آرشیو مهر ماه 1403

انواع مشاوره حقوقی

حکم غیابی چیست

۶ بازديد

اعتبار حکم غیابی چقدر است؟ طبق قانون هرگاه پرونده‌‌‌‌ای در دادگاه‌‌‌ها تشکیل ‌‌می‌شود قاضی موظف به بررسی آن و صدور حکم ‌‌می‌باشد. احکام صادره از طرف قاضی انواع‌‌ و اقسام‌ مختلفی دارند و در خصوص هرجرمی حکم متفاوتی صادر ‌‌می‌شود. برای مثال اگر قتلی صورت بگیرد قاضی در صورت وجود برخی شرایط حکم قصاص قاتل را صادر ‌‌می‌کند. یکی از‌‌ احکامی که توسط دادگاه‌‌‌ها صادر ‌‌می‌شود احکام غیابی ‌‌می‌باشند.‌ در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص حکم غیابی و اعتبار آن‌‌‌ها توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم و شما را با این نوع حکم بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

حکم غیابی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

حکم‌ غیابی یکی از انواع احکامی است که در دادگاه‌‌‌ها صادر ‌‌می‌شود. حکم غیابی همانطور که از نامش مشخص است به گونه‌ای صادر ‌‌می‌شود که یکی از طرفین دعوا در دادگاه غایب است و حضور ندارد.‌‌ طی صدور چنین حکمی ممکن است یکی از طرفین محکوم شود. به توضیح ساده‌‌‌‌‌تر ‌‌می‌توان گفت که همه احکام حضوری هستند اما اگر برخی شرایط وجود داشته باشند حکم غیابی به حساب ‌‌می‌آید. شرایطی که باعث ‌‌می‌شوند یک حکم غیابی به حساب بیاید به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

چنانچه فرد خوانده یا وکیل و نماینده‌اش در حین صدور حکم‌ در دادگاه غایب باشد‌‌ و حضور نداشته باشد و فرد خوانده به صورت کتبی نیز هیچ دفاعی از خود نکرده باشد و همچنین‌‌ صدور حکم نیز به صورت رسمی به خوانده ابلاغ نشده باشد حکم غیابی به حساب ‌‌می‌آید.

برای اطلاع از راه های دریافت رای قابل تجدید نظر کلیک کنید.

اعتبار حکم غیابی

همانطور که‌ گفتیم احکام غیابی به حکم‌‌‌هایی گفته ‌‌می‌شود که در حین صدور خوانده غایب است و حتی ممکن است محکوم شود. حال سوالی که ممکن است پیش بیاید این ‌‌می‌باشد که اعتبار احکام غیابی چقدر است؟‌‌ در پاسخ به این پرسش ‌‌می‌بایست بگوییم احکام غیابی از اعتبار زیادی برخوردار‌‌ هستند و قابلیت اجرا شدن را دارند. برخی از افراد تصور ‌‌می‌کنند که به دلیل غایب بودن خوانده در حین صدور احکام غیابی‌‌ این نوع‌‌ احکام دارای اعتبار زیادی نیستند که در این باره باید بگوییم این تصور کاملا اشتباه است و اکثر احکام غیابی صادر شده در دادگاه‌‌‌ها به اجرا در ‌‌می‌آیند.

آیا ‌‌می‌توان با وجود اعتبار حکم غیابی به آن اعتراض کرد‌‌‌‌‌‌ ؟

با وجود اینکه احکام غیابی بسیار معتبر هستند و قابلیت به اجرا در آمدن را دارند اما چون خوانده در حین صدور آن‌‌‌ها غایب است و نتوانسته هیچگونه دفاعی از خود کند قانونگذار به او این اجازه را ‌‌می‌دهد که نسبت به حکم غیابی اعتراض کند. برای اعتراض به این نوع احکام روش‌‌‌های مختلفی وجود دارد که خوانده ‌‌می‌تواند با استفاده از آن‌‌‌ها اعتراض خود را بیان کند. یکی از این روش‌‌‌ها واخواهی ‌‌می‌باشد که ‌‌می‌بایست تا بیست روز پس از صدور حکم غیابی انجام گیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یگ دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار حکم غیابی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار حکم غیابی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

اگر خوانده در حین صدور حکم غایب باشد حکم صادره از کدام نوع احکام به حساب ‌‌می‌آید‌‌‌‌‌‌ ؟

در این صورت حکم صادره جزو احکام غیابی خواهد بود.

اعتبار احکام غیابی چقدر است‌‌‌‌‌‌ ؟

احکام غیابی از اعتبار بسیار زیادی برخوردار هستند و حتی قابلیت به اجرا در آمدن را نیز دارند که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: اعتبار حکم غیابی

جرایم علیه امنیت و آسایش

۷ بازديد

بیشتر جرایمی که رخ می‌دهند موجب تشویش اذهان عمومی می‌گردد اما آسیب رساندن به امنیت و آسایش عمومی در برخی جرایم بیشتر است. یعنی این جرایم به طور مستقیم برهم زدن آسایش و امنیت عمومی را نشانه گرفته‌اند. در ادامه به بررسی مفهوم جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی و مصادیق آن مطابق قانون مجازات اسلامی می‌پردازیم .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرایم علیه امنیت | جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی

به طور کلی جرایم علیه امنیت جرایمی هستند که امنیت ملی و حاکمیت دولت را خدشه‌دار می‌کنند.
در بحث جرایم علیه امنیت، قانون مجازات اسلامی در مواد مختلف فصل حدود و تعزیرات، جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور را احصاء نموده است.
جرایم علیه امنیت خارجی، جرایمی هستند که استقلال و تمامیت ارضی کشور را تحت تاثیر قرار داده و مخدوش می‌سازند، مثل جاسوسی برای دول بیگانه. ولی جرایم علیه امنیت داخلی به هرج و مرج و از بین رفتن امنیت داخلی کشور منتهی می‌شوند و مستقیما با تمامیت ارضی و استقلال کشور ارتباط پیدا نمی‌کنند، برای مثال تحریک مردم به کشتار از این دسته جرایم می‌باشند.

توصیه می‌کنیم مقاله بغی چیست را مطالعه فرمایید.

مهم ترین جرایم علیه امنیت در ایران | جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی

محاربه، افساد فی الارض، بغی و قیام مسلحانه، جاسوسی، تبلیغ علیه نظام یا به نفع گروه های مخالف نظام، برهم زدن امنیت از طریق سرقت و راهزنی و قاچاق، تشکیل یا اداره یا عضویت در دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور، تحریک به عصیان، تهدید به بمب‌گذاری وسایل نقلیه و یا تهدید به قصد محاربه که شامل تخریب جنگل‌ها و مراتع، اتلاف و سوزاندن اسناد دولتی و . . . می‌باشد.

برای آشنایی با جرم سرقت مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله قاچاق کالا و ارز را مطالعه فرمایید

جرایم علیه آسایش عمومی

جرایمی هستند که اعتماد عمومی را خدشه دار کرده، جو نا‌امنی و بی‌اعتمادی ایجاد می‌نمایند.
برای مثال جرایمی نظیر جعل و تزویر، اعتماد عمومی را نسبت به صحت اسناد و اوراق بهادار و اسکناس که از بنیان‌های اقتصادی یک جامعه هستند را از بین می‌برند.
مهم‌ترین مصادیق جرایم علیه آسایش عمومی جعل، تزویر و قلب سکه می‌باشد.
از مصادیق جعل در قانون مجازات اسلامی می‌توان به جعل احکام، امضاء، مهر یا فرمان و یا دستخط مقامات دولتی، جعل اسکناس و اوراق بهادار، جعل مدارک تحصیلی و . . . اشاره کرد و از مصادیق قلب سکه می توان ساختن یا وارد‌ کردن یا ترویج سکه تقلبی طلا و نقره نام برد.
بنابراین در حوزه جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی از جرایمی صحبت می‌شود که مستقیما با امنیت ملی یا آسایش عمومی در ارتباط هستند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرایم علیه امنیت و آسایش، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جرایم علیه امنیت و آسایش پاسخ دهند .

 

منبع: جرایم علیه امنیت و آسایش

شکایت از کارفرما بابت حقوق معوقه

۸ بازديد

شکایت از کارفرما چه مراحلی دارد؟ کارفرمایان بسیاری هستند که از نا‌آگاهی کارگران خود سوء‌استفاده می‌کنند و آن‌ها را از حقوق خود محروم می‌کنند اما در این رابطه یک قانون مختص به کارفرما و کارگر وجود دارد که در آن کارگر را مورد حمایت ویژه خود قرار داده و امتیازات زیادی برای او در نظر گرفته است که اطلاع داشتن در این زمینه باعث می‌شود کارگر از حقوق خود آگاه شود و آن‌ها را به درستی مطالبه کند. کارگران پس از آگاهی نسبی از حق و حقوق خود می‌توانند راه‌های شکایت از کارفرما را فرا گیرند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شکایت از کارفرما بابت حقوق معوقه

همان طور که گفتیم در قانون کار به روابط بین کارگر و کارفرما پرداخته است و تمام حقوق و مزایای کارگر از جمله مرخصی‌ها، حق بیمه، عیدی، پاداش، حق مسکن، دستمزد و غیره را بررسی و آن‌ها را به عنوان حقوق و مزایای کارگر در مقابل کارفرما تعیین کرده است.

اگر کارفرما از دادن حقوق کارگر استنکاف کند کارگر می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و از کارفرما بابت نپرداختن این حقوق شکایت کند.

ماهیت قواعد مندرج در قانون کار

قانون کار جزء قوانین آمره است یعنی توافق خلاف آن باطل است پس حتی اگر کارگر و کارفرما توافق کنند که به طور مثال کارگر بیمه نشود و غیره، این توافق‌ها باطل است و کارگر فقط کافی است که رابطه کاری خود با کارفرما را اثبات کند در این صورت تمام حقوق و مزایای مشخص شده در قانون کار به او پرداخت خواهد شد و حتی اگر قرارداد کاری شما به صورت شفاهی باشد و آن را به صورت کتبی تنظیم نکرده باشید باز هم با اثبات رابطه کارگر با کارفرما می‌توانید حقوق مختص به خود را دریافت کنید.

گاهی اوقات کارفرما برای سوء‌استفاده در حین کار، کارگر را مجبور به امضای نامه ثبتی که مبنی بر پرداخت تمام حقوق و مزایا است می‌کند اما در حقیقت حقوق پرداخت شده با نامه ثبتی مطابق نیست.

حال بعضی از کارگران با تصور اینکه این اسناد را امضا کرده و به گونه‌ای علیه خود اقدام کرده‌اند پس کاری از پیش نخواهند برد تسلیم کارفرما می‌شوند و اقدامی بابت حقوق‌هایی که دریافت نکرده‌اند نمی‌کنند. اما باید بدانیم که قانون کار در اینجا نیز کارگر را مورد حمایت خود قرار داده است و طبق رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری که در این زمینه گفته است صرف گرفتن رسید از کارگر توسط کارفرما ارزش قانونی ندارد و کارفرما باید با اسناد بانکی یا واریز فیش حقوق و مزایا ثابت کند که حقوق کارگر را پرداخته است پس اگر شما رسیدی مبنی بر پرداخت تمام حقوق و مزایا خود امضا کرده‌اید اما در واقع چیزی دریافت نکرده و یا کمتر از حقوق خود به شما پرداخت شده باشد می‌توانید بابت آن از کارفرمای خود شکایت کرده و حقوق باقی مانده خود را از او مطالبه کنید.

شکایت از کارفرما بابت بیمه

حق بیمه یکی از حقوق مشخص شده در قانون کار است که برای کارگر در نظر گرفته شده است و کارفرما موظف است در پایان هر ماه حق بیمه کارگر را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.

بیمه کارگر از این جهت که در پایان زمان مشخص شده توسط سازمان تامین اجتماعی شخص بازنشسته می‌شود و حقوق دریافت می‌کند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورت نپرداختن بیمه توسط کارفرما قانون کار علاوه بر اینکه کارفرما را ملزم به دادن حق بیمه معوقه می‌کند، عدم پرداخت بیمه را جرم تلقی کرده و خاطی را به جریمه نقدی معادل ۲تا ۱۰ برابر حق بیمه مربوطه مجازات خواهد کرد.

توصیه می‌کنیم مقاله حق بیمه کارگر را مطالعه فرمایید.

فرایند شکایت ا‌ز کارفرما

ابتدا باید به اداره کار مربوطه بروید و فرم‌های مربوط به شکایت را پر کنید و در این قسمت شما باید علت شکایت خود از کارفرما را ذکر کنید لازم به ذکر است که در خود این فرم‌ها حقوق مشخصه کارگر نوشته شده است و شما با خواندن آن می‌توانید از حقوق خود آگاه شوید.

اگر حق بیمه برای شما رد می‌شده به واحد ارجاع رفته و نامه‌ای برای شعبه بیمه گذارتان بگیرید. در این صورت تمام سوابق بیمه شما را تحویلتان خواهند داد و شما باید آن را همراه فرم شکایت به قسمت مربوطه بدهید.

ابتدا جلسه سازش بین کارگر و کارفرما برگزار می‌شود و اگر در این جلسه مشکلات شما حل نشد و یا حتی کارفرمای شما حضور پیدا نکرد شکایت شما به هیئت تشخیص بدوی ارجاع خواهد شد و با توجه به اسناد و مدارکی که ارائه داده‌اید و یا با فرستادن بازرسان به محل کارتان صحت ادعای شما را مورد بررسی قرار خواهند داد و رای مربوطه را صادر خواهند کرد.

توصیه می‌کنیم مقاله تعلیق قرارداد کار را مطالعه نمایید.

مهلت شکایت از کارفرما

شکایت کارگر از کارفرما مهلت مشخصی در قانون ندارد و مشمول مرور زمان نمی‌شود. یعنی هر زمان که کارگر بخواهد می‌تواند از کارفرمای خود شکایت کند ولی از جهت باقی ماندن و دسترسی آسان به اطلاعات راجع به کارگر پیشنهاد می‎‌شود هرچه زودتر اقدام به شکایت بکنید تا از این جهت به مشکلی برنخورید.

حتی بعد از فوت کارگر ورثه او می‎‌توانند بابت حقوق و مزایای کارگر از کارفرما شکایت کنند و حقوق مربوط به متوفی را دریافت کنند.

توصیه می‌کنیم مقاله منع کار اجباری را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از کارفرما، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از کارفرما پاسخ دهند .

 

منبع: شکایت از کارفرما چه مراحلی دارد؟

قرار رد دعوا

۸ بازديد

موارد رد دعوا چیست؟ هرگاه پرونده‌‌‌‌‌ای در دادگاه تشکیل ‌‌‌می‌شود و فردی از دیگری شکایت ‌‌‌می‌کند دادگاه ‌‌‌می‌بایست رسیدگی به آن دعوا را آغاز نماید و حکمی را در خصوص آن صادر کند. صدور قرار رد دعوا یکی از مواردی است که ‌‌‌می‌تواند باعث جلوگیری از پیگیری و ادامه دعاوی در دادگاه‌‌‌‌ها شود. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص قرار رد دعوا و موارد صدور آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

قرار رد دعوا

قرار رد دعوا یکی از انواع قرار‌‌‌‌های صادر شده از طرف دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌باشد که در موارد به خصوصی صادر ‌‌‌می‌گردد. هرگاه که خوانده به دلایل مختلف ایرادی را به خواهان، دادگاه و… وارد کند و اعتراض کند و یا اینکه دادگاه به خاطر وجود برخی دلایل ادامه دعوا را جایز نداند قرار رد دعوا صادر ‌‌‌می‌شود.

چنانچه قرار رد دعوا صادر شود بررسی و پیگیری دعوا متوقف ‌‌‌می‌شود. قرار رد دعوا در برخی موارد ‌‌‌می‌تواند حق طرح دوباره دعوا را از خواهان بگیرد اما گاهی ممکن است با وجود صدور این قرار بازهم خواهان بتواند دعوای خود را مطرح کند.

موارد صدور قرار رد دعوا

قرار رد دعوا در موارد مختلفی صادر ‌‌‌می‌شود. همانطور که گفتیم این قرار معمولا به دلیل اعتراضات و ایراد وارد نمودن خوانده‌‌‌ به خواهان و… صادر ‌‌‌می‌شود. موارد صدور قرار رد دعوا به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

  • دعوایی که قبلا در دادگاهی طرح شده باشد.
  • چنانچه خوانده اثبات کند که دعوای طرح شده از طرف خواهان ربطی به او ندارد و متوجه او نیست قرار رد دعوا صادر ‌‌‌می‌شود.
  • گاهی ممکن‌ دعوا در دادگاهی طرح شود که آن ‌دادگاه صلاحیت رسیدگی به آن‌ دعوا را نداشته باشد که بازهم خوانده ‌‌‌می‌تواند با ایراد وارد نمودن به این موضوع باعث صدور قرار رد دعوا شود.
  • چنانچه خواهان دارای صلاحیت نباشد و خوانده به این موضوع ایراد وارد کند قرار رد دعوا صادر ‌‌‌می‌شود.
  • اگر وکیل، قیم، وصی و… خواهان احراز سمت نشده باشد خوانده ‌‌‌می‌تواند به این مسئله ایراد وارد کند و خواستار صدور قرار رد دعوا شود.
  • موضوع دعوا ‌‌‌می‌بایست حتما مشروع باشد، دعوا باید به صورت جزمی مطرح شود و از روی حدس و گمان طرح نگردد، دعوا باید در مدت زمان تعیین شده و مهلت مشخص شده توسط قانون طرح شده باشد، خواهان ‌‌‌می‌بایست از دعوای طرح شده توسط خود نفع شخصی ببرد و اگر خلاف موارد گفته شده اتفاق بیفتد خوانده ‌‌‌می‌تواند به این موارد ایراد وارد کند و خواستار صدور قرار رد دعوا شود.

برای اطلاع از جلوگیری از سقوط رد دعوا کلیک کنید.

اگر قرار رد دعوا صادر شود ‌‌‌می‌توان دوباره طرح دعوا نمود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

آیا دعوای رد شده قابلیت طرح مجدد را دارد؟ جواب مثبت است اما موانعی که سبب رد دعوا شده بودند باید رفع شوند. برای مثال اگر خواهان دارای اهلیت نیست و به همین دلیل دعوای او رد گردیده ‌‌‌می‌تواند از نماینده یا وکیل خود بخواهد تا دعوا را به جای او طرح کنند که در این صورت دیگر قرار رد دعوا صادر ‌‌‌نمی‌شود.

قرار چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

قرار به نظر و رای دادگاه‌ گفته ‌‌‌می‌شود که به خوانده و خواهان‌ یا همان طرفین دعوا ابلاغ ‌‌‌می‌شود. قرار توسط قاضی، بازپرس و… صادر ‌‌‌می‌شود. برخی از افراد تصور ‌‌‌می‌کنند که قرار و حکم یکی هستند اما در این خصوص باید بگوییم که این تصور اشتباه بوده و این دو با هم متفاوت هستند. قرار‌‌‌‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و در خصوص موضوعات مختلف صادر ‌‌‌می‌شود. برای مثال اگر فردی مورد تعقیب قرار بگیرد و سپس مشخص شود که بی‌گناه است بازپرس برای او قرار منع تعقیب را صادر ‌‌‌می‌کند‌‌‌ که طی صدور آن‌ دیگر فرد مورد تعقیب نخواهد بود. اما حکم دعوایی را فیصله می‌دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد رد دعوا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون موارد رد دعوا پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اگر خواهان بعد از سپری شدن مهلت قانونی دعوا را طرح کند چه ‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در این صورت دعوای طرح شده توسط او با صدور قرار رد دعوا رد ‌‌‌می‌شود.

عدم اهلیت خواهان ‌‌‌می‌تواند باعث صدور قرار رد دعوا شود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله چنانچه خوانده به این موضوع ایراد وارد کند و مورد رفع نگردد قرار رد دعوا صادر ‌‌‌می‌شود.

 

منبع: موارد رد دعوا

چگونگی گرفتن مرخصی زایمان

۷ بازديد

در جامعه امروزی زنان نقش بسیار پررنگ‌تری از قبل ایفا می‌کنند و زنان جامعه ما پا به پای مردان در تمام عرصه‌ها حضور دارند. در مشاغل و حرفه‌های مختلف با توجه به تفاوتی که زنان دارند شرایط و قوانین مخصوص به آن‌ها نیز در نظر گرفته شده است. یکی از این تفاوت‌ها بارداری در بانوان است که با توجه به شرایط ویژه خود باید سرکار نیز بروند، بنابراین قانون با توجه به این شرایط ویژه یک سری قوانین وضع کرده است که با وضعیت آن‌ها همسو‌تر است. این قوانین موسوم به مرخصی زایمان هستند.

متاسفانه بسیاری از زنان شاغل اطلاعات کافی در این مورد ندارند و به همین دلیل کارفرمایان آن‌ها از ارائه خدمات ویژه و قوانین خاص برای آن‌ها خودداری کرده و حتی ممکن است کارفرمایان قانون را به نفع خود تحریف کرده و برای کارمندان خود بازگو کنند. افرادی که اطلاعات کمی دراین باره دارند اصل را بر صداقت کارفرما می‌گذارند و از حقوق خود غافل می‌شوند. در این مقاله سعی کردیم حقوق و مزایای زنان باردار را بررسی و توضیح دهیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مرخصی زایمان

زنان شاغل در صورت باردار شدن می‌توانند مرخصی بگیرند و از مزایایی که قانون برای آن‌ها مشخص کرده است استفاده کنند این مرخصی ۹ ماه است که به زنان باردار تعلق می‌گیرد و نیمی از این مرخصی را باید قبل از بارداری و نیمی دیگر را بعد از بارداری استفاده کنند. یعنی نمی‌توانند بعد از زایمان ۹ ماه مرخصی بگیرند بلکه این ۹ ماه بین دوره بارداری و زایمان تقسیم می‌شود. مرخصی بارداری جزء سوابق کاری زن محسوب می‌شود و حقوق ایام مرخصی نیز به شما تعلق خواهد گرفت.

امتناع کارفرما از پذیرش مجدد زن به شغل

پس از پایان مرخصی کارفرما موظف است شخص را به کار سابق خود بازگرداند و در صورتی که کارفرما از این کار امتناع ورزد می‌توانید از او شکایت  کرده و دراین صورت دادگاه او را ملزم می‌کند تا شما را به کار سابق خود برگرداند و اگر باز هم از انجام دادن این کار خودداری کرد شما می‌توانید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنید جهت گرفتن بیمه بیکاری و سازمان تامین اجتماعی با توجه به سابقه پرداخت بیمه شما و‌ در نظر گرفتن سایر شرایط، بیمه بیکاری برای شما رد خواهد کرد.

علاوه بر مواردی که گفته شد، اگر شغل خانم بارداری به تشخیص پزشک برای سلامتی‌اش مضر باشد کارفرما موظف است بدون کم کردن حقوق او، کاری آسان‌تر و متناسب با وضعیت او، به وی بسپارد. و نیز زنانی که مرخصی زایمان استفاده می‌کنند به آنان کمک هزینه بارداری تعلق خواهد گرفت.

شرایط استفاده از کمک هزینه مرخصی زایمان

به زنان بارداری تعلق خواهد گرفت که یکسال قبل از زایمان خود حق بیمه ۶۰ روز کاری خود را به بیمه تامین اجتماعی پرداخت کرده باشد و زمانی که می‌خواهند این مرخصی را استفاده کنند مشغول کار باشند و بعد از گرفتن مرخصی بر سر کار نباشند و در جایی مشغول کار نباشند.

این کمک هزینه، فرزندان اول تا سوم را در برمی‌گیرد و فرزند چهارم به بعد مستحق گرفتن مرخصی زایمان و کمک هزینه آن نخواهد بود مگر اینکه ثابت کند فرزندان قبلی او فوت شده‌اند.

توصیه می‌کنیم مقاله شرایط مرخصی گرفتن را مطالعه فرمایید.

نحوه محاسبه کمک هزینه بارداری (حقوق ایام مرخصی)

میزان کمک هزینه بارداری مساوی است با مدت زمان مرخصی ضرب در معادل دو سوم میانگین دستمزد روزانه در ۹۰ روز قبل از مرخصی (یعنی حقوق ۳ ماهه آخر) این کمک هزینه از روز اول مرخصی حساب می‌شود و برای کسانی که زایمان طبیعی داشته‌اند مبلغ 1/500/00 ریال و افرادی که سزارین انجام داده‌اند مبلغ 20/000/000 ریال در نظر گرفته شده است و فقط تا دو فرزند را شامل می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله مرخصی کارگر را مطالعه فرمایید.

مدارک مورد نیاز برای کمک هزینه بارداری

۱_ کپی شناسنامه فرزند.

۲_دفترچه بیمه درمانی.

۳_ اصل گواهی پزشک یا بیمارستان.

۴_ شخص جزء بیمه‌شدگان که مشمول دریافت غرامت دستمزد در ایام بارداری‌اند بشود.

۵_خلاصه پرونده ترخیص.

مرخصی استعلاجی قبل از زایمان

زنان باردار قبل از استفاده از مرخصی زایمان می‌توانند مانند تمام کارمندان از مرخصی استعلاجی استفاده کنند و این مرخصی استعلاجی هیچ ارتباطی با مرخصی زایمان ندارد و جدای از همدیگر هستند. در صورتی که پزشک، به خانم باردار استراحت بدهد زن باردار می‌تواند با ارائه گواهی پزشک مرخصی استعلاجی بگیرد. مرخصی استعلاجی نباید بیشتر از ۱۵ روز در سال باشد. اما اگر شما به مرخصی بیشتر از ۱۵ روز و کمتر از ۶۰ روز نیاز داشته باشید باید پزشک مورد اعتماد سازمان تامین اجتماعی تایید کند و اگر مرخصی مورد نیاز بیشتر از ۶۰ روز باشد باید به تایید شورای پزشکی تامین اجتماعی برسد. زمانی که شما در مرخصی استعلاجی هستید به شما حقوق پرداخت خواهد شد و جزء سوابق کار و بیمه شما محسوب خواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله مرخصی استعلاجی را مطالعه نمایید.

شرایط شیر دهی بعد از مرخصی

بعد از اتمام مرخصی زایمان کارفرما موظف است کارمند را به شغل قبلی خود بازگرداند و زنان بعد از مرخصی حق شیردهی به فرزندان خود را دارند به این صورت که تا قبل از ۲ سالگی کودک، مادر می‌تواند بعد از هر ۳ ساعت نیم ساعت برای شیردهی برود و زمانی که برای شیردهی می‌رود جزء ساعات کاری او محسوب خواهد شد.

مرخصی زایمان برای پدران

علاوه بر اینکه زنان باردار هنگام زایمان می‌توانند به مرخصی بروند، قانون برای پدران نیز مرخصی در نظر گرفته است که طبق بند ب ماده ۱۱۸ لایحه برنامه ۶ توسعه تمام مردان شاغل که صاحب فرزند می‌شوند از ۳ روز مرخصی تشویقی برخوردار هستند.

حقوق مربوط به رحم اجاره‌ای

در صورتی که زن مشکل در رحم خود داشته باشد قادر به باردار شدن و حمل جنین نخواهد بود به همین علت جنین از طریق عمل تخمک گیری از زن و شوهر به وجود خواهد آمد و آن را در رحم زنی دیگر قرار خواهند داد‌. جنینی که متولد می‌شود از نظر قانونی و شرعی متعلق به زن و شوهر است و کسی که جنین را حمل کرده فقط در حکم حامل جنین است و مادر فرزند نخواهد بود.

اما سوالی که در این باره به وجود خواهد آمد این است که آیا به مادری که جنین را باردار نبوده مرخصی تعلق خواهد گرفت؟ و شخصی که حامل فرزند بوده است می‌تواند از مرخصی استفاده کند؟

مرخصی زایمان ۹ ماه است که نیمی از آن را باید در زمان بارداری و نیم دیگر آن را در زمان شیردهی استفاده کرد. پس کسی که رحم اجاره کرده است مرخصی زمان شیردهی به او تعلق می‌گیرد و کسی که فرزند را باردار است مرخصی زایمان را می‌تواند استفاده کند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرخصی زایمان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مرخصی زایمان پاسخ دهند .

 

منبع: مرخصی زایمان 

رای قابل تجدید نظر است یا خیر

۷ بازديد

رای قابل تجدید نظر شامل چه شرایطی است؟ همانطور که می‌دانید قاضی دادگاه وظیفه دارد تمامی پرونده‌ها را بررسی کند و در خصوص آن‌ها حکمی را صادر کند. قاضی با تکیه بر علم و‌ دانایی خود احکام را صادر می‌کند و‌ تمام تلاش خود را می‌کند تا مناسب‌ترین و صحیح‌ترین‌حکم موجود را در خصوص پرونده ‌مورد نظر صادر کند. اما‌ گاهی ممکن است صدور برخی احکام برای خوانده یا خواهان ضرر و زیانی را به همراه داشته باشد و باعث از بین رفتن حقوق آن‌ها بشود که در این صورت می‌توانند از قاضی بخواهند که در حکم خود تجدید نظر کند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص تجدید نظر و آرای قابل تجدید نظر توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

تجدید نظر از رای صادر شده به چه معناست‌‌ ؟

مقامات قضایی تمام تلاش خود را می‌کنند که با استفاده از علم خود صحیح‌ترین رای را در خصوص پرونده‌های مختلف صادر کنند. اما گاهی ممکن است یکی از طرفین دعوا نسبت به حکم اعتراض داشته باشد که می‌تواند با ارائه دادخواست تجدید نظراز قاضی دادگاه بخواهد در رای خود تجدید نظر کند. ارائه درخواست تجدید نظر خواهی تنها در خصوص احکامی ممکن است که به صورت غیابی صادر نشده باشند.

در واقع درخواست تجدید نظر خواهی یک روش اعتراض به احکام صادر شده از طرف دادگاه به شمار می‌رود. هرگاه خوانده یا خواهان این دادخواست را برای دادگاه بفرستند قاضی دادخواست را بررسی کرده و در صورتی که دلایل فرد دادخواست دهنده موجه باشد و شرایط تجدید نظر نیز وجود داشته باشد در حکم خود تجدید نظر خواهد کرد.

راه های تجدید نظر خواهی از حکم چیست؟

رای قابل تجدید نظر

آرای صادره از طرف دادگاه‌های در واقع به احکامی گفته می‌شود که توسط قاضی صادر شده‌‌اند. برخی افراد تصور می‌کنند که می‌توان نسبت به تمامی احکام صادره از طرف قاضی درخواست تجدید نظر نمود که در این باره باید بگوییم که این تصور صحیح نبوده و تنها برخی از آرای صادره از طرف دادگاه‌های قابل تجدید نظر می‌باشند. آرای قابل تجدید نظر به شرح زیر هستند:

  • تمامی آرای صادر شده مربوط به دعاوی غیر مالی قابل تجدید نظر هستند.
  • اگر در دعوای مالی که ارزش مال مطالبه شده از طرف خواهان بیش از سه میلیون ریال باشد حکمی صادر شود طبق قانون قابل تجدید نظر می‌باشد.

قرار‌های قابل تجدید نظر کدامند‌‌ ؟

قرار‌ها نیز از جمله آرای صادره از طرف دادگاه‌ها به شمار می‌روند.

برخی از قرار‌ها نیز قابل تجدید نظر هستند. قرار‌های قابل تجدید نظر به شرح زیر می‌باشند:

  • قرار ابطال دادخواست
  • قرار رد دعوا
  • قرار رد دادخواست
  • قرار سقوط دعوا
  • قرار استماع دعوا
  • قرار عدم اهلیت خوانده یا خواهان

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رای قابل تجدید نظر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رای قابل تجدید نظر پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

تجدید نظر خواهی چیست‌‌ ؟

تجدید نظر خواهی یکی از روش‌های اعتراض به آرای دادگاه می‌باشد.

آیا می‌توان برای آرای غیابی نیز درخواست تجدید نظر نمود‌‌ ؟

خیر تجدید نظر خواهی تنها در خصوص آرایی که غیابی صادر نشده باشند موثر است.

 

منبع: رای قابل تجدید نظر

افترا یعنی چه؟

۸ بازديد

افترا یعنی چه؟ آبروی انسان بسیار ارزشمند است تا حدی که در دین اسلام ارزش آن بالاتر و فراتر از کعبه می‌باشد. اینکه شخصی بخواهد با سخنان و اعمال خود آبروی کسی را ببرد و یا اینکه جرمی‌ را به او نسبت دهد در حالی که هیچ گناهی ندارد نه تنها از نظر اسلام گناهی بزرگ است بلکه در قانون مجازات اسلامی در مورد آن جرم انگاری شده است. این جرم افترا نامیده می‌شود و در این مطلب به بررسی ا‌فترا و شرایط تحقق آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

افترا چیست ؟

از نظر لغوی ا‌فترا به معنای منتسب نمودن دروغ و کذب به یک فرد است. همچنین در تمام کتب لغت ا‌فترا را به معنای تهمت زدن و به دروغ نسبت خیانت یا گناه به کسی دادن است.

در میان عموم مردم ا‌فترا با تهمت هم معنی است و زمانی کاربرد دارد که یک شخص به شخص دیگری عمل زشت، جرم یا هر کار ناپسندی را نسبت داده باشد در حالی شخص اصلا چنین کاری را نکرده و بی‌گناه است.

در قانون مجازات اسلامی در ماده 697 و 699 تعزیرات به تعریف جرم ا‌فترا پرداخته است. در ادامه به تعریف ا‌فترا و انواع آن در قانون می‌پردازیم.

برای اطلاع از پیامدهای نشر اکاذیب کلیک کنید.

انواع جرم افترا

اگر چه عوام بیشتر بر این باور هستند که ا‌فترا با کلام تحقق پیدا می‌کند ولی در قانون برای جرم ا‌فترا دو نوع مطرح شده است 1/ ا‌فترای قولی 2/ ا‌فترای فعلی.

1/ افترای قولی

یکی از مواردی که در قانون به عنوان مصداق ا‌فترا در نظر گرفته شده است ا‌فترای قولی می‌باشد. بر اساس ماده 697 قانون تعزیرات هر فردی که به واسطه اوراق چاپی یا خطی مانند اعلامیه و یا با نوشتن در روزنامه‌ها و مجلات یا با سخنرانی کردن در یک مجلس عمومی، کاری خلاف قانون را صریحا به یک شخص نسبت دهد و یا اینکه این موضوع را منتشر کند در صورتی که نتواند صحت گفته‌های خود را ثابت کند به جرم ا‌فترا محکوم می‌گردد.

به طور مثال شخصی در سخرانی به یک شخص دیگه تهمت اختلاس و دزدی بزند یا اینکه اطلاعیه‌‌ای را منتشر کند و در آن بنویسد آقای الف دزدی کرده است. این کار ا‌فترای قولی است.

2/ افترای فعلی

همان طور که از خود این کلمه معلوم است ا‌فترای فعلی مربوط به زمانی است که شخص با فعل و عمل خود به دیگری جرمی را نسبت دهد. بر اساس ماده 699 قانون تعزیرات هرکس آلات و ادوات جرم یا وسایلی را که داشتن آن‌ها جرم است در منزل یا محل اقامت شخص قرار دهد ا‌فترای فعلی رخ داده است. به طور مثال شخص الف به خانه آقای ب برود و در منزل شخصی او تفنگ یا چاقویی که آلت قتل است را قرار دهد و آقای ب هم اصلا متوجه این موضوع نشود.

البته ممکن است این کار به شکل قرار دادن و مخفی کردن صورت بگیرد یا به شکلی این کار را انجام دهد که باعث انتساب آن شیء به آقای ب بشود. به طور مثال چاقو را در کمدی قرار دهد که قبلا آقای ب استفاده می‌کرده است. به نظر می‌رسد آنچه که مهم است این می‌باشد که عمل به نحوی نشان دهنده تعلق آن آلات و ادوات به فرد باشد.

شخص باید شی را در محلی قرار دهد که منتسب و مربوط به شخص باشد مانند محل کار او یا منزل او و حتی در جیب فرد.

شرایط تحقق افترا قولی

بر اساس 697 قانون تعزیرات برای اینکه جرم ا‌فترای قولی صورت بگیرد باید شرایط زیر وجود داشته باشد:

در متن ماده به این نکته اشاره شده است که شخص به شکل صریح امری را به دیگری نسبت دهد نه با کنایه یا به طور غیر مستقیم. مثلا به طور مستقیم بگوید آقای ب شناسنامه جعل کرده است.

1/ انتشار دادن

بر اساس ماده جرم ا‌فترا زمانی تحقق می‌یابد که شخص حرفی را که زده است منتشر کند. این منتشر کردن می‌تواند از طریق روزنامه و جرائد و یا حتی سخنرانی در یک جمع عمومی باشد به طوری که افراد زیادی و عموم متوجه شوند که آقای الف جعل کرده است.

2/ جرمی را نسبت دهد

زمانی می‌توان گفت فرد به دیگری ا‌فترا زده است که امری را که نسبت می‌دهد جرم باشد. به طور مثال جعل کردن از نظر قانونی جرم است. اما اگر کاری را که نسبت می‌دهد جرم نباشد و فقط کار ناپسند یا خلاف اخلاق باشد تا زمانی که این کار خلاف قانون و جرم نباشد، ا‌فترا نیز صورت نگرفته است. مانند این که شخصی بگوید آقای الف با پدر و مادر خود بد رفتاری می‌کند.

3/ عدم امکان اثبات کردن

قطعا یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین شرایط ا‌فترای قولی عدم امکان اثبات گفته‌ها می‌باشد. این که شخص نتواند جرمی ‌را که به فرد نسبت داده اثبات نماید. مثلا نتواند صحت گفته‌های خود را در مورد اینکه آقای الف جعل کرده است ثابت کند. اما اگر با مدرک و مستدل اثبات نماید که واقعا آقای الف جعل کرده است دیگر جرم ا‌فترا رخ نداده است.

شرایط تحقق افترا فعلی

در ماده 699 قانون تعزیرات شرایط ا‌فترای قولی آمده است. از جمله:

1/ داشتن علم و قصد

برای تحقق جرم ا‌فترا فعلی شخص باید از روی عمد و با علم و قصد قبلی این کار را انجام دهد. این که شخص اصلا قصد نداشته باشد و یا اینکه حتی نداند انجام این کار باعث مجرم شدن طرف دیگر می‌شود به دلیل نبودن عنصر روانی سبب می‌شود تا ا‌فترای فعلی انجام نگیرد. در ماده به طور صریح گفته شده که شخص باید قصد متهم کردن دیگری را داشته باشد پس اگر قصد شوخی باشد این عمل ا‌فترای فعلی نیست.

2/ باعث اتهام شود

شیء و ابزاری باید باشد که داشتن آن باعث اتهام به فرد باشد. به طور مثال گذاشتن یک وسیله معمولی مانند کتاب باعث اتهام نیست. اما گذاشتن سلاح گرم مانند تفنگ باعث اتهام است. زیرا از نظر قانون داشتن سلاح گرم بدون مجوز قانونی جرم است.

البته داشتن برخی از اشیا به تنهایی جرم نیست ولی در شرایط خاص داشتن آن‌ها باعث وارد شدن اتهام به فرد می‌شود. به طور مثال چاقو وسیله‌‌ای است که در تمام منازل یافت می‌شود اما اگر با یک چاقو شخصی را بکشند سپس آن را در جیب آقای ج قرار دهند به دلیل اینکه آلت قتاله است باعث متهم شدن آقای ج می‌شود.

3/ بدون اطلاع شخص

شیء یا ادوات باید بدون اینکه شخص متوجه شود و بدون اطلاع فرد جایگذاری شود. اینکه فرد ببیند دیگری در میز او اسلحه می‌گذارد یا اینکه مواد را در جیب او جاسازی می‌کند ولی به هر دلیل اقدامی نکند باعث تحقق جرم ا‌فترا نمی‌شود. یا اینکه اگر شخص الف یک انگشتر طلای دزدی را به آقای ب بسپرد و به او بدهد به دلیل اینکه شخص مقابل به طور کامل اطلاع دارد ا‌فترا رخ نداده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد جرم ا‌فترا و شرایط تحقق آن می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرامی وکیل دات از آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص افترا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون افترا پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

ا‌فترا چیست ؟

به معنای انتساب جرم یا عملی خلاف قانون به دیگری است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

انواع ا‌فترا چیست ؟

افترا دو نوع قولی و فعلی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

ا‌فترای قولی چگونه اتفاق می‌افتد ؟

ا‌فترای قولی از طریق کلام و صحبت صورت می‌گیرد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 چه کارهایی ا‌فترای فعلی است ؟

قرار دادن شیء یا ادواتی که باعث متهم شدن شخص دیگری می‌شود از مصداق‌های ا‌فترای فعلی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: افترا

مجازات جعل امضا

۹ بازديد

جعل امضا به عنوان یکی از رایج‌ترین جرم‌ها در زمینه جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی به شمار می‌رود و حساسیت بالایی را برمی‌انگیزد چرا که این جرم می تواند زمینه‌ساز جرایم بزرگ دیگری همچون کلاهبرداری و پولشویی شود. اصولا فلسفه جرم انگاری جعل این است که افراد جامعه بتوانند به اصالت اسناد اطمینان کنند و روابط اجتماعی اقتصادی پویا گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی  می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

تعریف قانونی جعل چیست ؟

جعل به معنای قلب و دگرگون کردن است. قانون مجازات اسلامی معنای لغوی جعل را بسط داده است و بدون ارائه تعریف مشخص به نام بردن مصادیق جعل بسنده می‌کند شامل: ساختن نوشته، سند یا ساختن مهر یا امضا اشخاص رسمی یا غیر‌رسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم‌بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته‌ای به نوشته­ دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن‌ها.

به چه نوشته‌ای امضا گفته می‌شود ؟

امضا، نشانه یا علامتی است که نوشته یا سندی را به فرد منتسب می‌کند و شخص آن را در زیر نوشته یا اسنادی که مورد قبول اوست می‌گذارد. جعل امضا یک فرد به معنای منتسب کردن نوشته به شخصی غیر از جاعل است. جعل امضا یک جرم است و فرد جاعل را مورد پیگرد قرار خواهد داد.

نحوه تشخیص جعل امضا

تشخیص جعل امضا در دادگاه و توسط کارشناس به عمل می‌آید. کارشناس با دیدن نمونه امضا طرف، نحوه فشار دست و… نظر خود را در خصوص جعل امضا بیان خواهد کرد.

تشدید مجازات جعل به اعتبار شخصی که امضای او جعل می‌شود

جرم جعل به اعتبار مقام شخصی که امضا او جعل می‌شود مجازات متفاوتی را در پی خواهد داشت. بدیهی است که امضا فرد رئیس‌جمهور نسبت به اشخاص عادی جامعه از ارزش و اعتبار یکسانی برخوردار نیست. بر این اساس جعل حکم، امضا، مُهر، فرمان یا دستخط مقام‌رهبری یا رؤسای سه قوه به اعتبار یا از حیث مقام رسمی آنان سه تا پانزده سال حبس را به دنبال خواهد داشت.

همچنین جعل حکم، امضا، مهر فرمان یا دست‌خط معاونان یا معاون اول رئیس‌جمهور یا وزراء یا اعضای شورای‌نگهبان یا نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا مجلس خبرگان یا قضات یا رؤسا و کارکنان و مسؤولین دولتی به اعتبار یا از حیث مقام رسمی آنان یک الی ده سال حبس را در پی دارد.

تشدید مجازات جعل امضا بر اساس شخصیت جاعل و نوع سند

دسته‌بندی مجازات جاعل جایی اهمیت دارد که مرتکب جعل از مأموران دولتی باشد چراکه از این دست افراد انتظار می‌رود که امین مردم باشند و دولت و مردم با اعتماد به چنین افرادی امورات خود را تنظیم نمایند. از طرفی اعتبار اسناد رسمی با اسناد عادی یکسان نیست. قانون نیز این امر مهم را در نظر داشته و حتی در اثبات دعاوی در دادگاه‌ها نیز برتری اسناد رسمی بر اسناد عادی چشم‌گیر است.

چرایی تشدید مجازات جعل

پس در نهایت می‌توان چنین نتیجه گرفت که جعل مأموران دولتی در اسناد رسمی و در درجه بعد جعل در اسناد رسمی با مجازات شدیدتری مواجه خواهد بود. چنانچه در قانون می‌خوانیم: هر یک از کارمندان و مسؤولان دولتی در اجرا وظیفه خود در احکام و تقریرات و نوشته‌ها و اسناد و سجلات و دفاتر و غیر آن‌ها، از نوشته‌ها و اوراق رسمی، تزویر نماید، اعم از اینکه امضا یا مهری را بسازد یا مهر یا خطوط را تحریف کند به مجازات حبس از یک تا سه سال یا به پرداخت جزای نقدی از شش تا سی میلیون ریال محکوم می‌شود.

همچنین اشخاصی که کارمند یا مسؤول دولتی نیستند هرگاه مرتکب یکی از جرائم فوق‌الذکر شوند(یعنی اشخاص عادی مرتکب یکی از انواع جعل در اسناد رسمی اعم از جعل در امضا شوند) علاوه بر جبران خسارات وارده، به حبس از شش ماه تا سه سال یا سه تا هجده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شوند.

برای آشنایی با تعریف مسئولیت مدنی و شرایط تحقق آن کلیک فرمایید.

جعل امضا در اسناد عادی

بنابرآنچه پیشتر گفته شد اسناد عادی در جایگاه پایین‌تری به لحاظ اعتبار میان افراد جامعه و ارزش اثباتی در دادگاه‌ها قرار دارند اما از آنجا که بیانگر نوعی تعهد میان اشخاص هستند و به محض تنظیم منشاء حقوق و تکالیفی می‌شوند این دسته اسناد نیز دارای ارزش فراوان هستند.

سند عادی به صرف دارا بودن امضا افراد دارای بار حقوقی می‌شود بنابراین هر‌گونه تحریف در این امضا جعل محسوب می‌شود. طبق قانون جعل و تزویر در نوشته‌ها و اسناد غیر‌رسمی و استفاده آن‌ها موجب حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از سه تا دوازده میلیون ریال است. بنابراین در جعل اسناد عادی فرقی ندارد که جاعل از افراد عادی جامعه باشد یا از کارکنان دولتی.

نکات اساسی در خصوص جرم جعل

آنچه در این بحث حائز اهمیت به نظر می‌رسد تمایز قائل‌شدن میان جعل و استفاده از سند مجعول است. قانون گذار بر حسب اهمیت و حساسیت موضوع در برخی موارد، صرف جعل یک سند را جرم انگاری نموده است ولو جاعل هرگز از جعل خود سودی نبرد و آنرا به جایی ارائه نکند. جعل امضا رهبر یا رؤسا سه قوه، اسناد رسمی از این دست موارد به شمار می آیند.

فرض کنید نیروی انتظامی با تفتیش خانه فردی یک فقره جعل امضا رئیس‌جمهور در خانه او بیابد. چنین فردی مجرم است. اما چنانچه فرد مرتکب جعل در اسناد عادی شود باید از آن استفاده نماید تا قابل مجازات باشد برای مثال آن را به فردی دهد تا از او مبلغی دریافت کند.

نکته مهم دیگر این است که صرف استفاده از سند مجعول با علم به جعلی بودن آن جرم است ولو استفاده‌کننده از سند مجعول، خود شخص جاعل نباشد و فرد دیگری باشد.

جبران خسارت مدنی

همچنین مجازات مجرم مانع از مطالبه ضرر و زیان وارده به واسطه­ جعل نخواهد بود. اگر به شخص یا نهادی به علت جعل ضرری وارد شود آن ضرر در دادگاه حقوقی و کیفری قابل‌جبران خواهد بود.

برای آشنایی با ارکان جبران خسارت مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل امضاء، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل امضاءپاسخ دهند .

 

منبع: جعل امضا ؛ ارکان جرم، نحوه تشخیص، مجازات و تشدید آن

عوامل رافع مسئولیت کیفری را نام ببرید

۸ بازديد

عوامل رافع مسئولیت کیفری را می‌توان به عنوان دفاعیات شخصی در نظر گرفت که مرتکب فعل مجرمانه شده است این شخص در صورتی که بتواند با استناد به این عوامل اثبات کند که در زمان ارتکاب جرم توانایی تشخیص غیر قانونی بودن عملش را نداشته است با وجود اینکه وصف مجرمانه رفتار او همچنان باقی می‌ماند، مجازات نمی‌شود چراکه عنصر روانی یا به عبارتی قدرت تشخیص در زمان ارتکاب جرم وجود نداشته است.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه های کیفری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

معنای رافع مسئولیت چیست؟

وقتی از عوامل رافع مسئولیت صحبت می‌کنیم منظورمان عواملی است که از طریق اثبات آن‌ها دیگر مجازاتی برای شخص مجرم در نظر گرفته نمی‌شود و در این صورت  او در خصوص فعل مجرمانه‌ای که انجام داده است مسئولیت کیفری نخواهد داشت.

عوامل رافع مسئولیت کدام اند؟

عوامل رافع مسئولیت به دو گروه تقسیم می‌شوند. یکی از آن‌ها علل تام رافع مسئولیت است که شامل صغر، جنون و اجبار می‌شود و دیگری علل نسبی رافع مسئولیت می‌باشد که عبارت است از  بیهوشی، مستی و اجبار که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

1- عوامل رافع مسئولیت | صغر

همان طور که در ماده 147 قانون مجازات اسلامی بیان شده است سن بلوغ دختران 9 سال تمام قمری می‌باشد در حالی که در خصوص پسران این سن 15 سال تمام قمری در نظر گرفته شده است. مطابق این ماده اشخاصی که در گروه سنی پایین‌تر قرار می‌گیرند، صغیر محسوب می‌شوند. در واقع ما دو نوع صغیر داریم، صغیر ممیز و صغیر غیر ممیز، تفاوت این دو از لحاظ قدرت تشخیص است. به عبارت دیگر افراد صغیر نمی‌توانند تشخیص بدهند که فعل ارتکابی از سوی آن‌ها  جرم است و تبعاتی دارد، بنابراین شرایط سنی شخص مرتکب می‌تواند از عوامل رافع مسئولیت کیفری باشد که با استناد به آن شخص مجرم معاف از کیفر می‌گردد. در ادامه این دو گروه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

صغیر غیر ممیز

صغیر غیر ممیز شخصی است که نمی‌تواند خوب را از بد تشخیص دهد و به اصطلاح فاقد قدرت تشخیص است در واقع او متوجه ماهیت و تبعات فعل مجرمانه نمی‌باشد و با استناد به فقه باید بگوییم که منظور از صغیر غیر ممیز کودکان زیر هفت سال می‌باشد.

صغیر ممیز

منظور از صغیر ممیز گروه سنی بالای هفت سال است. به عبارت دیگر از اشخاصی صحبت می‌کنیم که زیر سن بلوغ قرار می‌گیرند، توجه کنید که آن‌ها تا حدودی متوجه ماهیت و تبعات فعل مجرمانه‌ای که انجام می‌دهند هستند به همین دلیل قانون گذار شرایط ویژه‌ای را برای بررسی جرایم آن‌ها در نظر می‌گیرد.

2- عوامل رافع مسئولیت | جنون

جنون در واقع حالتی است که به موجب آن در قوای ادراک شخص اختلال به وجود می‌آید، شخصی که دچار جنون است مجنون نامیده می‌شود و از منظر حقوقی مجنون شخصی است که دچار فساد عقل است هم چنین مجانین در گروه محجورین قرار می‌گیرند و محجورین اشخاصی هستند که به حکم قانون نمی‌توانند به شکل مستقل امور خود را اداره کنند؛ جنون شخص از عواملی است که عنصر روانی یا به عبارت دیگر قدرت تشخیص را از بین می‌برد و شخص توانایی تشخیص اینکه عمل ارتکابی از سوی او جرم است را از دست می‌دهد به همین دلیل جنون از عوامل رافع مسئولیت کیفری به شمار می‌رود.

با استناد به ماده 140 قانون مجازات اسلامی، مسئولیت کیفری زمانی برای شخص ایجاد می‌شود که او در حین ارتکاب جرم بالغ، عاقل و صاحب اختیار باشد، همچنین به صراحت در ماده 149 قانون مجازات اسلامی اشاره شده است که اگر مرتکب در زمانی که جرم را انجام می‌دهد دچار اختلال روانی باشد به شکلی که از خودش اراده نداشته باشد یا به عبارت دیگر فاقد قوه تمیز باشد مجنون محسوب می‌شود و در این صورت است که او مسئولیت کیفری ندارد.

جنون دائمی

جنون دائمی به حالتی اطلاق می شود که در آن شخص مجنون پیوسته با این اختلال درگیر است و در واقع حالتی که او به آن دچار شده است قابلیت انقطاع ندارد و به طور مستمر در جریان است؛ بنابراین باید سلامت عقلی مرتکب جرم بررسی شود تا در صورت امکان مسئولیت کیفری از او رفع گردد.

جنون موقت

جنون موقت و ادواری حالتی است که در آن شخص مجنون مدتی را در حال افاقه و مدت دیگر را درحالت جنون سپری می‌کند، در واقع این نوع از جنون، مستمر و دائمی نیست دقیقاً برخلاف جنون دائمی که در آن شخص پیوسته در حالت جنون قرار داشت.

توصیه می کنیم تاثیر جنون قاتل در مجازات کیفری را بخوانید.

3- عوامل رافع مسئولیت | اشتباه

از دیگر مواردی که با استناد به آن می‌توان مسئولیت کیفری را برطرف کرد اشتباه می‌باشد که خود انواعی دارد و ما در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

اشتباه حکمی

جهل به حکم در دو شکل مورد بررسی قرار می‌گیرد در مواردی ممکن است شخصی که مرتکب جرم شده ادعا کند که نسبت به نوع مجازات جاهل بوده است در این صورت مسئولیت کیفری از شخص رفع نمی‌شود؛ اما در مواردی این امکان وجود دارد که شخص مجرم ادعا کند که نسبت به جرم بودن فعلی که مرتکب آن شده است جاهل بوده است در صورت تحقق چنین موقعیتی باید میان جرائم حدود و غیر از آن تفاوت قائل شد. به این شکل که اگر در جرائم حدود شخص به جرم بودن عمل ارتکابی آگاه نباشد، جهل او از عوامل رافع مسئولیت کیفری در نظر گرفته می‌شود.

ولی در سایر جرائم به غیر از جرائم حدی جهل شخص مسئولیت کیفری را رفع نمی‌کند مگر اینکه کسب علم در این خصوص عادتاً برای او ممکن نباشد و یا این که جهل مجرم در شرع به عنوان یک عذر قابل پذیرش باشد.

 اشتباه موضوعی

توجه کنید که اشتباه موضوعی در خصوص نفس عمل مجرمانه است و به این شکل عمل می‌کند که قصد را در جرائم عمدی از بین می‌برد و زمانی که قصد از بین برود فعل مجرمانه تحقق پیدا نمی‌کند بنابراین اشتباه موضوعی از مواردی است که به موجب آن مسئولیت کیفری رفع می‌شود.

توصیه می کنیم مقاله اشتباه حقوقی را مطالعه نمایید.

4- عوامل رافع مسئولیت | اجبار

موقعیتی را تصور کنید که در آن یک شخص تحت فشار بیرونی یا درونی فعل مجرمانه‌ای را انجام می‌دهد در صورتی که فشارهای بیرونی و درونی وارد شده به شخص عادتاً قابل تحمل نباشد و همچنین خطری که شخص را تهدید می‌کند یک خطر قریب الوقوع باشد به نحوی که راهی جز ارتکاب فعل مجرمانه برای شخص باقی نماند و همچنین در صورتی که فعل مجرمانه حاصل خطای قبلی شخص نباشد در این صورت است که اجبار موجب می‌شود تا مسئولیت کیفری رفع گردد.

اما اجبار و اکراه در همه موارد رافع نیست. برای مثال در قتل ادعای اکراه و اجبار پذیرفته نیست.

توصیه می‌کنیم مقاله دفاع مشروع را نیز در همین راستا مطالعه نمایید.

5- عوامل رافع مسئولیت | مستی

اگر شخصی به قصد ارتکاب جرم از مشروبات الکلی استفاده کند در این صورت نه تنها مسئولیت کیفری از او رفع نمی‌شود بلکه برای مصرف مشروبات الکلی و ارتکاب فعل مجرمانه مجازات می‌گردد. اگر شخص از مشروبات الکی استفاده کرده باشد ولی نه به قصد ارتکاب جرم، در این مورد مستی رافع مسئولیت کیفری است زیرا تحت شرایطی مشروبات الکلی شخص را فاقد اراده و قصد کرده است و همانطور که اشاره شد در صورتی که با فقدان عنصر روانی روبه رو باشیم مجرم دیگر مجازات نمی‌شود. برای آشنایی با تاثیر مستی در مسئولیت کیفری کلیک کنید.

6- عوامل رافع مسئولیت | بیهوشی

اگر شخص در حالت خواب و بیهوشی مرتکب فعل مجرمانه شود باید این مورد را بررسی کرد که آیا شخص عالم به این موضوع بوده است که امکان دارد در این حالت مرتکب جرم شود یا خیر، در صورتی که عالم نباشد خواب و بی هوشی رافع مسئولیت کیفری می‌گردد ولی در صورت آگاه بودن به چنین امری مسئولیت کیفری از او رفع نمی‌شود.

نکات عوامل رافع مسئولیت کیفری چیست ؟

عوامل ذکر شده عواملی هستند که مسئولیت کیفری اشخاص را رفع می‌کنند و این در حالی است که مسئولیت مدنی به قوت خودش باقی می‌ماند و شخص مجرم باید جبران خسارت کند؛ اگر وکیل متهم یا خود متهم مدعی وجود عوامل رافع مسئولیت باشند  بار اثبات این موضوع بر عهده آن‌ها است چراکه قانون اصل را بر مسئولیت افراد می‌گذارد. توجه کنید که این موضوع با توجه به حساسیت و تأثیر بسیاری که بر وضعیت اشخاص دارد مستلزم دریافت مشاوره‌های حقوقی می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه های کیفری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عوامل رافع مسئولیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عوامل رافع مسئولیت پاسخ دهند .

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

منبع: عوامل رافع مسئولیت کیفری چیست ؟

ارث بعد از طلاق چیست

۷ بازديد

ارث بعد از طلاق چه شرایطی دارد؟ با پایان زندگی مشترک بین زن و مرد تمام رشته‌‌‌‌‌های میان آن‌ها از هم گسسته می‌شود. با طلاق گرفتن، زوجین از منظر شرعی و قانونی به هم نامحرم می‌شوند و دیگر الزامی به انجام تکالیف و وظائف زناشویی در برابر طرف مقابل ندارند. اما‌‌‌‌ این امری غیر قابل انکار است که زمانی میان این دو‌‌‌‌‌، پیوندی برقرار بوده و با هم نسبت داشته‌اند. از همین رو سوال پیش می‌آید که وجود رابطه زناشویی در گذشته می‌تواند در حقوق مالی زوجین نسبت به هم در آینده اثر بگذارد؟ یکی از حقوق مالی که زوجین پیش از طلاق دارند حق ارث بردن از یکدیگر است اما بعد از طلاق تکلیف ارث بردن طرفین از یکدیگر چیست؟ در‌‌‌‌ اینجا به بررسی اثر گذاری طلاق بر روی ارث بردن زوجین از یکدیگر می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ارث بردن زوجین

بر اساس ماده 940 قانون مدنی در صورتی که بین زن مرد رابطه زوجیت دائمی برقرار باشد و موانع ارث بردن وجود نداشته باشد می‌توانند از هم ارث ببرند. میزان سهم الارث زوجین هم در قانون به وضوح تعیین شده است.

ارث بردن زوجین بعد از طلاق

اینکه زوجین بعد از طلاق هم می‌توانند از هم ارث ببرند یا نه بستگی به نوع طلاق دارد. در صورتی که طلاق زوجین بائن بوده باشد زوجین در صورت فوت طرف مقابل از هم هیچ ارثی نمی‌برند. اما در صورتی که طلاق رجعی بوده باشد امکان ارث بردن وجود دارد.

اما ارث بردن در طلاق رجعی نیز دارای شرایطی است که باید رعایت شود. بر اساس ماده 943 قانون مدنی هنگامی که شوهر از زن خود با طلاق رجعی جدا شود هر یک از طرفین اگر در مدت زمان عده بمیرند دیگری از او ارث می‌برد. در صورتی که مدت زمان عده پایان بیاید در صورت فوت یک طرف‌‌‌‌‌، به همسر او هیچ ارثی تعلق نمی‌گیرد. پس در طلاق رجعی آنچه اهمیت دارد زمان مرگ است. به طور مثال زن و مردی طلاق رجعی گرفته‌اند. مرد قبل از پایان زمان عده زن فوت می‌کند. در ‌‌‌‌اینجا زن ارث می‌برد. اما اگر عده تمام شود و بعد مرد فوت کند زن هیچ ارثی نمی‌برد.

ارث بردن زن از شوهر بعد از طلاق

آنچه گفته شد برای هر دو زوجین قابل اجرا است اما حالتی وجود دارد که فقط سبب ارث بردن زن از شوهر می‌شود. بر اساس ماده 944 قانون مدنی اگر شوهر در حالت مرض زن خود را طلاق بدهد و ظرف یکسال بمیرد زن از مرد ارث می‌برد حتی اگر طلاق بائن باشد. در اینجا نیازی نیست که حتما طلاق رجعی باشد بلکه یک استثنا برای طلاق بائن مطرح شده است.

با توجه به صراحت ماده این استثنا فقط برای ارث بردن زن از شوهر خود است و حالت برعکس آن وجود ندارد.

شرایط ارث بردن در طلاق در حال مرض

برای اینکه زن از شوهر خود که او را در حالت مرض طلاق داده است ارث ببرد باید شرایطی رعایت گردد. از جمله شرایط زیر:

1/ شوهر زن را در حالت مرض و بیماری طلاق داده باشد.

2/ بیماری که در مدت آن طلاق رخ داده است باید متصل به مرگ باشد. یعنی اگر مرد مریض باشد ولی شفا پیدا کند ارث زن منتفی می‌شود. حتی اگر بعدا دوباره به آن بیماری مبتلا شود باز هم زن ارثی نمی‌برد. بلکه بیماری باید متصل به مرگ باشد و بین آن بهبود و شفایی نباشد.

3/ مرگ به علت آن بیماری باشد. اگر شوهر به دلیل دیگری فوت کند زن ارث نمی‌برد. به طور مثال مرد مبتلا به بیماری است ولی در اثر تصادف می‌میرد یا هر دلیل دیگری سبب مرگ شوهر می‌شود در‌‌‌‌ اینجا زن هیچ ارثی نمی‌برد.

4/ در ظرف یکسال بمیرد. اگر یکسال از طلاق بگذرد و در‌‌‌‌ این مدت شوهر به خاطر بیماری فوت نکند زن ارث نمی‌برد بلکه باید در مدت یکسال بعد از طلاق بمیرد. اگر مرد پس از پایان یکسال فوت کند هیچ ارثی به زن نمی‌رسد.

5/ زن نباید شوهر کرده باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

شما می‌توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود و دریافت مشاوره حقوقی در مورد ارث بردن زوجین بعد از طلاق با گروه مشاوران وکیل دات کام در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارث بردن زوجین بعد از طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارث بردن زوجین بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا زن و شوهر بعد از طلاق از هم ارث می‌برند ؟

در صورتی که طلاق رجعی باشد با رعایت شرایط قانونی از هم ارث می‌برند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا زن می‌تواند از شوهر خود بعد از طلاق ارث ببرد ؟

بله در طلاق رجعی و بائن زن می‌تواند از شوهر فوت شده خود ارث ببرد البته با رعایت شرایط قانونی که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

منبع: ارث بعد از طلاق