حتی اگر بعد از ۷ سالگی فرزند حضانت آن را نپذیرد و حضانت را به مادر واگذار نماید بازهم موظف به تأمین مخارج فرزند خود می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

صیغه ۹۹ ساله چیست ؟

صیغه ۹۹ ساله به عنوان عقدموقت در نظر گرفته می‌شود. این نوع از ازدواج برای مدت‌زمان معین و محدودی می‌باشد.

آیا صیغه ۹۹ ساله در قانون ایران منع شده است ؟

خیر صیغه ۹۹ ساله در قانون مدنی هیچ منعی وجود ندارد.از متن قانون مدنی پیداست که برای صحت عقدموقت فقط باید مدت شروع و پایان ازدواج موقت مشخص باشد.

آیا ثبت قانونی صیغه ۹۹ ساله الزامی است ؟

خیر ثبت صیغه ۹۹ ساله و دریافت صیغه نامه الزامی نیست. اما توصیه می‌شود برای جلوگیری از بروز مشکلات آینده ثبت شود.

 

منبع: صیغه ۹۹ ساله چه شرایط و تفاوت هایی دارد؟

تعیین مهریه در صیغه یا عقد موقت و میزان آن

۲ بازديد

قوانین مربوط به مهریه صیغه چیست ؟ عقد موقت ازدواجی است که در فقه شیعه موجود بوده و قواعد خاصی دارد و بارزترین ویژگی آن موقتی بودنش است. در عقد موقت نیز مهریه وجود دارد و مرد موظف خواهد بود که مهریه زن را در نکاح موقت بپردازد. در ادامه توضیحات کاملی را در خصوص مهریه در صیغه یا همان عقد موقت ‌برایتان ‌بیان ‌نموده‌ایم، با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قانون مهریه کلیک کنید

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تعیین مهریه در صیغه یا عقد موقت و میزان آن

مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدنی در عقد موقت تعیین مهریه الزامیست و معین نکردن آن باعث ابطال عقد می‌شود. میزان مهریه در عقد موقت هیچگونه سقفی ندارد و با توجه به توافق طرفین معین خواهد شد.

آیا زن در صیغه (عقد موقت) مستحق دریافت مهرالمثل و یا مهرالمتعه می‌شود ؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم خیر زن در عقد موقت شامل این دو نوع مهریه نخواهد شد زیرا این دو نوع مهریه در عقد دائم در صورتی به زن تعلق می‌گیرند که مهریه تعیین نشده باشد اما در عقد موقت اگر مهر تعیین نشود عقد باطل است.

بیشتر بخوانید : مطالبه مهریه عقد موقت 

طلاق در صیغه موقت

وضعیت مهریه زن در صورت طلاق چیست؟ در عقد موقت طلاق نداریم بلکه بذل مدت داریم. چراکه با اتمام مدت ازدواج موقت طلاق حاصل می‌شود. باید دانست حتی اگر مرد بذل مدت کند یعنی زودتر از اتمام موعد عقد موقت مفارقت بخواهد باز هم موظف به پرداخت مهریه است و با بذل مدت عقد نمی‌تواند از پرداخت مهریه سر باز زند.

عدم برقراری رابطه زناشویی در صیغه (عقد موقت) می‌تواند مهریه را از بین ببرد ؟

چنانچه مرد در عقد موقت پیش از وقوع رابطه زناشویی بخواهد از زن جدا شود مهریه به هیچ عنوان از بین نخواهد رفت و مرد موظف است که مهریه را کامل بپردازد.

در صورت فوت زن تکلیف مهریه چگونه است ؟

چنانچه زن در حین عقد موقت فوت کند مهریه او از بین نرفته و وارثین می‌توانند مهریه را از همسرش مطالبه کنند.

در ماده ۱۰۹۶ قانون مدنی آمده است که در عقد موقت فوت زن در حین عقد باعث سقوط مهریه نمی‌شود و همچنین اگر شوهر تا پایان مدت عقد با وی نزدیکی نکند هم مهر باطل نمی‌شود و زن مستحق مهر است. پس مهر در عقد موقت چنان مهم است که فوت زن یا عدم رابطه زناشویی بین زن و شوهر باعث سقوط مهریه نمی‌شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهریه صیغه یا عقد موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه صیغه یا عقد موقت پاسخ دهند.

سولات متداول

زن در عقد موقت مستحق مهریه می‌شود ؟

بله عدم تعیین مهریه در عقد موقت سبب بطلان آن می‌شود.

میزان مهریه در عقد موقت چقدر است ؟

میزان مهریه در عقد موقت با توجه به توافق طرفین معین می‌شود.

فوت زن می‌تواند باعث از بین رفتن مهریه شود ؟

خیر در صورت فوت زن وارثین می‌توانند مهریه را از مرد طلب نمایند.

 

منبع: مهریه صیغه

آخرین دفاع متهم در چه زمان و کجا اخذ می‌گردد؟

۵ بازديد

هنگامی که متهم وارد فرایند دادرسی می‌شود مراحلی را پشت سر می‌گذارد که هر کدام از این مراحل بر اساس اصول خاصی و با رعایت شرایط مشخصی انجام می‌شود. در این مقاله ما قصد داریم به مرحله‌ای بپردازیم که بر پایه اصل برائت انجام می‌شود و آن هم اخذ آخرین دفاع از متهم می‌باشد. همان طور که گفته شد این فرایند هم مانند سایر فرایند‌ها در نظام دادرسی ویژگی‌هایی دارد که ما در این مقاله به بیان آن‌ها می‌پردازیم در این راستا به مواد قانون آیین دادرسی کیفری نیز استناد می‌کنیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آخرین دفاع متهم در چه زمان و کجا اخذ می‌گردد؟

پیش از بیان هر نکته‌ای باید به زمان این دفاع از متهم اشاره کنیم. در واقع قبل از اینکه در خصوص متهم قرار نهایی صادر شود آخرین دفاع از او اخذ می‌گردد. به عبارت دیگر هنگامی که کار بازپرس با بازجویی از متهم به اتمام رسید قبل از اینکه هرگونه قرار نهایی در خصوص اتهام وارده به متهم صادر شود متهم این فرصت را دارد تا آخرین دفاع خود را ارائه کند حال ممکن است که بازجویی بازپرس از شخص متهم در چندین جلسه انجام شود.

پس این مرحله در دادسرا و قبل از دادگاه صورت می‌گیرد و آخرین اقدام بازپرس است.

مبنای اخذ آخرین دفاع متهم

اصلی که حق آخرین دفاع را توجیه می‌کند اصل برائت است. در واقع حقی که به متهم داده می‌شود به این خاطر است که بعد از این که شاکی اظهاراتش را بیان کرد او فرصت داشته باشد تا به عنوان فرد مظنون به ارتکاب جرم، هر آنچه که برای دفاع از خودش در مقابل اتهاماتی که شاکی به او وارد کرده است بیان کند. باید توجه کنیم که علاوه بر اظهارات شاکی اظهارات شهود نیز ممکن است شنیده شود و در این صورت متهم می‌تواند در خصوص اظهارات تمام اشخاصی که مدعی هستند او جرمی را انجام داده است دفاعیات خود را ارائه دهد به همین خاطر است که مبنای این حق اصل برائت در نظر گرفته می‌شود.

استناد به مواد قانون

طبق مفاد ماده 262 قانون آیین دادرسی کیفری متوجه می‌شویم که بعد از اتمام تحقیقات در خصوص پرونده و در صورتی که اظهارات شهود و شاکی این شک را ایجاد کند که جرمی توسط متهم انجام شده است در این صورت است که بازپرس به خود متهم و یا وکیل او اعلام می‌کند که آخرین دفاع را ارائه دهند و در صورتی که دفاعیات متهم در جهت مشخص شدن حقیقت تاثیر داشته باشد بازپرس باید به این امر رسیدگی کند.

اخذ آخرین دفاع بیانگر نظر مثبت بازپرس است یا نظر منفی وی؟

ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که آیا اخذ آخرین دفاع از متهم همیشه ضرورت دارد یا خیر برای پاسخ دادن به این سوال باید بیان کنیم که در صورتی که تمام دلایل و اظهارات بازپرس را به سمتی هدایت کند که متوجه شود شخصی که به اتهام وارد شده بی‌گناه می‌باشد دیگر ضرورت ندارد از شخصی که به او اتهام وارد شده آخرین دفاع اخذ شود.
نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که زمانی شخص متهم یا وکیل او ابلاغیه دریافت می‌کنند مبنی بر اینکه بازپرس برای متهم حق این دفاع را قائل شده است که بازپرس نظرش این باشد که قرار جلب به دادرسی صادر کند و در این صورت است که دفاعیاتی که متهم بیان می‌کند از اهمیت ویژه و تعیین‌کننده‌ای برخوردار می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله جلب متهم را مطالعه فرمایید.

آیا بازپرس می‌تواند این دفاع را از وکیل اخذ کند ؟

برای پاسخ به این سوال باید به ماده ۲۶۲ و ۲۶۳ اشاره کنیم مطابق این مواد از قانون آیین دادرسی کیفری بازپرس می‌تواند آخرین دفاع متهم را از وکیل وی اخذ کند. در واقع در صورت تحقق چنین موقعیتی متهم می‌تواند در جهت بیان آخرین دفاعش شخصا حضور نیابد. به عبارت دیگر بازپرس نمی‌تواند به متهم بگوید که برای اخذ آخرین دفاع شخصاً خودش باید حضور داشته باشد. در صورتی که وکیل برای بیان آخرین دفاع حضور یابد بازپرس دفاعیاتش را می‌شنود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آخرین دفاع متهم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دفاع از متهم پاسخ دهند .

 

منبع: آخرین دفاع متهم

استیفا از کار یا مال دیگری چه تبعاتی به همراه دارد؟

۳ بازديد

آیا می‌دانید استیفا از کار به چه معناست؟ استیفا کلمه‌ای هم خانواده استفاده است اما در عالم حقوق چه معنایی دارد؟ برای تحقق آن چه شرایطی لازم است؟ در ادامه به بررسی مفهوم استیفا و شرایط مربوط به آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

استیفا از عمل غیر

استیفا از عمل غیر آن است که کسی از کار دیگری بدون سبب قانونی یا قراردادی بهره‌مند شود. طبق ماده ۳۳۶ قانون مدنی هرگاه کسی طبق امر دیگری اقدام به انجام کاری نماید که برای آن عمل در جامعه فرد را مستحق حقوق و دستمزد می‌دانند و آن شخص آن کار را به انجام برساند، فرد مستحق اجرت عمل خود خواهد بود، مگر این که معلوم شود قصد تبرع (مجانی کار کردن) داشته است.

برای اطلاع از رویه شکایت از کارفرما کلیک کنید.

شرایط تحقق استیفاء از عمل غیر

برای تحقق استیفا از عمل غیر شرایطی لازم است:
۱ – باید عملی بر حسب امر دیگری انجام شده باشد. برای مثال کسی از خیاطی بخواهد که لباسی برای او بدوزد یا به نقاشی سفارش دهد که برای او تابلویی بکشد.
۲ – باید عرفا و در نظر اجتماع برای آن عمل اجرتی باشد.
۳ – باید اجرت قبلا تعیین نشده باشد. اگر اجرت پیش از عمل بین طرفین معین شده باشد، قرارداد اجاره منعقد شده و مسئله داخل در مبحث ضمان قهری و شبه عقد نخواهد بود، بلکه عمل، عقد به شمار خواهد آمد و تابع شرایط عقد است.

استیفاء از مال غیر

طبق ماده 337 قانون مدنی هرگاه کسی بر حسب اجازه صریح یا ضمنی از اموال دیگری استفاده و کسب منفعت کند صاحب مال مستحق اجرت المثل ایام استفاده خواهد بود، مگر این که معلوم شود که مالک اجازه استفاده مجانی به منتفع داده است.

شرایط تحقق استیفا از مال غیر

برای تحقق استیفا از مال غیر شرایطی لازم است:
۱ – باید کسی از مال دیگری استیفای منفعت کند، یعنی برخوردار شده باشد، برای مثال کسی از خودروی دیگری استفاده کند.
۲ – باید استیفای منفعت بر حسب اذن صریح یا ضمنی مالک باشد.
اذن ضمنی هنگامی صدق می‌کند که مالک صریحاً اجازه استفاده از مال خود را به دیگری نداده باشد لکن از خلال گفتار یا کردار او بتوان این معنی را دریافت.
۳ – باید اجرت قبلاً تعیین نشده باشد.
بنابراین هر گاه استیفای منفعت با شرایط مذکور تحقق یابد، صاحب مال مستحق اجرت‌المثل است مگر این که معلوم شود که اذن دهنده قصد تبرع داشته و اذن در کسب منفعت مجانی بوده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استیفا از کار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استیفا از کار پاسخ دهند.

 

منبع: استیفا از کار یا مال دیگری چه تبعاتی به همراه دارد؟

مجازات جرم مخفی کردن نوزاد چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

۴ بازديد

مخفی کردن نوزاد چه تبعاتی دارد؟ هرگاه نوزادی متولد ‌‌‌‌می‌شود دارای والدینی ‌‌‌‌می‌باشد که وظیفه دارند از حقوق او دفاع کنند. نوزادان متولد شده در واقع کودکان و نوجوانان آینده این سرزمین هستند و حفظ حقوق آن‌‌‌‌‌ها امری مهم ‌‌‌‌می‌باشد. طبق قانون هرگونه تعرض به حریم آن‌‌‌‌‌ها جرم بوده و همه ‌‌‌‌می‌بایست در جهت رشد آن‌‌‌‌‌ها تلاش نمود. اما در برخی موارد به حقوق نوزادانی که از سرمایه‌‌‌‌‌های جامعه به حساب ‌‌‌‌می‌آیند تعرض ‌‌‌‌می‌شود که در این مورد قانون بسیار حساس بوده و برای افرادی که مرتکب این گونه اعمال شوند مجازات تعیین کرده است. یکی از مواردی که ‌‌‌‌می‌توان آن را تعرض به حقوق نوزادان تلقی کرد مخفی کردن نوزاد ‌‌‌‌می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص جرم مخفی کردن نوزاد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرم مخفی کردن نوزاد

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د یکی از اعمال ناپسندی است که در قانون کشور ما منع گردیده و جرم به حساب ‌‌‌‌می‌آید. مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د به این معناست که فردی ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د متولد شده دیگران رامخفی نموده، ‌‌‌‌می‌دزدد و یا آن ‌را متعلق به مادر دیگری قلمداد ‌‌‌‌می‌نماید. اگر بخواهیم مفهوم این جرم را به طور ساده‌‌‌‌‌‌‌تری بیان نماییم ‌‌‌‌می‌بایست بگوییم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د در واقع به معنای عدم تحویل آن‌ به پدر و مادرش ‌‌‌‌می‌باشد. به عنوان مثال مادری برای وضع حمل به بیمارستان مراجعه ‌‌‌‌می‌کند و ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د خود را در آنجا به دنیا ‌‌‌‌می‌آورد، اما پرستار ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د را به او تحویل نمی‌دهد و آن‌ را مخفی ‌‌‌‌می‌کند که در این صورت عمل او جرم به حساب ‌‌‌‌می‌آید و طبق قانون مجازات خواهد شد.

برای آشنایی با راه های حذف نام همسر و فرزند از شناسنامه کلیک کنید.

مجازات جرم مخفی کردن نوزاد چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در خصوص جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د مجازات مشخصی در قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است که در خصوص مجرمین اعمال ‌‌‌‌می‌شود. این مجازات به شرح زیر ‌‌‌‌می‌باشد:

  • چنانچه فردی ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د دیگری را مخفی کرده و به او تحویل ندهد، ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د را بدزدد و یا او را متعلق به مادر دیگری قلمداد کند به شش ماه تا سه سال حبس محکوم‌ خواهد شد.
  • اگر ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د مخفی شده مرده باشد فرد مجرم به پرداخت صد هزار تا پانصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم‌ ‌‌‌‌می‌گردد.

نحوه شکایت از جرم پنهان کردن نوزاد

برای شکایت از جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د والدین یا شاکی ‌‌‌‌می‌بایست از فرد مجرم در دادسرا شکایت نمایند. برای انجام این کار‌‌‌‌ کافیست شاکی شکواییه‌‌‌‌‌‌ای را علیه مجرم تنظیم نموده‌‌‌‌ و به دادسرای محل وقوع جرم تحویل دهد. پس از تحویل شکواییه دادسرا تمام جوانب پرونده را ‌‌‌‌می‌سنجد و اگر جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د اتفاق افتاده باشد پرونده را برای دادگاه کیفری ‌‌‌‌می‌فرستد تا در آنجا مجازات مجرم تعیین گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مخفی کردن نوزاد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مخفی کردن نوزاد پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د در واقع به معنای تحویل ندادن ‌او به والدینش است که جرم محسوب ‌‌‌‌می‌شود و توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

مجازات حبس مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات حبس مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د شش ماه تا سه سال حبس است.

 

منبع: مخفی کردن نوزاد

کانون اصلاح و تربیت چیست‌‌‌‌ ؟‌

۴ بازديد

در جامعه امروزی ما همه اموری که انجام می‌دهیم می‌بایست کاملا قانونی باشند و چنانچه عملی را مرتکب شویم که خلاف قوانین باشد به عنوان مجرم شناخته خواهیم شد. اگر فردی به عنوان مجرم شناخته شود و در دادگاه از او شکایت کنند، دادگاه حکمی را در خصوص او صادر کرده و مجازات معینی را برای آن شخص در نظر خواهد گرفت. پس از صدور برخی احکام افراد برای اعمال مجازات به زندان فرستاده می‌شوند. یکی از مکان‌ها‌یی که برای نگهداری افراد بزهکار و مرتکبین جرائم از آن استفاده می‌شود کانون اصلاح و تربیت می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص ‌‌‌‌کانون اصلاح و تربیت و نوع ساختار آن توضیحات مفید و مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

کانون اصلاح و تربیت چیست‌‌‌‌ ؟‌

‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت یکی از مراکزی است که زیر نظر سازمان زندان‌ها‌ فعالیت می‌کند. همانطور که همه ما می‌دانیم هرگاه افراد بزرگسال جرمی مرتکب می‌شوند در برخی موارد به زندان منتقل خواهند شد. اما اگر ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان مرتکب جرائم شوند مطابق قانون در زندان بزرگسالان نگهداری نخواهند شد.

قانونگذار مکانی را با عنوان ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت برای نگهداری ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان پس از صدور حکم دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل در نظر گرفته است. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت با زندان بزرگسالان بسیار متفاوت می‌باشد. در این ‌‌‌‌کانو‌ن مرتکبین جرائم کمتر از هجده سال سن دارند. در این مرکز بیشتر بر روی تربیت و اصلاح کودکان و نوجوانان مجرم تمرکز می‌شود. در واقع هدف از تاسیس چنین مرکزی برای نگهداری مجرمین اصلاح آن‌ها‌ می‌باشد. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح تربیت به توضیح ساده‌‌‌تر‌ به عنوان یک زندان موقت برای کودکان و ‌‌‌‌اطفا‌ل مجرم به حساب می‌آید که تمامی کارکنان آن سعی می‌کنند افرادی که به آنجا منتقل می‌شوند را تربیت کنند و از وقوع جرم دوباره توسط آن‌ها‌ در آینده جلوگیری نمایند.

توصیه می‌کنیم مقاله دادگاه اطفال را مطالعه نمایید.

ساختار کانون اصلاح و تربیت چگونه است‌‌‌‌ ؟‌

ساختار ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت بسیار منظم است و هر یک از نوجوانان و ‌‌‌‌اطفا‌ل که جرمی را مرتکب شده باشند‌ به بخش جداگانه‌‌ای‌ از این مرکز منتقل خواهند شد. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت به طور کلی شامل سه بخش زیر می‌شود:

  • قسمت نگهداری ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان به صورت موقت
  • بخش اصلاح و تربیت نوجوانان
  • بخش زندان

به طور کلی هر کدام از ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانانی که دادگاه هنوز در خصوص آن‌ها‌ تصمیمی نگرفته باشد و حکمی صادر ننموده باشد به بخش اول ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت منتقل می‌گردند. بخش دوم و سوم نیز مختص ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانانی است که دادگاه در خصوص آن‌ها‌ تصمیمی را اتخاذ نموده است.

برای آشنایی با انواع مجازات کودکان زیر 15 سال کلیک کنید.

حداقل سن اطفال برای انتقال به کانون اصلاح و تربیت

اطفال و نوجوانانی که به ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت منتقل می‌شوند می‌بایست دارای شرایط سنی تعیین شده توسط قانونگذار باشند. مطابق قوانین هر کدام از اطفالی که به یکی از بخش‌ها‌ی این مرکز منتقل می‌شوند می‌بایست حداقل دارای دوازده سال سن باشند. نکته حائز اهمیت این است که در ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت قسمت نگهداری پسران و دختران کاملا مجزا خواهد بود. همچنین مطابق قانون حداکثر سن افراد برای منتقل شدن به این مرکز ۱۸ سال تمام می‌باشد.

نکته: ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت متشکل از کارشناسان، پزشکان و مدیران برجسته‌‌ای‌ می‌باشد که کمک می‌کنند اطفال در مسیر درستی قرار بگیرند و اصلاح شوند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کانون ا‌صلاح و تربیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کانون ا‌صلاح و تربیت پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت دارای چند بخش می‌باشد‌‌‌‌ ؟‌

این ‌‌‌‌کانو‌ن شامل سه بخش بوده که هرکدام محل نگهداری اطفال با شرایط مختلف می‌باشند.

حداقل سن افراد برای نگهداری در ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت چقدر است‌‌‌‌ ؟‌

حداقل سن افراد برای نگهداری در این ‌‌‌‌کانو‌ن 12 سال می‌باشد.

 

منبع: کانون اصلاح و تربیت

معافیت سربازی به چه معناست!؟

۴ بازديد

تمامی مردان به سن مشمولیت می‌رسند اما در این میان تعدادی از آنان شامل قانون معافیت از سربازی می‌شوند. بسیاری از افراد در صدد به دست آوردن این فرصت‌اند تا بتوانند به سربازی نروند. اطلاع از قوانین و راه‌های به دست آوردن این فرصت به شما این امکان را می‌دهد تا به طور قانونی از حقوق خود بهره‌مند شوید. با توجه به تغییر قوانین در چند سال اخیر در ادامه شرایط و قوانین مربوط به معافیت را به طور کامل شرح داده‌ایم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

معافیت سربازی به چه معناست!؟

به معنای بخشیده شدن و رها شدن شخص از سربازی است. معافیت می‌تواند اینگونه باشد که شخص به صورت کلی از سربازی معاف خواهد شد. اما بعضی از معافیت‌ها می‌تواند فقط به صورت موقت باشد و یا آن معافیت برای انجام ندادن یک سری از فعالیت‌ها باشد.

نکته: فرار از سربازی می‌تواند عواقب بدی به دنبال بیاورد که در مقاله‌ای جداگانه به آن پرداخته‌ایم.

انواع معافیت سربازی

معافیت با توجه به قوانین و شرایط خود به چند دسته تقسیم می‌شود.

۱- معافیت تحصیلی

اگر شخص در حین تحصیل باشد از رفتن به خدمت به صورت موقت معاف خواهد بود. معافیت تحصیلی خود به دو دسته تقسیم می‌شود:

الف) معافیت دانش آموزی: اگر فرد در حال تحصیل در مدارس باشد او از سربازی معاف خواهد بود و حداکثر این معافیت تا سن 20 سالگی است.

ب) معافیت دانشجویی: پس از ورود به دانشگاه افراد معافیت تحصیلی به صورت موقت دارند اما این به معنای این نیست که تا هر سالی دانشجو باشید از سربازی معاف هستید بلکه قواعد و قوانین خاص خود را دارد که به شرح آن می‌پردازیم:

افرادی که در مقطع کاردانی هستند 2/5 سال حق استفاده از معافیت تحصیلی را دارند و در مقطع کارشناسی ناپیوسته 3 سال و کارشناسی پیوسته 5 سال حق استفاده از معافیت دارند و در کارشناسی ارشد ناپیوسته 3 سال و کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال و در مقطع دکتری پزشکی پیوسته 8 سال و دکتری تخصصی ناپیوسته 6 سال حق استفاده از معافیت تحصیلی را دارند.

۲- معافیت طلاب

طلاب نیز مانند دانش آموزان و دانشجویان تا زمانی که در حال تحصیل در حوزه علمیه هستند از معافیت تحصیلی برخوردارند و در صورتی که تحصیل آن‌ها تمام شده باشد و یا اخراج و یا رها کرده باشند باید حداکثر به مدت 1 سال خود را به مسئولین برای رفتن به سربازی معرفی کنند.

۳- معافیت کفالت

الف) کفالت پدر: در صورتی که پدر مسن باشد با توجه به شرایطی می‌شود از سربازی معاف شد. در صورتی که فرد تنها فرزند خانواده باشد و یا در صورت داشتن برادری که سن او زیر 18 سال باشد و پدر نیز بالای 70 سال سن داشته باشد و یا مبتلا به بیماری باشد که کمسیون پزشکی آن را تایید کرده باشد می‌توانند از معافیت استفاده کنند.

ب) کفالت مادر: اگر شوهر مادر فرد فوت کرده باشد و یا طلاق گرفته باشد فرد می‌تواند از معافیت استفاده کند. حتی اگر مادر ازدواج مجدد کند در صورتی که نا‌پدری فرد بالای 70 سال سن داشته باشد و یا بیماری داشته که مورد تایید کمسیون پزشکی باشد می‌تواند از معافیت استفاده کند.

ج) کفالت مادربزرگ و پدربزرگ: در صورتی که این افراد هیچ فرزندی نداشته باشند و فرزند آن‌ها فوت کرده باشد شخص می‌تواند از معافیت استفاده کند.

۴- معافیت پزشکی | معافیت سربازی

در صورتی که فرد از یک بیماری رنج ببرد می‌تواند از معافیت استفاده کند. البته باید به تایید کمسیون پزشکی برسد. اگر این بیماری فقط برای مدتی کوتاه باشد و آن قابل درمان باشد او به طور موقت از سربازی معاف خواهد شد و بعد از رفع بیماری باید به سربازی برود. ولی اگر بیماری دائمی باشد پس او به صورت دائمی معاف خواهد شد. انواع بیماری‌هایی که می‌تواند باعث معافیت شود: بیماری‌های اعصاب و روان، افسردگی، سل ریه، نقص عضو، بیماری‌های پوستی و…

۵- معافیت از رزم | معافیت سربازی

می‌توان گفت معافیت از رزم جزء معافیت‌های پزشکی است با این تفاوت که در معافیت پزشکی به صورت دائم و یا موقت شخص معاف می‌شود ولی در معافیت از رزم شخص از سربازی معاف نخواهد شد. در واقع به سربازی فرستاده می‌شود اما برحسب بیماری که به خاطر آن معاف از رزم شده وظیفه‌ای به او می‌دهند مثلا اگر کسی به خاطر دست خود معاف شده باشد از شرکت در رزمایش‌ها و استفاده از سلاح منع می‌شود و کار‌های دیگری به او سپرده می‌شود.

حتما درباره مجازات و نحوه تشخیص جعل کارت پایان خدمت بخوانید.

کدام معافیت بهتر است و کدام بدتر؟

معافیت تحصیلی

اگر شخص معافیت تحصیلی داشته باشد این یک نوع معافیت موقت است و بعد از تمام شدن تحصیل به سربازی فرستاده می‌شود و خدمت خود را باید تمام کند پس این معافیت می‌تواند به سود افراد باشد.

داشتن معافیت از کفالت

شخص به صورت دائم از رفتن به سربازی معاف خواهد شد ولی در صورتی که در کشور جنگ شود شخص ملزم به رفتن به سربازی است. باید بدانیم که این معافیت تاثیری در استخدام شدن افراد در مشاغل دولتی ندارد و مانعی نیست.

معافیت پزشکی

در صورت داشتن معافیت پزشکی به صورت دائم با توجه به بیماری که بخاطر آن معاف شده‌اند به استخدام آن شغل در نهاد‌های دولتی درنمی‌آیند مثلا اگر دست شما مشکل داشته باشد در مشاغل فنی استخدام نمی‌شوید و اگر بینایی شما مشکل داشته باشد در مشاغل رایانه‌ای و یا مشاغلی که با این مورد در ارتباط است استخدام نخواهید شد ولی مانع استخدام فرد در سایر حرفه‌ها نمی‌شود.

معافیت از رزم

شاید بد‌ترین نوع معافیت؛ معافیت از رزم باشد زیرا شما به طور کامل باید به سربازی بروید و 2 سال خدمت را بگذرانید و با این حال که شما سربازی رفته‌اید ولی باز هم بخاطر مشکلی که برای آن معاف از رزم شده‌اید نمی‌توانید در آن زمینه در مشاغل دولتی استخدام شوید پس چه بهتر که از این معافیت استفاده نکنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معافیت سربازی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قوانین چک پاسخ دهند .

 

منبع: معافیت سربازی

مراحل طلاق خارج از کشور

۴ بازديد

طلاق خارج از کشور چطور صورت می گیرد؟ امروزه در کشور ما آمار طلاق بالا رفته است و این مسئله دلایل متعددی دارد. طلاق یک عامل به شدت آسیب زا در جامعه می‌باشد که می‌تواند بنیان خانواده را نابود سازد. هرگاه زوجین می‌خواهند از یکدیگر جدا شوند می‌بایست با توجه به شرایط خود به دادگاه خانواده رجوع نموده و طلاق خود را ثبت نمایند. طلاق نیز مانند هر امر حقوقی دیگری انواع مختلفی دارد.

برای مثال طلاق‌توافقی یکی از انواع طلاق‌هایی است که در صورت توافق زوج و زوجه صورت می‌گیرد. اما مسئله مهم‌‌‌تر این است که اگر افراد مقیم خارج از کشور باشند نحوه طلاق آن‌ها کاملا متفاوت خواهد بود. طلاق در خارج از کشور قوانینی دارد که اکثر افراد جامعه از آن‌ها مطلع نیستند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص طلاق در خارج از کشور توضیحات مفید و کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

طلاق در خارج از کشور

مطابق قانون هرگاه زوج و زوجه قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند اصطلاحا می‌بایست از یکدیگر طلا‌ق بگیرند. طلا‌ق قوانین زیادی دارد که باید زوج و زوجه کاملا به آن‌ها توجه داشته باشند. طلا‌ق در داخل کشور مراحل مختلفی دارد و پس از طی برخی مراحل قانونی انجام می‌گیرد. اما طلا‌ق در خارج از کشور کاملا متفاوت است و می‌بایست هرکدام از زوجین مطابق قانون مراحلی را به انجام برسانند، تا بتوانند از یکدیگر جدا شوند.

همانطور که می‌دانید ایرانیان زیادی مقیم کشور‌های خارجی می‌باشند و در ایران زندگی نمی‌کنند. حال اگر یک زوج ایرانی که مقیم خارج از کشور هستند بخواهند از یکدیگر جدا شوند باید چه مراحلی را طی کنند؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است. شما چه در داخل کشور ساکن باشید و چه مقیم کشور‌های دیگر باشید می‌بایست طلا‌ق خود را با توجه به قوانین ایران به ثبت برسانید.

این یعنی اگر شما در خارج از کشور از همسر خود جدا شوید و طلا‌قتان بر اساس قوانین ایران صورت نگرفته باشد قابل قبول نبوده و در ایران به ثبت نمی‌رسد. برای دریافت خدمات از بهترین وکیل طلاق کلیک کنید.

 

مراحل طلاق خارج از کشور

برای اینکه زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور بتوانند از یکدیگر طلا‌ق بگیرند می‌بایست مراحل زیر را به انجام برسانند:

  • ابتدا باید زوج و زوجه به کنسولگری، سفارت و… ایران در خارج از کشور مراجعه کنند.
  • سپس می‌بایست از طریق کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور خارجی مدارک خود را به همراه یک وکالتنامه طلا‌ق برای وکیلشان در ایران ارسال کنند.
  • وکیل با در دست داشتن آن مدارک و وکالتنامه به دادگاه رجوع می‌نماید و حکم طلا‌ق را اخذ خواهد کرد. سپس طلا‌ق را در محضر به ثبت رسمی‌ خواهد رساند.
  • در مرحله آخر وکیل شناسنامه‌های مهر خورده زوجین را به همراه طلا‌قنامه برایشان ارسال خواهد نمود و طلا‌ق آن‌ها به طور رسمی ثبت خواهد گردید.

نکته: برای طلا‌ق در خارج از کشور روش‌های مختلفی وجود دارد، اما بهترین روش ارسال وکالتنامه برای وکیل در ایران می‌باشد که در بالا به آن پرداخته‌‌ایم.

برای دریافت مشاوره طلاق مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

برای کسب اطلاع در خصوص طلاق توافقی مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

عدم توافق زوج یا زوجه برای طلاق در خارج از کشور

طلا‌ق در خارج از کشور حالت‌های مختلفی دارد. توضیحاتی که در بالا ارائه شد در صورتی عملی خواهند شد که طلا‌ق به صورت توافقی انجام گیرد. اما گاهی ممکن است طلا‌ق توافقی نبوده و برخی مشکلات دیگر نیز در خارج از کشور وجود داشته باشند. در زیر نحوه طلا‌ق غیر توافقی در خارج از کشور را شرح داده‌‌ایم:

  • موافق نبودن زوجه یا زوجه

در برخی موارد ممکن است زوجه با طلا‌ق موافق نبوده باشد و زوج در خواست طلا‌ق داده باشد. در این صورت زوج برای اینکه بتواند در خارج از کشور از همسرش جدا شود می‌بایست به همراه وکالتنامه دلایل موجه قانونی نیز داشته باشد. این مورد در خصوص عدم توافق زوج نیز صدق می‌کند و اگر زوج نیز موافق طلا‌ق نباشد زوجه می‌بایست دلایل خود را به وکیلش اعلام نماید و آن‌ها را به اثبات برساند.

برای کسب اطلاع در خصوص دعاوی طلاق طرح شده از جانب مرد و زن و مراحل آن مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

اگر یکی از زوجین در ایران و دیگری مقیم خارج از کشو‌ر باشد طلا‌ق چگونه انجام می‌گیرد ؟

در برخی موارد دیده می‌شود که زوج یا زوجه در ایران ساکن هستند. برای مثال زوج در ایران و زوجه در یک کشور دیگر ساکن است. اگر چنین شرایطی وجود داشته باشد برای طلا‌ق یکی از حالات زیر به وجود خواهد آمد:

  • درخواست طلاق در داخل کشور

اگر فردی که در ایران ساکن است بخواهد از همسرش که مقیم یک کشور دیگر است طلا‌ق بگیرد می‌بایست به دادگاه رجوع نموده و با ارائه دلایل و مدارک کافی رای طلا‌ق را دریافت کند. در این صورت ابلاغیه‌‌ای برای همسر فرد که در خارج از کشور ساکن است ارسال می‌شود و با طی شدن برخی مراحل طلا‌ق ثبت رسمی می‌شود.

  • درخواست طلاق در خارج از کشور

اگر فردی که همسرش در داخل کشور ساکن است و خود مقیم یکی از کشور‌های خارجی است بخواهد از او جدا شود می‌بایست قبل از هر کاری به کنسولگری یا سفارت ایران رجوع کند. در مرحله بعد باید وکالتنامه طلا‌ق را برای وکیلش ارسال کند و در صورت عدم وجود موانع قانونی و… طلا‌ق او به ثبت خواهد رسید.

نکته: مدت زمان طلا‌ق در خارج از کشور ممکن است کمی طولانی‌‌‌تر باشد و مابین سه ماه تا یک سال زمان می‌برد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق خارج از کشور، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق خارج از کشور پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

طلا‌ق در خارج از کشور با رعایت چه قوانینی انجام می‌گیرد ؟

طلا‌ق در خارج از کشور با توجه به قوانین ایران انجام خواهد گرفت.

مدت زمان مورد نیاز برای طلا‌ق در خارج از کشور چقدر است ؟

این موضوع کاملا بستگی به نوع طلا‌ق دارد و مابین سه ماه تا یک سال زمان خواهد برد.

 

منبع: طلاق خارج از کشور