آرشیو آذر ماه 1403

انواع مشاوره حقوقی

شکایت از خانواده چگونه انجام می‌شود ؟

۰ بازديد

شکایت از خانواده چگونه انجام می شود؟ اختلاف در میان اعضای خانواده امری غیرعادی نیست. معمولاً میان فرزندان و والدین به دلایلی نظیر تفاوت نسل اختلافات فکری زیادی وجود دارد. اما گاهی ممکن است در بعضی از خانواده‌ها اختلافات بسیار بالا بگیرد. حتی گاهی اختلافات در خانواده ممکن است موجب زدوخورد و یا قتل شود. معمولاً توصیه می‌شود اختلافات خانوادگی را از راهی غیر از روش قضایی حل کنید. اما در شرایط خاص که اختلافات شدید است راهی جز مراجعه به روش‌های قانونی و قضایی وجود ندارد. در ادامه این مطلب به موضوع شکایت از خانواده می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شکایت از خانواده چگونه انجام می‌شود ؟

بروز و وجود اختلافات خانوادگی امری طبیعی است. اما گاهی اختلافات خانوادگی آن‌قدر زیاد می‌شود که ممکن است به درگیری و بروز یک جرم مثل ضرب‌وجرح یا قتل رخ دهد. گاهی اعضای خانواده با یکدیگر درگیری‌های در حوزه مالی مثل نفقه پیدا می‌کنند. در شرایط معمولی، طبیعی است که اختلافات میان خانواده و با بحث و گفتگو حل شود. اما سؤال این است در شرایطی که اختلافات شدید بود چه باید کرد؟

هرگاه شخصی مرتکب یک جرم شود از نظر قانونی باید مجازات گردد. بنابراین تفاوتی ندارد که شاکی و متهم از اعضای یک خانواده باشند یا خیر. همانند افراد یک جامعه که امکان پیگیری قضایی در خصوص حق‌وحقوق خود را دارند. اعضای یک خانواده نیز می‌توانند با مراجعه به مراجع قضایی حقوق قانونی خود را از دیگر عضو خانواده خود درخواست نمایند. گاهی ممکن است والدین نسبت به فرزند خود شکایت داشته باشند و گاهی ممکن است فرزندان نسبت به والدین خود شکایت داشته باشند.

شکایت والدین از فرزند

گفتیم که در صورت ارتکاب به جرم تفاوتی نمی‌کند که مجرم از اعضای خانواده شما مثلاً فرزندتان باشد. شما می‌توانید از فرزند خود نیز به علت انجام یک عمل مجرمانه علیه شما شکایت کنید. از جمله اعمال و رفتارهای مجرمانه فرزندان نسبت به والدین خود با توجه به تعدد آن می‌توانیم به جرائم فحاشی، ضرب‌وجرح، تهمت و تهدید، سرقت از والدین، گرفتن نوشته و امضا اجباری از والدین  اشاره کرد. البته سایر جرائمی که در مقابل اشخاص دیگر انجام می‌گیرد در برابر والدین نیز قابل ارتکاب است.

بنابراین پدر و مادر می‌توانند در صورتی که فرزندشان مرتکب عمل مجرمانه‌ای علیه آن‌ها شد. از فرزند خود در مراجع قضایی شکایت کنند. در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

ضرب‌وجرح والدین توسط فرزند در پرونده شکایت از خانواده

اگر فرزندی مرتکب ضرب‌وجرح والدین خود شود. پدر و مادر می‌توانند از فرزند خود شکایت نمایند. در صورتی که ضرب‌وجرح عمدی باشد فرزند محکوم به قصاص عضو می‌شود. و در صورتی که عمدی نباشد یا امکان انجام قصاص وجود نداشته باشد، محکوم به پرداخت دیه خواهد شد. بر اساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی مرتکب ضرب‌وجرح در شرایطی ممکن است به دو تا پنج سال حبس نیز محکوم شود. و در صورت درخواست پدر یا مادر آسیب‌دیده باید دیه را نیز پرداخت نماید.

توهین و فحاشی به والدین توسط فرزند

فحاشی و توهین نیز یکی دیگر از جرائم تعریف‌شده در قانون مجازات اسلامی است. و اگر فرزند به پدر یا مادر خود توهین و فحاشی نماید. بر اساس ماده 608 قانون مجازات اگر توهین مصداق قذف یعنی تهمت به لواط یا زنا نباشد. فرزند به مجازات شلاق تا 74 ضربه و همچنین جریمه نقدی 50هزار تا 1 میلیون ریال محکوم می‌گردد. و اگر توهین و فحاشی شامل قذف هم شود. آنگاه مرتکب به 80 ضربه شلاق محکوم می‌شود.

دریافت اجباری نوشته یا امضا از والدین

گاهی فرزند با اهداف مختلف مثلاً اهداف مالی ممکن است پدر یا مادر خود را مجبور به امضای سند یا نوشته‌ای نمایند. در این موارد قانون مجازات در ماده 668 بیان می‌دارد اگر فرزند، والدینش را یا هر شخصی، دیگران را با زور و اکراه، مجبور به تنظیم نوشته یا سند و امضای آن نمایند. آنگاه فرد مرتکب به 3 ماه تا 2 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌گردد.

تهدید پدر و مادر توسط فرزند در پرونده شکایت از خانواده

دیگر عمل مجرمانه‌ تهدید است که فرزند ممکن است نسب به والدین خود مرتکب شود. مثلاً ممکن است فرزند والدین خود را تهدید کند تا به او پول یا مال دهند. در غیر این صورت به آن‌ها آسیب وارد می‌نماید. بر اساس قانون مجازات جرم تهدید حبس از 2 ماه تا 2 سال یا تا 74 ضربه شلاق است.

برای اطلاع از مجازات خشونت خانگی کلیک کنید.

شکایت فرزندان از والدین

گاهی نیز ممکن است والدین برخلاف معمول در انجام وظایف خود کوتاهی کنند و نسبت به فرزندان خود ظلم کنند. همان‌طور که گفتیم از نظر قانونی اعضای خانواده نیز همانند افراد جامعه حق شکایت و پیگیری حق ازدست‌رفته خود توسط عضو دیگری از خانواده را دارند. پس فرزندان نیز این حق را دارند که از پدر یا مادر خود در صورت ارتکاب جرم شکایت نمایند.

غالب شکایات فرزندان علیه والدین علیه پدر انجام می‌گیرد. شاید به علت مسئولیت‌های مادی و قانونی است که پدران نسبت به فرزندان خود بعد از تولد فرزند دارند. مثل پرداخت نفقه که از وظایف پدر است. اگر فرزندی بخواهد علیه والدین خود برای نفقه شکایت کند باید به دادگاه خانواده مراجع نماید. و اگر فرزند بخواهد به علت ضرب‌وجرح یا جرم دیگری علیه والدین خود شکایت نماید باید به دادسراها مراجعه نماید.

برای انجام امور شکایت از پدر کلیک کنید.

عدم پرداخت نفقه توسط والدین به فرزند

یکی از وظایف پدر و در صورت نبود پدر، وظیفه مادر، پرداخت نفقه و تأمین زندگی فرزندان تا سن 18 سالگی و بعد آن تا زمانی که به استقلال مالی برسند؛ است. البته پرداخت نفقه فرزندان دختر تا زمانی که ازدواج نمایند بر عهده پدر است. در صورتی که والدین از تأمین زندگی فرزندشان امتناع ورزند و نفقه او را نپردازند. فرزند می‌تواند علیه والدین خود در  دادگاه خانواده تنظیم شکایت نماید. دادگاه نیز با بررسی میزان نفقه را تعیین و والدین را مکلف می‌کند از این پس نفقه را بپردازند.

ضرب‌وجرح فرزند توسط والدین

در ایران و بر اساس نظام حقوقی ایران پدر و مادر تا حدی حق تنبیه بدنی فرزند را دارند. بر اساس بند ت ماده 158 قانون مجازات تنبه بدنی فرزند برای تربیت او از سوی والدین البته در حد متعارف جرم به حساب نمی‌آید. اما اگر تنبیه بدنی از میزان متعارف آن خارج گردد و موجب ورود صدمات زیاد به فرزند گردد. و آثار صدمات به فرزند بر روی بدن او نمایان شود. آنگاه فرزند می‌تواند از والدین خود شکایت کند.

در یک قاعده کلی اگر والدین فرزندان خود را بزنند یا به آن‌ها فحاشی کنند. چون این اعمال به طور ذاتی جرم محسوب می‌شود فرزند می‌تواند از والدین خود در مراجع قضای شکایت کند. با این اوصاف هر عملی که ذاتاً جرم است و والدین نسب به فرزند خود مرتکب شوند. فرزند می‌تواند از آن‌ها شکایت نماید. به عبارتی تفاوتی ندارد که غریبه علیه شما مرتکب جرم شود یا پدر و مادر نسبت به شما جرمی انجام دهند. در هر صورت شما امکان پیگیری قضایی دارید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خانواده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خانواده پاسخ دهند.

 

 

سؤالات متداول

شکایت از خانواده چگونه انجام می‌شود ؟

هرگاه شخصی مرتکب یک جرم شود از نظر قانونی باید مجازات گردد. بنابراین تفاوتی ندارد که شاکی و متهم از اعضای یک خانواده باشند یا خیر. اعضای خانواده نیز همانند افراد جامعه حق پیگیری نسبت به حقوق ازدست‌رفته خود را دارند.

آیا والدین از فرزند و فرزند علیه والدین امکان شکایت دارند ؟

بله، تفاوتی ندارد که غریبه علیه شما مرتکب جرم شود یا پدر و مادر نسبت به شما جرمی انجام دهند و یا فرزندتان علیه شما مرتکب جرم شود. در هر صورت شما امکان پیگیری قضایی دارید.

 

منبع: شکایت از خانواده و والدین چطور انجام می شود؟

آیا حمل مو‌اد مخدر جرم تلقی ‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

۰ بازديد

جرم حمل مواد مخدر چیست ؟ مواد مخدر به مواد اعتیادآوری گفته می شود که به جسم انسان نیز لطمه وارد ‌‌می‌کنند. تولید، فروش و… مواد مخدر توسط قانون منع شده است و این به دلیل زیان‌‌‌های جبران ناپذیر مواد مخدر بر روی مصرف کنندگان ‌‌می‌باشد. طبق قانون کشور ما‌ حمل مواد مخدر نیز جرم بزرگی به حساب ‌‌می‌آید و مجازات مخصوص به خود را دارد.‌‌ در ادامه قصد داریم در این مورد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا حمل مو‌اد مخدر جرم تلقی ‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

همانطور که گفته شد حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر نیز مانند فروش، تولید و… آن جرم تلقی ‌‌می‌شود. ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر به جسم انسان ضرر ‌‌می‌رسانند و همین دلیل باعث شده است که خرید و فروش آن‌ها منع گردد. معمولا کسی که ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر را حمل می‌کند قصد خرید و فروش آن را دارد. از این رو قانونگذار حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر را جرم تلقی نموده و برای آن مجازاتی را نیز در نظر گرفته است. مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر با توجه میزان ‌‌‌‌‌موا‌دی که از مجرم ضبط ‌‌می‌شود تعیین خواهد شد و هرچقدر که میزان آن بیشتر باشد مجازات مجرم نیز سنگین‌‌‌‌‌تر خواهد بود.

جرم خرید و فروش داروهای غیر مجاز چیست؟

مجازات حمل مواد مخدر از یک تا پنجاه گرم و از پنجاه گرم تا پانصد گرم

همانطور که گفته شد مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر بر حسب میزان ‌‌‌‌‌موا‌د ضبط شده از مجرم تعیین ‌‌می‌شود. مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر به اندازه یک تا ۵۰ گرم تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق خواهد بود. مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر به اندازه ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم نیز از پنج میلیون تا پانزده میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود.

آیا جرم یا جریمه مصرف مواد مخدر هم داریم؟

مجازات حمل مواد مخدر از پانصد گرم تا پنج‌‌ کیلو گرم و از پنج کیلو گرم تا بیست کیلو گرم

  • از 500 گرم تا 5 کیلو گرم 15000000 تا 60000000 ریال جریمه نقدی و 40 تا 74 ضربه شلاق و همچنین 2 تا 5 سال حبس.
  • از 5 کیلوگرم تا 20 کیلوگرم نیز 60000000 تا 200000000 ریال جریمه نقدی،۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و 5 تا 10 سال حبس.

نکته: در صورت‌ تکرار حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر بیش از پنج ‌کیلو گرم علاوه بر مجازات‌‌‌های گفته شده فرد به جای جریمه نقدی ‌‌می‌بایست تمام اموال ناشی از جرم را تسلیم‌ دولت نماید. در برخی موارد نیز فرد تا سه بار جرم خود را تکرار ‌‌می‌کند که در این صورت مجازات او ضبط اموال ناشی از جرم و اعدام خواهد بود.

مجازات حمل مواد مخدر از بیست کیلو گرم تا صد کیلوگرم و بیش از صد کیلو گرم

مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر‌‌ بیش از بیست کیلو‌گرم کمی سنگین‌‌‌‌‌تر خواهد بود. مجازات حمل بیست تا صد کیلو ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر شامل 60000000 تا 200000000 ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و 5 تا 10 سال حبس خواهد بود که ‌با مجازات‌ حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر از 5 کیلو تا 20 کیلو‌‌ گرم‌ برابر است اما بابت هر یک کیلو اضافه مجرم ‌‌می‌بایست تا‌ 2000000 ریال جزای نقدی بپردازد. همچنین اگر مجرم جرم‌ را تکرار کند مجازات‌‌ او اعدام و ضبط اموال ناشی از جرم ‌خواهد بود. مجازات افرادی که بیش از صد کیلو ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر را حمل کنند مانند مجازات حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر از بیست تا صد کیلو خواهد بود که تنها تفاوت آن این است که مجرم به حبس ابد نیز محکوم ‌‌می‌شود و علاوه‌‌ بر این اگر جرم را‌ تکرار کند به اعدام و مصادره اموال ناشی از جرم محکوم ‌‌می‌شود.

نکته: اگر نوجوانان با سن کمتر از ۲۸ سال مرتکب جرم حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر باشند مجازات نسبتا سبک‌‌‌‌‌تری خواهند داشت اما چون عمل آن‌‌‌ها جرم‌ بوده ‌‌نمی‌توانند از مجازات آن به طور کلی معاف شوند. لازم به ذکر است که قاضی برای تعیین مجازات ‌‌می‌بایست حتما از پزشکی قانونی تاییدیه رسیدن مجرم به بلوغ عقلانی را دریافت نماید و سپس اقدام به صدور حکم در این زمینه نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حمل مواد مخدر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حمل مواد مخدر پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آیا حمل ‌‌‌‌‌موا‌د مخدر جرم است‌‌‌ ؟

بله این کار جرم بوده و مجازات در پی خواهد داشت که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر فردی بیش از صد کیلو ‌‌‌‌‌موا‌د ‌مخدر را حمل کند مجازات حبس او چقدر خواهد بود‌‌‌ ؟

در این صورت فرد‌‌ به حبس ابد محکوم ‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: جرم حمل مواد مخدر

شرایط عقود و معامله صحیح

۰ بازديد

معامله صحیح چیست ؟ عقود و معاملاتی که در جامعه واقع می‌شوند هر کدام بسته به نوعی که دارند دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشند. اما در همه معاملات شرایط اساسی صحت معامله مشترک بوده و همه آن‌ها باید دارای شرایط ذکر شده در قانون باشند تا صحیح محسوب شوند. در ادامه به بررسی شرایط اساسی صحت معامله و بررسی هر کدام از آن‌ها طبق قانون مدنی می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با فرار از معامله یا دین و مجازاتش کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شرایط عقود و معامله صحیح

برای عقود و معاملات دو دسته شرایط وجود دارد:

۱ – شرایط عمومی که در هر عقد، صرف نظر از نوع آن باید موجود باشد وگرنه عقد معتبر نخواهد بود.
۲ – شرایط اختصاصی که در عقود مختلف متفاوت است.

انواع عقود از حیث تاثیر وجود و عدم شرایط اساسی

۱ – عقد صحیح و نافذ | معامله صحیح

عقد صحیح و نافذ آن عقدی است که علاوه بر شرایط اختصاصی خود دارای تمام شرایط اساسی صحت معاملات می‌باشد. این عقد تمام آثار حقوقی خود را ایجاد می‌کند.

۲ – عقد باطل | معامله صحیح

عقد باطل عقدی است که فاقد بعضی از شرایط اساسی صحت معامله بوده مانند عقدی که مورد معامله مبهم باشد.

۳ – عقد غیر‌نافذ

عقد غیر‌نافذ به عقدی گفته می‌شود که فاقد بعضی از شرایط باشد. مانند عقدی که مکره واقع می‌سازد که به علت نبود رضایت، غیر‌نافذ است.
عقد غیر‌نافذ باطل نیست ولی موثر و معتبر هم نمی‌باشد و در حالت عدم نفوذ هیچ گونه اثر حقوقی هم ندارد. دلیل این که می‌گوییم عقد غیر‌نافذ باطل نیست این است که این عقد می‌تواند با رضایت بعدی کسی که رضایت او شرط صحت عقد است کامل شده و آثار حقوقی خود را ایجاد کند.

شرایط اساسی صحت معامله

طبق ماده ۱۹۰ قانون مدنی برای صحت هر معامله شرایط ذیل باید وجود داشته باشد:

۱- قصد و رضای طرفین.

۲ – طرفین معامله باید اهلیت داشته باشند.

۳ – موضوع معامله معین باشد.

۴ – انگیزه و جهت معامله مشروع و قانونی باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله مشخصات مورد معامله را مطالعه فرمایید.

الف) قصد طرفین و رضا

قصد و رضا از یکدیگر قابل تفکیک هستند. زیرا آثار آن دو و فقدان آن‌ها با هم متفاوت است.
منظور از رضا تمایلی است که پس از سنجش سود و زیان ناشی از بستن قرارداد در فرد ایجاد می‌شود. اگر اکراهی صورت گیرد و رضای فرد مخدوش گردد عقد غیر‌نافذ است. پس این مرحله قبل از تصمیم‌گیری است.
اما قصد به معنای همان تصمیمی است که شخص پس از رضایت به انجام معامله می‌گیرد که به انعقاد قرارداد منجر می‌شود. در واقع قصد راجع به مرحله اجرای تصمیم است. بنابراین رضا قبل از قصد می‌باشد.
در صورت فقدان قصد، عقد باطل است و هرگز قابل اصلاح و تنفیذ نمی‌باشد اما عقدی که فاقد رضا باشد غیر نافذ بوده که با تنفیذ بعدی کاملاً معتبر خواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله معامله فضولی را مطالعه فرمایید.

ب) اهلیت طرفین

اهلیت در لغت به معنای شایستگی بوده و در اصطلاح حقوقی به معنای شایستگی شخص برای این که فرد بتواند صاحب اموال شود و یا در اموال خود تصرف کند. اهلیت به دو دسته تقسیم می‌شود: اهلیت تمتع و اهلیت استیفاء.

اهلیت تمتع

اهلیت تمتع به معنای شایستگی شخص برای دارا بودن حق است که هر انسان زنده از این نوع اهلیت تمتع برخوردار خواهد بود.
طبق ماده ۹۵۶ قانون مدنی اهلیت برای دارا بودن حقوق با زنده متولد شدن انسان شروع و با مرگ او تمام می‌شود.

اهلیت استیفاء

اهلیت استیفا به معنای شایستگی فرد برای اجرای حقوق مدنی است.
در ماده ۹۵۸ قانون مدنی گفته شده هر انسان بهره‌مند از حقوق مدنی خواهد بود اما اجرای آن منوط است به داشتن اهلیت استیفاء.

ج) موضوع معین مورد معامله

مورد معامله عبارت است از مال یا عملی که هر یک از طرفین، تعهد تسلیم یا ایفای آن را می‌کنند. این مال باید معین باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله اشتباه در موضوع معامله را مطالعه نمایید.

د) مشروع بودن جهت معامله

به جهت معامله هدف معامله نیز گفته می‌شود. انگیزه عبارت است از هدفی که معامله کننده از تشکیل عقد در سر می‌پروراند برای مثال شخصی خانه خود را می‌فروشد تا خانه بزرگتری بخرد.
پس یکی از شرایط صحت معامله این است که جهت معامله مشروع باشد. طبق ماده ۲۱۷ قانون مدنی در معامله لازم نیست که جهت آن تصریح شود ولی اگر تصریح شده باشد باید مشروع باشد و الا معامله باطل است.

شرایط مورد معامله

۱ – مالیت داشتن

یکی از شرایط مورد معامله این است که مورد معامله مالیت داشته باشد یعنی دارای ارزش اقتصادی باشد. طبق ماده ۲۱۵ قانون مدنی معامله نسبت به چیزی که مالیت ندارد باطل است.

۲ – منفعت عقلایی داشتن | معامله صحیح

شرط دیگری که مورد معامله باید داشته باشد دارای منفعت عقلایی بودن است. یعنی مورد معامله باید منفعتی داشته باشد که عقلای جامعه استفاده از آن را تجویز می‌‌کنند.
البته اینکه تشخیص دهیم یک مورد معامله منفعت عقلایی دارد یا خیر، تابع معیار‌ها و ضوابط زمان و مکان می‌باشد.

۳ – منفعت مشروع داشتن | معامله صحیح

گاهی اوقات ممکن است قانون استفاده از اشیایی را که دارای منافع عقلایی بوده به علت و جهتی فقط برای طبقه خاصی مجاز دانسته و برای دیگران ممنوع تلقی کرده است. برای مثال افراد نظامی می‌توانند از مواد منفجره استفاده کنند ولی این استفاده برای افراد عادی ممنوع است.

۴ – مقدور بودن تسلیم | معامله صحیح

مقدور بودن تسلیم مورد معامله به معنای این است که کسی وقتی شیء را مورد معامله قرار می‌دهد باید بتواند آن را به طرف دیگر تسلیم کرده وگرنه معامله باطل خواهد بود. برای مثال کسی نمی‌تواند پرنده‌ای را که پریده است به دیگری بفروشد.

توصیه می‌کنیم مقاله بطلان معامله را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معامله صحیح، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط معامله صحیح پاسخ دهند .

 

منبع: معامله صحیح چه شرایطی دارد؟

زنای غیر محصنه چیست‌ ؟

۱ بازديد

منظور از زنای غیر محصنه چیست؟ همه زنان و مردان در اجتماع به طور ناخودآگاه با یکدیگر ارتباط برقرار ‌‌‌‌‌‌می‌نمایند اما این ارتباط ‌‌‌‌‌‌می‌بایست در حدی باشد که آن‌‌‌‌‌‌‌ها را به گناه نیندازد. برای مثال زنی که با راننده خودرویی خود صحبت‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌می‌کند ‌‌‌‌‌‌می‌بایست برخی حدود را رعایت کند تا به گناه نیفتد و رابطه آن‌‌‌‌‌‌‌ها نامتعارف به حساب نیاید. زنا یک رابطه غیر متعارف است که افراد را به گناه ‌‌‌‌‌‌می‌اندازد. در ادامه قصد داریم در مورد زنای غیر محصنه توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

زنا به چه عملی گفته ‌‌‌‌‌‌می‌شود‌ ؟

هرگاه زن و مردی که میان آن‌‌‌‌‌‌‌ها پیوند ازدواجی نیست با یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند مرتکب زنا شده‌اند. زنا از دیدگاه دینی گناه محسوب ‌‌‌‌‌‌می‌شود و قانونگذار نیز آن را جرم به حساب آورده است. زنا انواع مختلفی دارد و چنانچه فردی مرتکب زنا شود طبق قانون مجازات خواهد شد.

زنای غیر محصنه چیست‌ ؟

‌زنای غیر محصنه یکی از انواع زنا ‌‌‌‌‌‌می‌باشد که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات مشخصی تعیین گردیده است. هرگاه زن و مردی که دارای همسر نبوده و‌‌‌‌‌‌ مجرد باشند اقدام به برقراری رابطه جنسی با یکدیگر نمایند مرتکب ‌زنای غیر محصنه شده‌اند. در زیر سه مورد مختلف را شرح داده‌‌‌‌‌‌‌‌ایم تا مفهوم ‌زنای غیر محصنه را بهتر درک نمایید:

  • هرگاه زن و مردی که همسر ندارند زنا کنند ‌زنای آن‌ها جزو ‌زنای غیر محصنه خواهد بود.
  • چنانچه زن و مردی مرتکب زنا شوند و زن متاهل باشد و مرد مجرد، ‌زنای مرد مجرد غیر محصنه خواهد بود و ‌زنای زن که متاهل است محصنه به حساب ‌‌‌‌‌‌می‌آید.
  • اگر زن و مرد مرتکب زنا شوند و متاهل بوده باشند ‌زنای آن‌‌‌‌‌‌‌ها غیر محصنه نیست و محصنه به حساب ‌‌‌‌‌‌می‌آید.

برای آشنایی با حکم انواع زنا کلیک کنید.

مجازات زنای غیر محصنه

در قانون کشور ما برای ‌زنای محصنه مجازاتی تعریف شده است که به شرح زیر ‌‌‌‌‌‌می‌باشد:

چنانچه فردی مرتکب ‌زنای غیر محصنه شده باشد و تمام شرایط مجازات او نیز وجود داشته باشد دادگاه او را به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم ‌‌‌‌‌‌می‌کند و این مجازات از انواع مجازات‌‌‌‌‌‌‌های حدی به حساب ‌‌‌‌‌‌می‌آید.

پیشنهاد می شود که مقاله حکم تجاوز به زن شوهردار را بخوانید.

شرایط اعمال مجازات زنای غیر محصنه چیست‌ ؟

همانطور که ‌گفتیم مجازات ‌زنای غیر محصنه از نوع حدی بوده و برای اعمال چنین مجازاتی ‌‌‌‌‌‌می‌بایست برخی شرایط موجود باشند. شرایط اعمال مجازات ‌زنای غیرمحصنه به شرح زیر است:

  • فرد زنا کننده ‌‌‌‌‌‌می‌بایست بالغ باشد.
  • فرد باید از اینکه عمل او حرام و غیرقانونی است مطلع باشد.
  • مجرم باید با اراده خود این عمل را مرتکب شده باشد.
  • خود مجرم باید چهار بار اقرار کند یا چهار شاهد مرد که خود در صحنه جرم بوده‌اند و جرم را با ادراک خود دریافته‌اند علیه مجرم شهادت دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ز‌نای غیر محصنه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ز‌نای غیر محصنه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

زنای غیر محصنه به چه عملی گفته ‌‌‌‌‌‌می‌شود‌ ؟

هرگاه زن یا مرد مجردی با جنس مخالف خود که با او پیوند ازدواج ندارد رابطه جنسی برقرار کند مرتکب ‌زنای غیرمحصنه شده است.

مجازات ‌زنای غیر محصنه چیست‌ ؟

مجازات ‌زنای غیر محصنه‌‌‌‌‌‌ ۱۰۰ ضربه شلاق ‌‌‌‌‌‌می‌باشد.

 

منبع: زنای غیر محصنه چیست

افزایش سرمایه شرکت چیست ؟

۱ بازديد

افزایش سرمایه شرکت‌ها چگونه است؟ هنگامی‌که یک شرکت شروع به کار می‌کند مطابق قانون سرمایه اولیه خود را به ثبت می‌رساند. آیا می‌شود سرمایه اولیه شرکت را افزایش داد؟ روش افزایش سرمایه اولیه شرکت چیست؟ افزایش سرمایه شرکت طی چه مراحلی انجام می‌پذیرد؟ در ادامه این مطلب قصد داریم به مسئله افزایش سرمایه شرکت روش انجام آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

افزایش سرمایه شرکت چیست ؟

یک شرکت در بدو تاسس؛ مطابق قانون مقدار معینی از سرمایه شرکت را به‌عنوان سرمایه اولیه ثبت می‌کنند. سرمایه یک شرکت همان دارایی‌های شرکت است. یعنی می‌توانیم با تفریق تمام بدهی‌ها، به سرمایه شرکت‌ها پی ببریم. میزان سرمایه شرکت، درواقع توانمندی یک شرکت را بیان می‌کند. به همین دلیل با گذر زمان ممکن است که شرکت‌ها به دنبال توسعه فعالیت و توان رقابتی خود به فکر افزایش سرمایه اولیه خود باشند.

در چنین موقعیت‌هایی شرکت‌ها اقدام به انتشار سهام جدید می‌کنند یا مبالغ سهام را بالاتر می‌برند. تا بدین ترتیب برای پروژه‌های آینده خود منبع کافی جهت تأمین مالی فراهم کنند. در اصطلاح به این فرایند برای تأمین مالی پروژه‌ها، افزایش سرمایه شرکت می‌گویند. خوب است بدانید که سرمایه شرکت‌ها به میزان دلخواه قابل افزایش است و در قانون حداکثری برای آن تعریف نشد. اما برای سرمایه شرکت‌های سهامی خاص معمولاً یک حداقل تعریف می‌شود.

یعنی بدون حداقل سرمایه امکان تأسیس این شرکت‌های سهامی وجود ندارد.
بنابراین در توضیح مختصر می‌توانیم بگوییم که افزایش‌سرمایه شرکت یعنی افزایش تعداد سهام منتشرشده توسط شرکت‌های سهامی که باید بر اساس شرایط قانونی انجام شود. البته دلایل زیادی برای تصمیم شرکت‌ها مبنی بر افزایش سرمایه اولیه وجود دارد. دلایلی مثل اصلاح و بهبود ساختار مالی یا مشارکت بیشتر سهامداران در خرید سهام یا تبدیل سهامداران به شرکای شرکت.

برای آشنایی با نحوه ارائه گواهی بانکی برای شرکت سهامی خاص کلیک کنید.

شرایط افزایش سرمایه شرکت

برای افزایش سرمایه ابتدا باید مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت آن را تصویب کند. تا زمانی که سرمایه قبلی شرکت به‌طور کامل تعدیه نشود افزایش سرمایه به‌هیچ‌عنوان مجاز نیست. مجمع عمومی فوق‌العاده به هیئت‌مدیره شرکت اجازه می‌دهد. که در زمان معینی و کمتر از ۵ سال، سرمایه شرکت را تا مبلغ معینی و با استفاده از روش‌های قانونی افزایش دهند. تصمیم‌گیری و صدور اجازه برای افزایش سرمایه شرکت تنها در اختیار مجمع عمومی فوق‌العاده است. و نمی‌توان در اساسنامه شرکت این اختیار را برای هیئت‌مدیره قائل شد.

این مجمع با حضور دارندگان حداقل بیش از ۵۰ درصد سهام دارای حق رأی برگزار می‌گردد. و تصمیمات این مجمع نیز برای تصویب حداقل دوسوم از سهامداران حاضر نیازمند است. البته مجمع عمومی فوق‌العاده می‌تواند به پیشنهاد هیئت‌مدیره و با گزارش بازرس یا بازرسان در مورد افزایش سرمایه شرکت تصمیم‌گیری نماید.

پیشنهاد هیئت‌مدیره باید دارای توجیه لازم برای افزایش سرمایه و همچنین یک گزارش در خصوص امور مالی شرکت باشد.
اما هیئت‌مدیره بعدازآنکه طبق تصمیم و اجازه مجمع افزایش سرمایه را عملی نمود. وظیفه دارد تا حداکثر یک ماه مراتب افزایش سرمایه را با اصلاح اساسنامه و درج سرمایه جدید به مرجع ثبت شرکت‌ها اطلاع دهد. تا افزایش سرمایه به اطلاع عموم آگهی گردد.

همچنین هزینه‌هایی که طی افزایش سرمایه ایجاد می‌شود باید حداکثر تا ۵ سال مستهلک گردد. اگر سهام جدیدی که درنتیجه افزایش سرمایه صادر می‌گردد. باقیمت بیشتر از مبلغ اسمی فروش رود. هزینه‌های افزایش سرمایه از محل این اضافه ارزش مستهلک می‌شود.

مراحل افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت سهامی باید مطابق با قوانین و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار انجام شود. بر اساس این قوانین مراحل افزایش سرمایه به دو بخش کلی تقسیم می‌شود. بخش اول تعیین معافیت یا شمول ثبت هست. که طی آن شرکت‌های سهامی قبل از اقدام به انجام افزایش سرمایه باید وضعیت خود را نسبت به معافیت یا عدم معافیت ثبت سهام جدید برای افزایش سرمایه در سازمان بورس مشخص نماید.

و بخش دوم نیز که به مراحل مختلف تقسیم می‌شود صدور مجوز افزایش سرمایه است. در این بخش شرکت‌هایی که در سازمان بورس ثبت شدند. یا مشمول ثبت در سازمان هستند جهت افزایش سرمایه باید ۹ مرحله را طی کنند.

9 مرحله افزایش سرمایه

اول؛ گزارش توجیهی هیئت‌مدیره را برای افزایش سرمایه همچنین گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت را در سامانه کدال به نشانی codal.ir منتشر نمایند.
دوم؛ مدارک و مستندات برای افزایش سرمایه را به بازار بورس و اوراق بهادار ارسال کنند.
سوم؛ مدارک مستنداتی که به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شد بررسی می‌گردد. و نتیجه این بررسی به متقاضی اعلام می‌شود. در صورت عدم موافقت فرایند پایان می‌یابد. اما در صورت موافقت باید مراحل بعدی طی گردد.
چهارم؛ پس از اعلام موافقت باید مجمع عمومی فوق‌العاده یا جلسه هیئت‌مدیره برگزار شود. لازم به ذکر است اگر یک شرکت برای افزایش سرمایه قصد بهره‌برداری از محل سود انباشته یا مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها دارد. لزومی به انجام مراحل پنجم تا هفتم نیست. و باقی فرایند باید از مرحله هشتم انجام شود.

اما شرکت‌هایی که افزایش سرمایه خود را از محل آورده نقدی سهامداران و مطالبات انجام می‌دهند. باید مراحل پنجم تا هفتم را طی کنند.
پنجم؛ در مرحله پنجم مدارک ازجمله طرح آگهی پذیره‌نویسی سهام در دست انتشار به سازمان ارسال می‌شود. تا تائید آگهی پذیره‌نویسی سهام توسط سازمان بورس اوراق بهادار صورت پذیرد.
ششم؛ آگهی پذیره‌نویسی سهام توسط شرکت منتشر می‌گردد و دوره پذیره‌نویسی شروع می‌شود.
هفتم؛ اگر سهامداران به‌طور کامل در پذیره‌نویسی شرکت نکنند شرکت ملزم است که مجوزهای عرضه عمومی حق تقدم‌های استفاده‌نشده را از سازمان دریافت کند.  آنگاه عرضه عمومی حق تقدم‌های استفاده‌نشده را به انجام رساند.
هشتم؛ در این مرحله شرکت باید مدارک و مستندات خود. را برای تکمیل فرایند افزایش سرمایه شرکت به سازمان بورس ارائه نماید.
نهم؛ در پایان بعد از دریافت تائید تکمیل فرایند افزایش سرمایه و مجوز افزایش سرمایه از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار. شرکت باید به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کند و ثبت افزایش سرمایه خود را انجام دهد.

ثبت افزایش سرمایه شرکت

گفتیم که شرکت‌ها در ابتدای تأسیس خود مقداری از سرمایه را به‌عنوان سرمایه اولیه به‌طور رسمی و قانونی ثبت می‌کنند. هنگامی‌که افزایش سرمایه در یک شرکت رخ دهد شرکت موظف است تغییراتی که در مقدار سهام و سرمایه‌اش ایجاد شد را ثبت نماید. مقصود از ثبت افزایش سرمایه این است که میزان اسمی مبلغ سرمایه شرکت نسبت به زمان تأسیس را در اساسنامه بالا ببرد. سپس هرگونه تغییری که در اساسنامه ایجاد شد را در سامانه اداره ثبت وارد کند‌. تا بدین طریق توسط آگهی در روزنامه‌های رسمی چاپ گردد و به اطلاع عموم برسد.

در این میان خوب است بدانید که ارزش یک شرکت را با سرمایه آن شرکت نمی‌سنجند. بلکه ارزش یک شرکت مشتمل بر سود، تجهیزات، نیروی انسانی، خط تولید، ارزش برند و سایر موارد می‌شود. اما سرمایه اولیه آن میزان پولی است که برای شروع هر شرکت لازم است. و معمولاً سهامداران در تهیه سرمایه اولیه نقش دارند‌.

روش‌های افزایش سرمایه

سرمایه شرکت‌ها را می‌توانیم از طریق بالا بردن مبلغ اسمی سهام موجود یا از طریق صدور سهام‌های جدید افزایش دهیم. بنابراین باید توجه داشت که در افزایش سرمایه از طریق صدور سهام باید مبلغ اسمی سهام جدید با مبلغ اسمی سهام سابق برابر باشد‌.
افزایش سرمایه از طریق بالا بردن مبلغ اسمی سهام مطابق با ماده ۱۵۹ لایه اصلاح قانون تجارت گر برای صاحبان سهام تعهد ایجاد کند امکان‌پذیر نخواهد بود. جز آنکه تمامی صاحبان سهام با آن موافقت نمایند. چراکه در این روش مبلغ اضافی باید توسط سهامداران پرداخت شود. البته به این روش فزایش مبلغ اسمی سهام می‌تواند با انتقال سود تقسیم‌نشده یا اندوخته شرکت صورت پذیرد. بدین‌صورت دیگر تعهدی برای سهامداران ایجاد نمی‌شود و نیازی به اتفاق آرای سهامداران نیست.
در افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید چند روش برای تعدیه مبلغ اسمی سهام وجود دارد. اول تعدیه مبلغ اسمی از طرف خریداران مربوط به شرکت‌های سهامی عام می‌شود. دوم درصورتی‌که نقدی باشد. البته در سهام مربوط به شرکت‌های سهامی خاص با اجازه قانون غیر نقدی هم امکان‌پذیر است.

سوم تبدیل مطالبات حال شده اشخاص از شرکت که به‌صورت سهام جدید درآید. چهارم سود تقسیم‌نشده یا اندوخته شرکت یا عواید حاصل از اضافه ارزش سهام جدید به سرمایه شرکت انتقال یابد. و پنجم تبدیل اوراق قرضه به سهام است.

اما جدای از این‌ها روش‌ها و انواع مختلفی از سوی شرکت‌ها برای افزایش سرمایه انتخاب می‌شود. که انتخاب هر یک از این روش‌ها بستگی به نحوه تأمین منبع موردنیاز جهت افزایش سرمایه دارد. بنابراین با توجه به اینکه منابع مالی افزایش سرمایه از چه محلی و یا از چه مسیری تأمین می‌شود می‌توانیم روش‌های افزایش سرمایه شرکت‌ها را در چهار دسته تقسیم‌بندی کنیم.

افزایش از محل اندوخته یا انباشته شرکت (سهام جایزه)

غالباً شرکت‌ها کل سودی که طی یک سال به دست می‌آورند را میان سهامداران تقسیم نمی‌کند‌. بلکه بخشی از این سود را به‌صورت سود انباشته نگهداری می‌کنند. افزایش سرمایه شرکت از محل اندوخته یا انباشته یعنی شرکت بخشی از سودی که نزد خود نگه داشت را به سرمایه اسمی خود تبدیل نماید. و بعد متناسب با آن می‌تواند به سهامداران خود سهم جدید اعطا نماید. افزایش سرمایه از این محل موجب افزایش قدرت تأمین مالی شرکت نیز می‌شود. درواقع در این روش سهامدار به‌هیچ‌عنوان وجهی به شرکت پرداخت نمی‌کند.

پس شرکت منبع مالی جدیدی دریافت کرده و درصد مالکیت سهامداران نیز ثابت می‌ماند. خوب است بدانید که در این روش با توجه به اینکه سهامدار وجهی به شرکت پرداخت نمی‌نماید. اما از طرفی تعداد سهام وی افزایش می‌یابد به این سهام جدیدی که برای وی منتشر شد سهام جایزه می‌گوید‌. 

فروش سهام جایزه تا پایان فرایند افزایش سرمایه امکان‌پذیر نیست. همچنین افزایش سرمایه شرکت به آن دسته از سهامداران تعلق می‌گیرد. که در روز برگزاری مجمع برای تصمیم‌گیری افزایش، مالک سهام باشند.

افزایش از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده

درروش افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی درواقع نقش اصلی بر عهده سهامداران شرکت می‌باشد. شرکت‌ها در این روش اوراقی را به‌عنوان حق تقدم خرید سهام انتشار می‌دهند. آنگاه مطابق با درصد مالکیت هرکدام از سهامداران و همچنین درصد افزایش در سرمایه تعداد معینی حق تقدم به سهامداران واگذار می‌کنند. سهامداران به مدت دو ماه فرصت می‌یابند تا ثبت‌نام و پذیره‌نویسی انجام دهند.

در این مرحله سهام‌دار دو راه در پیش رو دارد. اول اینکه افرادی که درنهایت دارنده حق تقدم می‌شوند. در مهلت دوماهه باید برای تبدیل حق تقدم به سهام عادی، وجهی را تحت عنوان ارزش اسمی سهام (در ایران مبلغ اسمی سهام هزار ریال است.)  به شرکت پرداخت نمایند. راه دوم اینکه دارندگان حق تقدم ین حق تقدم‌ها را به سایر سهامداران بفروشند. در هر دو حالت سهام جدیدی به دارایی افراد اضافه می‌شود.

استفاده از این روش برای افزایش سرمایه مختص شرکت‌هایی است که سود انباشته زیادی ندارند. بنابراین برای تأمین مالی پروژه‌ها و طرح‌های جدید خود مجبور به تشویق سرمایه‌داران به ورود سرمایه‌ جدید به شرکت هستند. با این توصیف از مزایای افزایش سرمایه از محل آورده نقدی می‌توانیم به ورود نقدینگی جدید به شرکت اشاره کنیم. اما این روش افزایش سرمایه یک فرایند طولانی و زمان‌بر معمولاً حدود چند ماه طول می‌کشد.

افزایش از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها

درروش افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها فقط یک سری عملیات‌های حسابداری در ترازنامه و صورت ای مالی انجام می‌شود. و بدین طریق شرکت اقدام به تأمین مالی خود از طریق افزایش سرمایه می‌نماید. به عبارتی دارایی‌های ثابت قابل مشاهده در ترازنامه یک شرکت به مبلغ ارزش دفتری آن‌ها ثبت می‌گردد. و سرمایه‌گذاری‌های شرکت هم به میزان بهای تمام‌شده آن‌ها به ثبت می‌رسند. این ارزش دفتری در اصل بهای تمام‌شده دارایی‌های مذکور بعد از کسر استهلاک در تاریخ مشخصی می‌باشد. پس ارزش دفتری نمی‌تواند بیانگر ارزش واقعی و به‌روز این دارایی‌ها باشد.

حال در این روش از افزایش سرمایه شرکت، اقدام به‌روزرسانی ارزش و قیمت دارایی‌های ثابت مشهود خود در ترازنامه می‌کند. ازجمله دارایی‌های ثابت مشهود می‌توانیم به ماشین‌آلات، زمین، ساختمان، تجهیزات اشاره کنیم. بدین ترتیب چون تغییر خاصی در بدهی شرکت ایجاد نمی‌گردد. با افزایش ارزش دارایی‌های ثابت شرکت، سرمایه شرکت نیز افزایش می‌یابد. پس با این روش بدون ورود سرمایه خاصی و بدون هیچ تغییر در دارایی سهامدار شرکت، تعداد سهام ایشان به نسبت کاهش قیمت سهام افزایش پیدا می‌کند. پس در این روش نیز متناسب با افزایش سرمایه از این محل به سهامداران سهام جایزه تعلق می‌گیرد.

این روش از افزایش سرمایه شرکت به‌خصوص در شرایط تورم بیشتر تأثیر خود را به نمایش می‌گذارد. چراکه در شرایط تورم ارزش واقعی دارایی‌ها بالاتر از ارزش دفتری می‌باشد. و شرکت می‌تواند برای اصلاح ساختار مالی خود به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها اقدام کند.

در شرایطی که تورم‌های شدید وجود داشته باشند هر سه یا ۵ سال شرکت‌ها تمام دارایی‌های خود را مجدداً ارزیابی می‌کنند. و همان‌طور که گفتیم در این شرایط نقدینگی وارد شرکت نمی‌گردد و ارزش ذاتی شرکت نیز تغییر نمی‌کند. همچنین معمولاً استهلاک ناشی از جدید ارزیابی دارایی‌های ثابت، به‌عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی محسوب نمی‌گردد.

افزایش از محل صرف سهام

آخرین روشی که در این مقاله به شرح آن می‌پردازیم. استفاده از روش صرف سهام برای افزایش سرمایه است. اگر شرکتی سهام خود را باقیمتی بیشتر از قیمت اسمی آن در بازار عرضه نماید. این اختلاف بین قیمت اسمی و قیمت عرضه را صرف سهام می‌نامیم.

در این روش شرکت سهام خود را به طریق پذیره‌نویسی و باقیمت بالاتر از قیمت اسمی می‌فروشد. آنگاه تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهام را به‌حساب اندوخته شرکت منتقل می‌نماید. یا ممکن است به سهامداران سابق شرکت به‌عنوان سهام جایزه اعطا کند.
نکته مهم تفاوت بین صرف سهام و روش حق تقدم و آورده نقدی (دومین روش) است. برعکس روش حق تقدم، درروش صرف سهام، سهامداران سهامی که شرکت عرضه می‌کند. را در دوره‌های پذیره‌نویسی باقیمت‌های بالاتری خرید می‌کنند.

بهترین روش افزایش سرمایه

در پاسخ به این پرسش که بهترین روش افزایش سرمایه و تأمین منابع مالی شرکت از چه محلی است؟ باید بگوییم که همواره روشی که برای یک شرکت مناسب است برای شرکت دیگر الزاماً مفید نیست. و هر شرکت بسته به ساختار و وضعیت مالی که دارد باید روش مناسب به خود را پیدا کند. اما در یک مقایسه کلی باید بگوییم روش‌هایی که طی آن سرمایه جدید وارد جریان مالی شرکت می‌شود.

به‌نوعی وضعیت بهتری را با سایر روش‌ها برای شرکت به ارمغان می‌آورد. بنابراین روش‌های آورده نقدی و صرف سهام برای بهبود وضعیت مالی شرکت بهتر هستند. اما از طرف دیگر روشی مثل تجدید ارزیابی دارایی‌ها با توجه به اینکه هیچ سرمایه جدیدی وارد شرکت نمی‌کند. برای آن دسته از شرکت‌ها که در آستانه ورشکستگی هستند مناسب‌تر به نظر می‌رسد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شهادت شهود، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شهادت شهود پاسخ دهند .

 

سؤالات متداول

افزایش سرمایه شرکت چیست ؟

افزایش سرمایه شرکت یعنی افزایش تعداد سهام منتشرشده توسط شرکت‌های سهامی که باید بر اساس شرایط قانونی انجام شود.

روش‌های افزایش سرمایه شرکت چیست ؟

سرمایه شرکت‌ها را می‌توانیم از طریق بالا بردن مبلغ اسمی سهام موجود یا از طریق صدور سهام‌های جدید افزایش دهیم.

افزایش سرمایه شرکت از چه محل‌هایی تأمین می‌شود ؟

افزایش از محل اندوخته یا انباشته شرکت (سهام جایزه)، افزایش از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده،افزایش از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها،افزایش از محل صرف سهام.

 

منبع: افزایش سرمایه شرکت

شهادت شهود چگونه استماع می‌شود ؟

۳ بازديد

از گذشته تا به امروز از شهادت شهود به عنوان یکی از دلایل اثبات دعوا یاد می‌شود و امروزه نیز یکی از مهمترین دلایل اثبات دعاوی محسوب می‌شود که قضات با توجه به این شهادت‌ها می‌توانند در مورد موضوع دعوا رأی صادر کنند. اما شهادت دارای شرایط و حد نصاب‌های قانونی است که در صورت رعایت نشدن، در ارزش اثباتی آن موجد اثر خواهد بود که در این مقاله به آن پرداخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دعوا و رسیدگی دعوا در دادگاه کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شهادت و ارزش اثباتی آن

شهادت، اخبار به حق به نفع غیر و به ضرر شخص دیگر است.

درخصوص بار اثباتی شهادت باید گفت:

در اصلاحات قانون مدنی شهادت شهود ارزش اثبات یک دعوا را دارد. ولی در جایگاه پایین‌تری نسبت به اسناد قرار دارد. نظر اقوی چنین است که اگر تعداد و اوصاف شهود مطابق قانون برقرار باشد شهادت دلیلی قانونی است که قاضی ملزم است بنا‌بر مدلول آن، رأی صادر کند اما اگر تعداد و اوصاف شهود مطابق قانون برقرار نباشد شهادت ایشان، نوعی اماره قضایی است که قاضی را متوجه اوضاع و احوال کرده و صرفا برای مزید اطلاع استماع می‌شود و قاضی مکلف نیست طبق مفاد آن رأی دهد. بنابراین شهادت شهود ارزش بی‌حد و حصری ندارد.

برای آشنایی با شرایط قبول شهادت بر شهادت کلیک کنید.

تعداد شهود برای اثبات دعاوی مختلف

برای اثبات دعاوی مختلف، شهودی با تعداد و جنسیت زیر لازم است:

۱. برای اثبات امور مالی:

شهادت دو مرد یا شهادت یک مرد و دو زن یا شهادت یک مرد و سوگند مدعی یا شهادت دو زن و سوگند مدعی.

۲. برای اثبات امور غیرمالی:

شهادت دو مرد.

۳. برای اثبات اموری که اطلاع از آن‌ها معمولا در اختیار زنان است:

شهادت دو مرد یا شهادت یک مرد و دو زن یا شهادت چهار زن.

۴. برای اثبات اصل نکاح:

شهادت دو مرد یا شهادت یک مرد و دو زن

اوصاف شهود

۱‌. بلوغ: بلوغ جنسی مقصود است.

۲. عقل: فرد در صحت عقلی به سر برده و مجنون یا دیوانه نباشد.

۳. ایمان: شخص باید مسلمان باشد.

۴. طهارت مولد: یعنی تولد شاهد ناشی از رابطه مشروع باشد.

۵. عدالت: شخص سابقه فسق یا اشتهار به فساد نداشته باشد.

۶. عدم وجود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از او.

۷. عدم وجود دشمنی بین شاهد و شخصی که علیه او شهادت می‌دهد.

۸. ولگرد نبودن: یعنی فرد شغل و مسکن مشخصی داشته باشد.

۹. متکدی نبودن

۱۰. فراموش‌کار و ساهی نبودن

اقسام شهادت شهود از حیث شیوه اخبار

۱. شهادت اصلی: شاهد محسوسات خود را از موضوع اختلاف بیان می‌کند.

۲. شهادت فرعی: اگر شاهد اصلی نتواند در دادگاه حاضر شود اشخاصی می‌توانند در دادگاه حاضر شوند و شهادت دهند که شاهد اصلی نزد آن‌ها نسبت به رویت موضوع، شهادت داده است.

احکام شهادت شهود فرعی

۱. استفاده از شهادت فرعی درصورتی است که حضور شاهد اصلی غیرممکن یا سخت باشد.

۲. استفاده از شهادت فرعی فقط در امور حق‌الناسی ممکن است.

۳. استفاده از شهادت فرعی هم در امور جزایی (تحت شرایطی) هم در امور مدنی ممکن است.

۴. اوصاف شهود هم در شهود اصلی و هم در شهود فرعی لازم است.

۵. تعداد اشخاصی که نسبت به گواهی شخص دیگر شهادت می‌دهند تابع اصل دعواست.

جرح شاهد

یعنی شخص بیان کند و اثبات کند که شاهد حداقل یکی از اوصاف لازم را ندارد. البته باید توجه داشت که:

۱. جرح شاهد باید قبل از ادای شهادت صورت بگیرد مگر آن‌که موجبات جرح بعداً کشف شود.

۲. باید علت جرح ذکر شود و بیان شود کدام یک از اوصاف شهود را ندارد اما نیازی به ذکر سبب نیست.

۳. اگر طرف دعوا برای جرح شاهد از دادگاه استمهال کند دادگاه حداکثر یک هفته مهلت می‌دهد.

طریقه استماع شهادت شهود

۱. اگر دلیل خواهان شهادت شاهد باشد باید نام و مشخصات و اقامتگاه ایشان را در دادخواست درج کند.

۲. اگر دلیل خوانده شهادت شهود باشد صرف استناد به شهادت شهود برای صدور قرار استماع شهادت کافی است.

۳. صدور قرار استماع شهادت شهود منوط به دو شرط است که باید توأمان موجود باشد:

الف) باید یکی از اصحاب دعوا به شهادت شهود استناد کند.

ب) دادگاه شهادت را در اثبات ادعا موثر بداند.

۴. شهود قبل از ادای شهادت سوگند یاد می‌کنند که غیر از حقیقت نگویند.

۵. اگر شاهد حاضر به اتیان سوگند نشود دادگاه شهادت او را بدون سوگند استماع می‌کند، چنین شهادتی در حکم اماره قضایی است.

۶. اگر شاهد فاقد اوصاف قانونی است یا جرح شده باشد شهادت او به‌عنوان اماره قضایی قابل استماع است.

حتما شرایط رجوع شاهد از شهادت را بخوانید.

تعدیل شهادت شهود

هریک از اصحاب دعوا می‌تواند پس از ادای شهادت سوالاتی را که مربوط به دعواست توسط دادگاه از شاهد بپرسد. این مرحله را تعدیل شاهد گویند که وکلای طرف با طرح سئوالاتی صدق گفتار وی را می‌آزمایند و چنانچه دادگاه تناقضی در اظهارات شاهد بیابد به آن ترتیب اثر نمی‌دهد.

اوصاف شهادت

۱. شهادت باید در محضر قاضی باشد.

۲. شهادت باید از روی یقین باشد.

۳. شهادت یک شاهد، شهادت شاهد دیگر را نفی نمی‌کند.

۴. موضوع شهادت باید با موضوع ادعا مطابقت داشته باشد.

رجوع از شهادت

شهادت قابل رجوع است. البته باید توجه داشت که:

۱. رجوع از شهادت نیاز به دلیل و توجیه خاصی ندارد.

۲. رجوع شهادت فقط موجب بی‌اثر شدن شهادت می‌شود.

۳. اگر رجوع بعد از صدور رأی بدوی باشد رأی در دادگاه تجدیدنظر قابل نقض است.

۴. اگر رجوع بعد از قطعیت رأی صادره باشد این امر می‌تواند از موجبات اعاده دادرسی باشد.

اثبات کذب شهود

۱. اگر قبل از صدور رأی، کذب شهود اثبات شود شهادت ایشان بی‌اثر می‌شود.

۲. اگر بعد از صدور رأی بدوی اثبات شود در واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام، قابل نقض است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد واخواهی کلیک کنید.

۳. اگر بعد از صدور رأی قطعی، کذب اظهارات اثبات شود نمی‌توان اعاده دادرسی کرد منتهی شهود مسئول جبران خسارت هستند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شهادت شهود، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شهادت شهود پاسخ دهند .

 

منبع: شهادت شهود چگونه استماع می‌شود ؟ ارزش اثباتی، جرح و تعدیل آن

متن قانون در خصوص حق برخورداری از وکیل مدافع

۲ بازديد

حقوق متهم چیست؟ تفاوت‌هایی در فرایند دادرسی نسبت به زمان‌های گذشته به وجود آمده است. یکی از این تفاوت‌ها مربوط می‌شود به حقوقی که برای متهم در جریان دادرسی در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال حق برخورداری از وکیل مدافع یکی از این حقوق می‌باشد. در واقع این امکان برای متهم در نظر گرفته شده است که در فرایند تحقیقات مقدماتی حق این را داشته باشد که برای خودش وکیل مدافع تعیین کند. اسناد حقوق بشر را می‌توان شروعی برای این تحولات در نظر گرفت که همه این تلاش‌ها به این خاطر است که یک دادرسی منصفانه انجام شود و حقوق بشر در دستگاه قضایی مورد توجه قرار بگیرد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع و همچنین بیان نکات آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

متن قانون در خصوص حق برخورداری از وکیل مدافع

در ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است که:
متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی، می‌توند با یک نفر وکیل دادگستری در مرجع قضایی حاضر شود. این حق باید پیش از شروع تحقیق به درستی و جوری که متوجه شود به وی گفته شود. اگر متهم احضار شود این حق در برگه احضاریه نوشته و به او ابلاغ می‌گردد. وکیل می‌تواند پس از کسب اطلاع از اتهام موکل هر مطلبی که برای دفاع از وی و حقیقت لازم بداند بیان نماید. اظهارات وکیل در صورت مجلس درج خواهد شد.

مجازات عدم تفهیم حق انتخاب وکیل | حقوق متهم

اگر مقام قضایی متهم را از داشتن وکیل منع نماید به مجازات انتظامی درجه هشت و چنانچه این حق را به نحو مطلوب به اطلاع متهم نرساند مجازات انتظامی درجه سه در انتظار وی خواهد بود.

وظیفه بازپرس در تفهیم حق | حقوق متهم

همانطور که در ماده قانون آمده است متوجه می‌شویم که حق برخورداری از وکیل مدافع اهمیت بسیاری دارد که حتماً باید توسط بازپرس به اطلاع متهم برسد. در واقع برگه احضاریه‌ای که به دست متهم می‌رسد از مندرجاتی تشکیل شده است که شامل حق برخورداری از وکیل مدافع نیز می‌شود. همچنین بازپرس نمی‌تواند حق برخورداری از وکیل مدافع را از شخص متهم سلب کند و اگر این کار را انجام بدهد مرتکب تخلف انتظامی شده است.

وظیفه وکیل مدافع | حقوق متهم

وکیل مدافع متهم از این حق برخوردار است که از زمانی که تحقیقات مقدماتی شروع شد از متهم خود در برابر اتهامی که به او نسبت داده شده است دفاع کند. همانطور که در ماده ۳۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است این امکان وجود دارد که متهم به جای یک وکیل چند وکیل داشته باشد.

متن ماده ۳۴۶ قانو ن آیین دادرسی کیفری به این شرح است که: در تمام امور کیفری، طرفین می‌توانند وکیل یا وکلای مدافع خود را تعیین و اسامی آن‎ها را به دادگاه بدهند. در صورتی که فرد چند وکیل انتخاب نموده باشد حضور یکی از آنان برای جلسه رسیدگی در دادگاه کفایت می‌کند.
در غیر جرائم مربوط به دادگاه کیفری یک سقف تعداد وکلای انتخابی توسط متهم حداکثر دو وکیل است.

تعیین وکیل تسخیری برای متهم

در جرایمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد تعیین شده، اگر متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله تحقیقات مقدماتی نکند، بازپرس دستور به تعیین وکیل تسخیری برای متهم می‌دهد.

در خصوص وکیل تسخیری باید بیان کنیم که اگر متهم مرتکب جرائمی شده باشد که مجازات این جرائم سلب حیات یا حبس ابد است و او در مرحله تحقیقات مقدماتی برای خودش وکیل تعیین نکرده باشد در این صورت بازپرس است که برای او وکیل تعیین می‌کند که به این وکیل، وکیل تسخیری گفته می‌شود.

در مرحله تحقیقات مقدماتی جرایمی که مربوط می‌شود به اقدامات علیه امنیت داخلی یا خارجی و یا جرائمی که سازمان یافته هستند هر دو طرف دعوا وکیل یا وکلای خودشان را از میان وکلایی انتخاب می‌کنند که وکلای رسمی دادگستری باشند و همچنین توسط رئیس قوه قضاییه تایید شده باشند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق متهم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق متهم پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع: حقوق متهم

آیا گرفتن جواز کسب فروش لوازم آرایشی الزامی است؟

۲ بازديد

مرجع صادر کننده جواز کسب فروش لوازم آرایشی در هر شهر متفاوت است. در تهران اتحادیه خرازان تحت عنوان رسته خرازی برای متقاضیان فروش لوازم آرایشی و بهداشتی جواز صادر می‌کند. برای آن که بتوانید در شهر خود مرجع صادرکننده جوازتان را پیدا کنید، می توانید با تلفن های درج شده و یا اتاق اصناف شهرستان‌تان تماس گرفته و اطلاعات مربوط را درخواست کنید. در ادامه به طور کلی نحوه دریافت جواز و مدارک مورد نیاز برای فروش لوازم آرایشی و بهداشتی شرح داده شده است. برای کسب اطلاع بیشتر درباره قوانین مربوط به جواز کسب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا گرفتن جواز کسب فروش لوازم آرایشی الزامی است؟

پروانه کسب سندی است که نشان می‌دهد فرد صلاحیت فروش لوازم آرایشی را دارد. برای هر شخصی ‌که بخواهد به صورت قانونی فعالیت خرید و فروش انجام دهد گرفتن پروانه کسب الزامی است. این مجوز نشان دهنده قانونی بودن فعالیت فروشنده است و مرجع صادرکننده آن اتحادیه خرازان تهران می‌باشد. به موجب این جواز می‌توانید از امتیازات مربوط به اتحادیه مربوطه بهره مند شده و از حمایت های اتحادیه شامل حالتان شود. لازم به ذکر است که مرجع صادر کننده در هر شهر تفاوت دارد و برخی قوانین نیز متفاوت است. برای اطلاع از نحوه تمدید جواز کسب کلیک کنید.

مساحت مورد نیاز برای گرفتنجواز کسب فروش لوازم آرایشی چه قدر است؟

چه فروشنده بخواهد ملکی را خریداری کند و چه بخواهد اجاره کند باید به این نکته توجه کند که حداقل مساحت لازم برای جواز کسب فروش لوازم آرایشی و بهداشتی حداقل 6 متر مربع است. در قانون مربوط به اتحادیه صنف خرازان تهران با دریافت پروانه این رسته شغلی می‌توانید اقدام به فروش اقلام زیر کنید. جهت کسب اطلاع بیشتر درباره مدارک لازم برای جواز کسب کلیک کنید.

عطریات شامل اسپری و انواع خشبو کننده ها

لوازم بهداشتی آرایشی

لوازم بهداشتی کودک

انواع بدلیجات و لوازم زینتی

شال، جوراب، لباس زیر زنانه و مردانه

انواع لوازم دوخت و دوز (نخ، سوزن، کاموا، دکمه، ملیله دوزی، زری دوزی، منجوق، قلاب دوزی و…)

انواع گیره ها و سنجاق سر

اسباب بازی کودکان

چوب سیگار، پیپ، کیف بغل، انواع نشان های آماده برای دوخت روی لباس (ارتشی و..)

شرایط دریافت جواز کسب فروش لوازم آرایشی

الف: شرایط عمومی

۱- عدم سو پیشینه از نیروی انتظامی

۲- سند مالکیت عین، منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا هر قراردادی که از منظر قانونی معتبر باشد؛ اعم از رسمی و عادی. در روستاها احراز مالکیت براساس عرف محل می‌باشد. اشخاصی که سند عادی دارند باید تعهدی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن ارائه دهند.

۳- گواهی مالیاتی از اداره مالیات ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی و تصفیه حساب

۴- شناسنامه و کارت ملی برای ایرانیان و گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی

۵- گواهی گذراندن دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در قالب دستورالعمل های آموزشی قانون نظام صنفی (کلاس های تهران مجازی است)

۶- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم یا پزشکی نظام وظیفه یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از ۵۰ سال

ب: شرایط اختصاصی

1- داشتن محلی که از نظر متراژ مطابق با قانون باشد و از نظر موقعیت مکانی مورد تایید امکان قرار گیرد.

2- انتخاب نام متناسب با عفت عمومی

3- داشتن وسایل و تجهیزات متناسب و لازم برای فروش

مکان مناسب به منظور اتخاذ جواز کسب فروش لوازم آرایشی

علاوه براینکه قانون برای متراژ داخلی واحد فروش ضوابطی را وضع نموده در خصوص موقعیت مکانی نیز موارد زیر باید رعایت شود:
۱) در صورت فروش لباس زیر دید از بیرون نداشته باشد. ویترین باید طوری چیده شود که مطابق با عرف باشد.

2) نکات بهداشتی درمحیط واحد فروش باید طبق پروتکل‌های قانون رعایت شود مانند داشتن هواکش مناسب.

3) الزامی نیست اما بهتر است که واحد صنفی دوربین مدار بسته داشته باشد.

شرایط محیطی و موقعیت مکانی واحد باید به تایید اماکن برسد.

مدارک لازم برای راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی

۱) اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی

۲) نمره قبولی آزمون تجارت و کسب و کار

۳) عکس سه در چهار متقاضی

۴) سند ملکی یا اجاره نامه یا مبایعه نامه به نام متقاضی

5) گواهی عدم سوپیشینه

6) فیش واریزی مبلغ عضویت در صنف خرازان

مراحل گرفتن مجوز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی

هر خانم و آقایی برای گرفتن جواز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی باید مراحل زیر را طی نماید:

۱/ ارسال درخواست جواز از طریق سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir. این درخواست می‌تواند به صورت کتبی به اتحادیه خرازان ارسال گردد. برای ورود به سامانه ایرانیان اصناف کلیک کنید.

۲/ تکمیل فرم‌های اداری مربوطه و تحویل کلیه مدارک لازم کمیسیون بازرسی اتحادیه خرازان که بعد بازدید از محل ارائه می‌دهند.

۳/ هیئت مدیره اتحادیه جلسه‌ای تشکیل می‌دهد و درخواست متقاضی را در این جلسه بررسی می‌نماید. در صورت وجود تمام شرایط تاییده پروانه فروش لوازم آرایشی برای فرد صادر می‌شود.

۴/ فرد حق عضویت خود را پرداخت نموده و پروانه را دریافت می‌کند. جواز کسب هر آرایشگر برای یکسال صادر می‌شود در مراحل بعدی این جواز برای پنج سال یا ده سال تمدید می‌شود.

گرفتن مجوز فروش لوازم بهداشتی و آرایشی چه قدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز باید مبالغ زیر پرداخت شود :

  • ورودیه اولیه 2 میلیون تومان
  • حق عضویت سالانه 600 هزار تومان
  • حق آموزش 280 هزار تومان
  • کارت اصناف 20 هزار تومان
  • تاییده پستی 80 هزار تومان

راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چه قدر زمان میبرد؟

از ابتدای شروع درخواست تا دریافت جواز کسب لوازم آرایشی وبهداشتی در صورت حاضر بودن استعلامات و مدارک ۳۰ روز زمان خواهد برد، زیرا براساس قانون اتاق اصناف اتحادیه آرایشگران موظف است ظرف مدت ۱۵ روز در خصوص قبول یا رد درخواست متقاضی اعلام نظر کند و در صورت عدم ارائه هیچ پاسخی به منزله تایید درخواست خواهد بود. برای آشنایی کامل با مراحل دریافت پروانه کسب کلیک کنید.

در صورت تایید نیز مرجع صدور پروانه کسب باید طی مدت ۱۵ روز پروانه کسب را صادر کند. اما اگر مدارک شخص حاضر نباشد فرد مدت زمان ۳ ماه وقت دارد تا مدارک خود را تکمیل نموده و تحویل دهد. در خصوص استعلامات از ادارات مربوطه نیز هر مرجع حداکثر ۱۵روز زمان برای پاسخگویی دارد. درضمن پاسخ منفی بعد از پایان زمان قانونی قائل پذیرش نیست.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع: جواز کسب فروش لوازم آرایشی و بهداشتی در تهران

آیا گرفتن جواز کسب آرایشگاه زنانه الزامی است؟

۱ بازديد

جواز کسب آرایشگاه زنانه را چطور بگیریم؟ مرجع صادر کننده جواز کسب آرایشگاه زنانه در هر شهر متفاوت است. از آنجا که یکی از مشاغل پردرآمد در ایران که بسیاری از بانوان به سمت آن گرایش دارند آرایشگری است. برای ورود به عرصه آرایشگری علاوه بر داشتن مهارت باید مجوزهای لازمه را از مراجع ذی صلاح کسب نمود. بسیاری از خانم‌هایی که تمایل دارند تا آرایشگاه خود را داشته باشند باید در ابتدای امر پروانه کسب بگیرند. در این مطلب به پاسخ این سوال که چگونه باید پروانه کسب آرایشگاه زنانه را گرفت می‌پردازیم. برای کسب اطلاع بیشتر درباره قوانین مربوط به جواز کسب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا گرفتن جواز کسب آرایشگاه زنانه الزامی است؟

پروانه کسب سندی است که نشان می‌دهد فرد صلاحیت ارائه خدمات زیبایی و آرایشگاهی را دارد. برای هر شخصی ‌که بخواهد به صورت قانونی فعالیت آرایشگری خود را انجام دهد گرفتن پروانه کسب الزامی است. این مجوز نشان دهنده قانونی بودن فعالیت آرایشگر است و مرجع صادرکننده آن اتحادیه آرایشگاه های زنانه می‌باشد. به موجب این جواز می‌توانید از امتیازات مربوط به اتحادیه مربوطه بهره مند شده و از حمایت های اتحادیه شامل حالتان شود. برای اطلاع از نحوه تمدید جواز کسب کلیک کنید.

مساحت مورد نیاز برای گرفتن جواز کسب آرایشگاه زنانه چه قدر است؟

چه آرایشگر بخواهد ملکی را خریداری کند و چه بخواهد اجاره کند باید به این نکته توجه کند که حداقل مساحت لازم برای جواز کسب آرایشگاه زنانه۳۰ متر مربع است. در قانون مربوط به اتحادیه صنف آرایشگران برای فعالیت آرایشی (در تهران) زیر جواز صادر می کند.

۱- آرایشگری زنان

۲- اپیلاسیون

۳- آرایشگری و اپیلاسیون

۴- آرایشگران زنانه، ترمیم و اصلاح ابرو با روش میکروپیگمانتسیون

۵- ترمیم مو و خدمات مربوط به مو

شرایط دریافت جواز کسب آرایشگاه زنانه

الف: شرایط عمومی

۱- گواهی صلاحیت یا همان عدم سو پیشینه از نیروی انتظامی زیرا شخصی که سابقه کیفری دارد نمی‌تواند جواز کسب آرایشگاه زنانه دریافت کند.

۲- سند مالکیت عین، منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا هر قراردادی که از منظر قانونی معتبر باشد؛ اعم از رسمی و عادی. در روستاها احراز مالکیت براساس عرف محل می‌باشد. اشخاصی که سند عادی دارند باید تعهدی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن ارائه دهند.

۳- گواهی مالیاتی از اداره مالیات ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی و تصفیه حساب

۴- شناسنامه و کارت ملی برای ایرانیان و گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی

۵- گواهی گذراندن دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در قالب دستورالعمل های آموزشی قانون نظام صنفی

۶- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم یا پزشکی نظام وظیفه یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از ۵۰ سال

ب: شرایط اختصاصی

۱- دیپلم فنی حرفه‌ای آرایشگری یا مدارک دانشگاهی مرتبط و پروانه تخصصی. اگر خود شخص این مدرک را ندارد وجود یک نفر که مدارک لازم را دارد در واحد صنفی ضروری است که به عنوان مباشر معرفی می‌شود.

۲- کارت بهداشت و گواهی معاینه پزشکی از مراکز بهداشتی درمانی

۳- کسب جواز الزاما باید توسط بانوان صورت بگیرد.

۴- داشتن محلی که از نظر متراژ مطابق با قانون باشد و از نظر موقعیت مکانی مورد تایید امکان قرار گیرد.

۵- انتخاب نام متناسب با عفت عمومی

۶- داشتن وسایل و تجهیزات متناسب و لازم برای آرایشگاه

مکان مناسب به منظور اتخاذ جواز کسب آرایشگاه زنانه

علاوه براینکه قانون برای متراژ داخلی آرایشگاه ضوابطی را وضع نموده در خصوص موقعیت مکانی نیز موارد زیر باید رعایت شود:
۱) دید از بیرون نداشته باشد. باید طوری پوشیده باشد که کسی نتواند از بیرون، داخل آن را ببیند.

۲) آرایشگاه نباید در مکانی راه اندازی شود که صنف‌های شغلی غیر مرتبط در آن وجود دارد به طور مثال افتتاح یه سالن آرایشگاه در فودکورت یک پاساژ مرسوم نیست.

۳) نباید به مشاغلی مانند تعویض روغنی، تعمیرگاه ماشین، آرایشگاه مردانه و… نزدیک باشد (فاصله دقیقی مشخص نشده، اما معمولا 500 تا 1000 متر باید فاصله داشته باشد و در مواردی حتی کمتر از 100 متر مورد قبول است).

4) نکات بهداشتی درمحیط آرایشگاه باید طبق پروتکل‌های قانون رعایت شود مانند داشتن هواکش مناسب.

5/ الزامی نیست اما بهتر است که واحد صنفی دوربین مدار بسته داشته باشد.

شرایط محیطی و موقعیت مکانی آرایشگاه باید به تایید اماکن ، وزارت بهداشت و درمان برسد.

شرایط انجام خدمات تتو با روش میکروپیگمانتاسیون

با توجه به اینکه تتو با سلامتی پوستی شخص در ارتباط است باید شرایط ویژه‌ای رعایت شود از جمله:

۱- صرفا توسط کسانی صورت بگیرد که آموزش‌های لازم را دیده‌اند و از مراجع ذی‌صلاح گواهی معتبر اخذ کرده‌اند. این گواهی باید به تایید وزارت بهداشت برسد.

۲- استفاده از دستگاه مخصوص برای تاتو میکروپیگمانتاسیون و فقط با رنگ‌های مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۳- قسمت انجام خدمات تاتو میگروپیگمانتاسیون حداقل ۶متر مربع به صورت یک بخش جداگانه باشد. سرویس بهداشتی نیز باید در مساحتی جداگانه قرار بگیرد.

۴- استفاده از دست کش یکبار مصرف و ماسک الزامی است.

۵- محیط انجام تاتو با روش میکروپیگمانتاسیون و کلیه وسایل و لوازم مانند صندلی ،تخت و … می‌بایست قابل شستشو، نظافت و گندزدایی باشد.
۶- دفع پسماندها مانند سوزن، دستکش و… باید طبق قوانین انجام گیرد‌.

مدارک لازم برای راه اندازی آرایشگاه

۱) اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی

۲) مدرک تحصیلی و فنی و حرفه‌ای آرایشگری

۳) عکس سه در چهار آرایشگر متقاضی

۴) سند ملکی یا اجاره نامه یا مبایعه نامه به نام متقاضی

۵) کارت بهداشت

۶) فیش واریزی مبلغ عضویت در صنف آرایشگران

جهت کسب اطلاع بیشتر درباره مدارک لازم برای جواز کسب کلیک کنید.

مراحل گرفتن مجوز آرایشگاه

هر خانمی برای گرفتن جواز آرایشگاه باید مراحل زیر را طی نماید:

1) ارسال درخواست جواز آرایشگاه از طریق سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir. این درخواست می‌تواند به صورت کتبی به اتحادیه آرایشگران زنانه ارسال گردد. برای ورود به سامانه ایرانیان اصناف و یا درگاه ملی مجوزها کلیک کنید.

۲) دریافت تایید پستی با حضور مامور پست به محل
۳) دریافت تایید کارت ملی

۴) تایید عدم سوء پشینه کیفری و بدهی مالیاتی
۵) در صورت محکومیت کیفری باید برای رفع سوء پیشینه به پلیس +10 مراجعه نمایید.
۶) تایید کلی استعلامات و انتقال به درگاه تخصصی
۷) قبل از ورود به درگاه تخصصی گذراندن دوره آموزشی مربوط به اتحادیه از طریق شرکت در کلاس‌ها و قبولی در امتحان آموزش اصناف
۸) ورود به سامانه نوین اصناف (درگاه تخصصی) و تکمیل فرم های مربوطه
۹) در صورت داشتن مباشر یا شریک لازم است که در سامانه نوین اصناف معرفی شود.

پس از ثبت و ارسال درخواست جواز، مرجع صادرکننده جواز موظف است حداکثر طی 15 روز پاسخ متقاضی مبنی بر رد یا قبولی تقاضای اوله را به صورت الکترونیکی یا کتبی اعلام نماید. توجه داشته باشید که عدم اعلام نتیجه در بازه زمانی مذکور به معنای پذیرش و یا نیاز به پیگیری است.

گرفتن مجوز آرایشگاه چه قدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز باید مبالغ زیر پرداخت شود :

  • ورودیه اولیه 2 میلیون تومان
  • حق عضویت سالانه 600 هزار تومان
  • حق آموزش 280 هزار تومان
  • کارت اصناف 20 هزار تومان
  • تاییده پستی 80 هزار تومان

راه اندازی آرایشگاه چه قدر زمان میبرد؟

از ابتدای شروع درخواست تا دریافت جواز کسب آرایشگاه زنانه در صورت حاضر بودن استعلامات و مدارک ۳۰ روز زمان خواهد برد، زیرا براساس قانون اتاق اصناف اتحادیه آرایشگران موظف است ظرف مدت ۱۵ روز در خصوص قبول یا رد درخواست متقاضی اعلام نظر کند و در صورت عدم ارائه هیچ پاسخی به منزله تایید درخواست خواهد بود. برای آشنایی کامل با مراحل دریافت پروانه کسب کلیک کنید.

در صورت تایید نیز مرجع صدور پروانه کسب باید طی مدت ۱۵ روز پروانه کسب را صادر کند. اما اگر مدارک شخص حاضر نباشد فرد مدت زمان ۳ ماه وقت دارد تا مدارک خود را تکمیل نموده و تحویل دهد. در خصوص استعلامات از ادارات مربوطه نیز هر مرجع حداکثر ۱۵روز زمان برای پاسخگویی دارد. درضمن پاسخ منفی بعد از پایان زمان قانونی قائل پذیرش نیست.

 

منبع: جواز کسب آرایشگاه زنانه

جواز کسب لوازم خانگی کوچک

۲ بازديد

جواز کسب لوازم خانگی را چرا باید دریافت کرد؟ بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران تمامی کسبه جهت انجام خرید و فروش ملزم به دریافت جواز کسب هستند. بر این اساس برای احداث یک واحد مغازه (حتی به صورت مجازی) باید از ارگان‌های مربوطه مجوزهای لازم را دریافت نمایید. برای صدور جواز لوازم خانگی نیز باید شرایطی را محیا کنید تا پس از طی مراتب اداری و پرداخت وجوه اتحادیه به شما جوازکسب تعلق گیرد. برای کسب اطلاع بیشتر درباره قوانین مربوط به جواز کسب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مرجع صادر کننده جواز کسب فروش لوازم خانگی کوچک

اتحادیه صنف فروشندگان مصنوعات گاز سوز- نفت سوز – الکتریک (لوازم خانگی تهران) مرجع صادر کننده جواز لوازم خانگی با کد آیسیک ۵۳۳۳۱۹۷ می‌باشد. این اتحادیه در سال ۱۳۴۳ تاسیس شده و مجوز کسب و کارهای زیر را نیز صادر می‌نماید. برای اطلاع از نحوه تمدید جواز کسب کلیک کنید.

1 – فروشگاه انواع لوازم خانگی مصنوعات نفت سوز، گاز سوز و الکتریکی (با حداقل مساحت لازم 20 مترمربع)
2 – فروشگاه انواع لوازم خانگی کوچک (پنکه، اطو و … )، (با حداقل مساحت لازم 12 متر مربع)
3 – فروشگاه یخچال‌های ویترینی و صندوقی (با حداقل مساحت لازم 40 مترمربع)
4 – دفتر عمده فروشی و لوازم خانگی مصنوعات نفت، گاز و الکتریک (با حداقل مساحت لازم 12 متر مربع)
آدرس اتحادیه لوازم خانگی تهران برای مراجعه حضوری خیابان جمهوری اسلامی ساختمان آلومینیوم طبقه دهم می‌باشد.

دریافت جواز کسب فروش لوازم خانگی کوچک چه شرایطی دارد؟

برای اینکه شخص متقاضی بتواند جواز لازمه را کسب کند باید دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی را دارا باشد.

شرایط عمومی

۱- سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی یا عادی (دارای اعتبار زمانی) یا دیگر عقود نافله (سرقفلی، هبه، وصیت تکمیلی، صلح در مقابل یا اجاره) یا ارائه قراردادهای منعقده فی مابین متقاضی و اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیر دولتی محل کسب یا احراز مالکیت طبق عرف محل در روستاها (تنها واحدهای تجاری اداری می‌توانند درخواست جواز نمایند).

۲- دارا بودن گواهی اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده یا پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده.

۳- گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط از مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت (برای تهران کلاس‌ها آنلاین است).

۴- تصویر کامل شناسنامه و کارت ملی برای اتباع ایرانی و گذرنامه، پروانه کار و اقامت معتبر برای اتباع خارجی

۵- تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معفیت دائم یا پزشکی برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن (دفترچه آماده خدمت بدون مهر غیبت یا گواهی اشتغال به تحصیل برای متقاضیان پروانه کسب موقت بلامانع می‌باشد).
شرایط اختصاصی
1-فروش اقلامی که در حیطه کاری لوازم خانگی کوچک است
2-متقاضی در طبقات همکف، زیرزمین و اول می‌توانند فعالیت نمایند.
3-داشتن لوازم و اسباب کار طبق عرف و ضوابط اتحادیه.
4-داشتن وسایل ایمنی و حفاظتی طبق عرف اتحادیه.

مدارک مورد نیاز برای کسب جواز لوازم خانگی کوچک چیست؟

مدارک طی دو الی سه مرحله دریافت می‌شود. در قدم اول باید مدارک زیر را از طریق سامانه ایرانیان اصناف ارسال کنید. جهت کسب اطلاع بیشتر درباره مدارک لازم برای جواز کسب کلیک کنید.

  • سند ملکی محل فعالیت و یا اجاره نامه رسمی و یا مبایعه نامه به نام خود شخص متقاضی (با کاربری تجاری یا اداری)
  • در صورت نیاز به مجوز از شهرداری و یا سازمان‌های دولتی ارائه مجوز
  • ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان یا معافیت دائم
  • کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • کپی آخرین مدرک تحصیلی
  • عکس پرسنلی
  • دارا بودن یک خط تلفن همراه به نام متقاضی
  • تاییده کد پستی

در ادامه پس از تشکیل پرونده نزد اتحادیه مربوطه مدارک زیر نیز دریافت می‌شود؛

  • فیش پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان حق عضویت در واحد صنفی
  • تاییده مربوط به ادراه اماکن نیروی انتظامی
  • گواهی گذراندن 10 ساعت آموزش لازم

توجه: بسیاری از اتحادیه ها با پیوستن به سیستم یکپارچه سازی سامانه ایرانیان اصناف اغلب استعلامات فوق را به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به حضور متقاضی انجام می‌دهند.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی (شرکت‌های) نیز می‌توانند جواز دریافت کنند، البته نام مدیر عامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره بر روی جواز درج می‌گردد که در صورت ایجاد تغییرات در شرکت، جواز نیز امکان انتقال و تغییرات را خواهد داشت. شخص حقوقی علاوه بر مدارک بالا (مربوط به مدیر عامل یا یکی از اعضای هیئت) بایدمدارک زیر را نیز تحویل دهد.

  • معرفی نامه برای مدیر عامل شرکت (یا یکی از اعضای هیئت مدیره)
  • کپی اساسنامه
  • آگهی تاسیس و آخرین تغییرات
  • ارائه فرم 45 مالیاتی

مراحل گرفتن جواز یا پروانه کسب چیست؟

۱) مراجعه به سایت اصناف به آدرسwww.iranianasnaf.ir و یا درگاه ملی مجوزها و تشکیل پرونده بر اساس مجوز درخواستی. برای ورود به سامانه ایرانیان اصناف کلیک کنید.

۲) دریافت تایید پستی با حضور مامور پست به محل
۳) دریافت تایید کارت ملی

۴) تایید عدم سوء پشینه کیفری و بدهی مالیاتی
۵) در صورت محکومیت کیفری باید برای رفع سوء پیشینه به پلیس +10 مراجعه نمایید.
۶) تایید کلی استعلامات و انتقال به درگاه تخصصی
۷) قبل از ورود به درگاه تخصصی گذراندن دوره آموزشی مربوط به اتحادیه لوازم خانگی از طریق شرکت در کلاس‌ها و قبولی در امتحان آموزش اصناف
۸) ورود به سامانه نوین اصناف (درگاه تخصصی) و تکمیل فرم های مربوطه
۹) در صورت داشتن مباشر یا شریک لازم است که در سامانه نوین اصناف معرفی شود.

پس از ثبت و ارسال درخواست جواز، مرجع صادرکننده جواز موظف است حداکثر طی 15 روز پاسخ متقاضی مبنی بر رد یا قبولی تقاضای اوله را به صورت الکترونیکی یا کتبی اعلام نماید. توجه داشته باشید که عدم اعلام نتیجه در بازه زمانی مذکور به معنای پذیرش و یا نیاز به پیگیری است.

کسب مجوز لوازم خانگی کوچک چه مدت زمان میبرد؟

متقاضی از زمان ارائه درخواست خود و دریافت استعلامات به مدت 24 ساعت زمان دارد تا کلیه مدارک را به سامانه مربوطه تسلیم نمایند. در مقابل هم اتحادیه لوازم خانگی باید ظرف مدت ۱۵ روز بعد از ثبت درخواست الکترونیکی پاسخ متقاضی را ارائه دهد. در نتیجه حداکثر زمان مورد نیاز برای کسب مجوز کمتر از دو ماه می‌باشد؛ اما از طرفی اگر خود متقاضی زودتر مدارک را تحویل دهد کمتر از یک ماه می‌تواند پروانه کسب خود را دریافت کند.

کسب جواز فروش لوازم خانگی کوچک چقدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز اشخاص باید حق عضویت خود را بپردازند. حق عضویت سالانه برای جواز لوازم خانگی در سال 1403 2.600.000 تومان است؛ علاوه بر هزینه اولیه عضویت باید هزینه کلاس‌های آموزشی و امتحان اتحادیه نیز پرداخت گردد. به طور خلاصه هزینه‌هایی که اتحادیه جهت صدور جواز دریافت می‌کند به شرح ذیل است.

  • ورودیه اولیه 2 میلیون تومان
  • حق عضویت سالانه 600 هزار تومان
  • حق آموزش 280 هزار تومان
  • کارت اصناف 20 هزار تومان
  • تاییده پستی 80 هزار تومان

خدمات موسسه حقوقی وکیل دات کام

تمامی متقاضیان جواز کسب می‌توانند با دریافت مشاوره و سپردن پرونده خود به وکلای موسسه وکیل دات کام با کمترین دردسر اقدام به دریافت جوازکسب نمایند. شما می‌توانید در مورد مدارک، نحوه اقدام برای جواز، شرایط لازم، ابعاد مالیاتی و سایر جوانب کسب و کار خود با کارشناسان حقوقی این موسسه مشورت کرده و خدمات دریافت کنید. برای آشنایی کامل با مراحل دریافت پروانه کسب کلیک کنید.

 

منبع: جواز کسب لوازم خانگی کوچک